Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

İGM Üyeleri Bilal Demiröz ve Ahmet Çetin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli İle Görüştü

İGM Üyeleri Bilal Demiröz ve Ahmet Çetin Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli İle Görüştü
28 Haziran 2019 10:07
A+
A-

Ak Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Üyeleri Bilal Demiröz ve Ahmet Çetin Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, Eski Orman ve Su İşleri Bakanı Ak Parti Milletvekili Veysel Eroğlu, Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, tarım bakanlığı bakan yardımcıları, tarım ve orman genel müdürleri ve yardımcıları ile görüştü.

Afyonkarahisar’ın ve Dinar’ın sorunlarının görüşüldüğü Ankara ziyareti programında, köylerin tarım ve hayvancılık konusunda bakanlık düzeyinde çeşitli görüşmeler gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü ile yapılan görüşmelerde tarım ve hayvancılıkla alakalı hazırlanan projeler, süt ve et üretimi yapılan alanlarda yaşanan zorluklarla alakalı görüşmeler yapıldı. Hazırlanan projeler tarım ve orman bakanı nezdinde kabul gördü.

İGM üyesi Ahmet Çetin’in gayretleriyle yem fiyatları konusunda çiftçilerin lehine sonuçlar doğuracak öneri de bakanlıkta kabul gördü. Ayrıca kırmızı et pazarlaması konusunda da Türkiye süt konseyi gibi konsey oluşturularak özellikle besi ve düve yetiştiricilerine de yakında müjdeli haberler verileceği bildirildi.

Dinar’a bağlı Pınarlı köyü ve Ellez yaylasıyla ilgili hazırlanan ve milli parklar müdürlüğünün onaylayıp yapacağı proje ve saz ovası kapalı sistem basınçlı yağmurlama ve damlama sulama sistemi konusunda Ak Parti Milletvekili Veysel EROĞLU ile de görüş alışverişinde bulunuldu.

Ayrıca İGM Üyesi Bilal Demiröz ün önerisiyle Hayvancılık sektörü ile iç içe olan veterinerlik konusunda da et ve süt üreticilerin Lehine yeni bir düzenleme yapılması konusunda teklif sunuldu.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.