Dolar 32,4909
Euro 34,9449
Altın 2.430,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

İlk Defa Spor Haftası Etkinlikleri Yapıldı

İlk Defa Spor Haftası Etkinlikleri Yapıldı
7 Ekim 2021 11:40
A+
A-

İlk Defa Spor Haftası Etkinlikleri Yapıldı

Dinar ilçesinde ilk defa Amatör Spor Haftası için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Dinar Kaymakamlığı İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen kutlama etkinlikleri saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Abdülkerim Yıllık, gençleri her zaman spora teşvik etmek gerektiğini ifade ederek şunları söyledi, “Yeni bireyleri spora kazandırmak için farkındalık oluşturuyoruz. Özellikle çocuklarımızı spora kazandırmak en büyük hedeflerimizdir. Son yıllarda spor adı altında gelişen bir ülke olarak daha profesyonel bir hale geldik. Spor yapan birey pozitif ve olumlu olur, stresten uzak durur. Daha kapsamlı bir bakış açısı geliştirir. Düzenli spor yapan gençler daha mutlu olur” dedi.

Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ise, amatör spor hatasını kutlamak için toplandıklarını, bunun amacının ise gençleri spora yönlendirmek ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Belediye olarak sporun sporcunun yanındayız. Spor bakanımızın verdiği destekle ihale aşamasında olan olimpik yüzme havuzu ve halı saha Dinar’a kazandırmış olacağız” dedi.

Dinar’a sporun durumunun çok iyi olduğunu kaydeden Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, amatör sporun sporun temeli olduğunu, ilçede herkesi spor hale yapar hale getirmek istediklerini söyledi. Spor alt yapısına da önem verilmesi gerektiğini de kaydeden Kapankaya, “Geçenlerde bisiklet sürme etkinliğimiz vardı. Sporun her yerde her yaş gurubunda yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımızın bölge yarışmalarında da başarılı olmalarını istiyoruz. Sporu bir yaşam felsefesi olması gerektiğini söylüyoruz” ifadelerini kullandı.

Gerçekleşen konuşmaların akabinde ise spor haftası için öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan spor gösterilerine geçildi.  Dinar Halk Eğitim Merkezi Kır Efeler tarafından sunulan halk oyunları gösterisinin ardından gençler ve çocuklar arasında güreş müsabakaları, sokak futbolu gösterisi, engelli voleybol gösterisi ve kort tenis gösterisi davetlilere sunuldu. Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya ve İlçe Emniyet Müdürü Nihat Pulat ise aralarında kısa bir tenis maçı yaptı.

Son olarak ise ödül törenine geçildi. Sporda başarılı olan öğrencilere ödülleri Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Jandarma Komutanı Necip Kacar, emniyet Müdürü Nihat Pulat, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, Zabıta Müdürü Hasan Hüseyin Sarı, Dinar HEM Müdürü Gültekin Koçer, Dinar SHM Müdürü Mehmet Över tarafından verildi. İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.