Dolar 32,5048
Euro 34,9559
Altın 2.430,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

İşsizlik Felaket

İşsizlik Felaket
15 Mart 2022 14:44
A+
A-

   İşsizlik son yıllarda en çok gençlerin büyük sorunu haline gelmiştir. Özellikle yüksek okul mezunlarının iş bulamadıkları için Belediyeler veya diğer kurumların açmış olduğu temizlik işlerine bile yüzlerce kişinin talip olması durumun ne kadar ciddi olduğunun bir delilidir.  

                       Türkiye iş kurumunun verilerine göre ülkemizde kayıtlı işsiz sayısının on beş yılda 10 kat artığını 2020 ‘de dört kayıtlı olan işsizden birisinin üniversite mezunu olduğunu açıklamıştır. 2004 yılında 97 bin 545 olan üniversite işsiz sayısının 2020 de bir milyon yüz bini geçtiğini bildirmişlerdir. Yaklaşık yirmi sene okullarda dirsek çürüterek üniversiteyi bitirmiş olanlar iş bulmasında zorlanıyorsa lise mezunu ve diğerlerinin durumunu artık siz düşünün. Daha gecen günlerde adalet Bakanlığı’nın Türkiye iş kurumu aracılığıyla Adıyaman’da açtığı ve toplamda yalnız dokuz kişinin alınacağı belirtildiği temizlik görevlisi kadrosuna yapılan başvurular, Türküye de işsizliğin geldiği noktayı bir kez daha gözler önüne sermiştir. Temizlik işleri kadrosu ilanına dört gün içinde 5 Bin 217 kişi başvururken bu başvuranların 156 sının lisans,987 sinin de ön lisans mezunu olduğu belirtilmiş. Bu ilanın yoğun ilgi görmesinin işsizlik tablosunun içler açısı halini gözler önüne serdiği anlaşılmaktadır. Dinar depremden sonra yarı yarıya düşen nüfusu son zamanlarda hızla artmakta ve özellikle gençlerde işsiz sayısı da bir o kadar artış göstermektedir. Afyon Vilayetinin kendi haline bırakılmış hiç hizmet alamayan buna karşı hemen hemen her devre milletvekili çıkarmış ilçe durumunda bulunan Dinarın milletvekilleri çıkıp da bakanlarına veya ilgili mercilerine Dinar da bir iş yeri, tesis kurulmasını söyleyemedikleri için işsizlik son haddine gelmiştir. Milletvekilleri Ankara- Dinar arası gidip, gelip süslü laflarla nasıl oy alabilirim hesaplarını yapıyorlar. İki hatta üç devre milletvekilliği yapmış olanlar bile bu bahtı kara memlekete gözle görülür işsiz vatandaşların yararlanacağı bir tesis getiremedikleri için kahveler, sokaklar işsiz, güçsüz gençlerin mekânı haline gelmiştir. Gözün aydın Dinar narkotik Müdürlüğü geldi diye Dinarlıya müjde verenler bunun neden ihtiyaç duyulduğunu hiç merak edip düşündüler mi acaba? Sanmam.   Ben söyleyeyim öyleyse; iş bulamadığı için bunalıma giren gençler kendisini teselli edeceğini sandığı uyuşturucu batağı içinde buldukları için. Yani Dinarlı bir iş alanı açılsın, bir fabrika veya ne bileyim bir askeri tesis getirilsin de ilçede bir kaynaşma, ekonomik bir kıpırdanma olsun diye beklerken Dinar’a Dinarlılara narkotik bürosu geldiğini veya yüzme havuzu yapılacağını müjdelemek hiçte yakışık bir durum almadığını bir Dinarlı olarak bilmenizi isterim. Yirmi sene içerisinde en geri kalmış, hiç hizmet alamayan ilçelerden biri haline gelmiş olan Dinar hemen hemen her devre milletvekili çıkarmasına rağmen hep yerinde saymış bir ilerleme olmamıştır.

SAYGILARIMLA. 05326675701

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.