Dolar 32,3470
Euro 35,0988
Altın 2.307,90
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Hocalar ve Evciler İlçesi Pilot İlçe Olacak

Hocalar ve Evciler İlçesi Pilot İlçe Olacak
16 Aralık 2020 16:16
A+
A-

Afyonkarahisar genelinde küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için hayata geçirilen “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” projesi kapsamında Valimiz Sayın Gökmen Çiçek başkanlığında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Ziraat Bankası A.Ş. Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.

Proje kapsamında banka tarafından kredi kullandırılması uygun görülen üreticilere, sadece krediyle hayvan alımının yapıldığı dönemde ve sadece krediyle satın alınan hayvanların işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 18 ay vadeli işletme kredisi kullandırılacak. Yatırım kredisi olarak da damızlık küçükbaş hayvan alımının finansmanı amacıyla 84 ay vadeli kredi kullandırılacak.

Hocalar ve Evciler İlçesi Pilot İlçe Olacak

Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde Türkiye genelinde 8. Sırada olan Afyonkarahisar’ı bu proje ile 5. Sıraya taşımayı hedefliyoruz diyen Vali Gökmen Çiçek: “Afyonkarahisar’ı küçükbaş hayvancılığın merkezi haline getirmek istiyoruz.  Hocalar ve Evciler ilçesinde pilot ilçe olarak projeyi başlatıyoruz. Bölgesel kalkınmaya büyük katkısı olduğunu düşündüğümüz böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın beye çok teşekkür ediyorum. Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle hayata geçirilen proje, birçok ilde başarılı bir şekilde uygulanıyor. Afyonkarahisar’da da projeyi başarılı bir şekilde uygulayacağımıza inanıyorum. Afyonkarahisar küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde Türkiye genelinde 8. Sırada. Biz bu proje ile 5. sıraya yükselme hedefindeyiz. Kararlıyız. Projeyi sonuna kadar takip edeceğiz” dedi.

Vali Gökmen Çiçek’in açıklamasının ardından protokol için karşılıklı imzalar atıldı.

Türkiye genelinde 37 milyon küçükbaş hayvan mevcut. Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var projesi ile bu sayının 80 milyona çıkarılması hedefleniyor.

Protokol imza töreninde Vali Yardımcısı Nurullah Kaya, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Acar, Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın ve diğer ilgililer hazır bulundu.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.