Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

İlçemizde “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” dedi.

İlçemizde “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” dedi.
17 Mart 2021 17:17
A+
A-

İlçemizde “KÖYÜMDE YAŞAMAK İÇİN BİR SÜRÜ NEDENİM VAR” dedi.

Tarımsal ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği alanında verim ve kalitenin yükseltilerek istikrarlı gıda arzının sağlanması mevcut küçükbaş hayvancılık işletmelerinin, hayvan sayısının arttırılması, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması, köyden kente göçün önlenmesi, kırsal alanda refahın yükseltilmesi amacıyla “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var Projesi” yürütülecektir.

Valiliğimiz ve T.C. Ziraat Bankası Afyonkarahisar Bölge Yöneticiliği arasında 12/12/2020 tarihinde imzalanarak 2021 yılında ilimiz Emirdağ, Dinar ve Sinanpaşa ilçelerinde uygulanması planlanan “Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var” isimli proje kaymakamlığımız ve ilçe müdürlüğümüz vasıtasıyla ilçemizde yetiştiricilik yapan vatandaşlarımıza duyurulmuştur.

Projeden faydalanmak isteyen başvuru kritelerini sağlayan üreticilerimiz 04.01.2021 – 04.02.2021 tarihleri arasında istenen belgelerde şahsen ilçe müdürlüğümüze başvuru yapmışlardır.

“İlçe Proje Değerlendirme Komisyonunda” başvuru yapan üreticilerimize ait belgeler ve üreticilerimizin işletmeleri komisyonumuzca yerinde tespit edilerek değerlendirilmiştir.
İlçemize bağlı 33 köy ve merkez olmak üzere 34 yerleşim yerinden toplam 123 başvuru “İlçe Proje Değerlendirme Komisyonunda” uygun bulunmuştur. 123 üreticimiz toplamda 9346 adet koyun talep etmişlerdir.
Başvuru yapan üreticilerimiz komisyonumuzca değerlendirilmesi sonrasında “Puanlama tablosu icmali” tarafımızca tanzim edilerek imzalanması sonrasında “T.C. Ziraat Bankası Afyonkarahisar Bölge Yöneticiliği” ne gönderilmek üzere değerlendirilmesi için Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gönderilmiştir.
T.C. Ziraat Bankası Usul ve Esaslarını Sağlayan Üreticilerimize Proje kapsamında 1 Yıl geri ödemesiz 6 Yıl geri ödemeli 84 aya kadar vadeli kredi imkanı sunulacaktır. Kullandırılacak 150.000 TL kredinin’nin hayvan alımı için en fazla 100.000 TL’si, geri kalanı 50.000 TL’si işletme kredisi için kullandırılacaktır.
Proje kapsamında hayvan alımına hak kazanan yetiştiricilerimiz için işletme gidelerinin karşılanması amacıyla 18 aya kadar vadeli kredi imkanı sunulacaktır.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.