Dolar 32,3182
Euro 35,1213
Altın 2.298,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

İYİ Parti Mustafa Enis Arabacı’nın iftarında buluştu  

İYİ Parti Mustafa Enis Arabacı’nın iftarında buluştu  
30 Mart 2023 14:10
A+
A-

 

İYİ Parti Mustafa Enis Arabacı’nın iftarında buluştu

İYİ Parti Milletvekili aday adayı Mustafa Enis Arabacı’nın düzenlediği iftarda tüm teşkilatlar ve aday adayları bir araya geldi. Arabacı, “Birlikte çalışarak, birlikte kazanacağız, Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleri uzun süre alkışlandı.

 

Milletvekili aday adayı Mustafa Enis Arabacı’nın Akrones Termal otelde düzenlediği iftar programı İYİ Parti İl, merkez ilçe, kadın ve gençlik kolları ile 17 ilçe başkanı ve yöneticileri ile İYİ Parti Milletvekili aday adayları, gazeteciler ve STK’lardan oluşan 750 kişi katıldı. Dua ile başlayan gece oruçların açılmasından sonra Milletvekili adayı Mustafa Enis Arabacı özgeçmişinin okunmasının ardından alkışlar eşliğinde sahneye çıktı.

 

Birlik beraberlik vurgusu yapan Arabacı, “İyi ki İYİ’ler ailesine katılmışım. Değerli il başkanım, parti yöneticilerimiz, belediye ve il genel meclis üyelerimiz, değerli aday adayı arkadaşlarım, STK başkanlarım, yönetim kurulu üyeleri ve güzide basın mensupları hoş geldiniz, şeref verdiniz. Burada çok güzel bir tablo var, biz çok büyük bir aileyiz. Ben bu aile ile her türlü mücadeleye girerim. Bu aile ile her mücadele kazanılır.” dedi. Mustafa Enis Arabacı’ nın konuşması alkışlarla kesildi.

 

Türkiye yönetilemiyor

Arabacı, “Maalesef Türkiye artık yönetilemiyor. Maalesef depremde de gördük ki Devlet’in çok güvendiğimiz kurumları yönetilemiyor. Halkımız, gençlerimiz umutsuz, mutsuz, karamsar, geleceği ön göremiyor. Milletimizi millet yapan değerlerimizle çok oynanıyor ve her şey erozyona uğruyor. Ülkemizin yeni bir siyaset anlayışına hakim olması gerekiyor. Artık ülkemizde İYİ partinin değerli kadrolarının görev almasının zamanı geldi. Gelin birlikte tarih yazalım” dedi.

 

Ülkenin üzerinde mutsuzluk ve karamsarlık hakim diyen Arabacı, “Bazı zamanlar bazı şeyler dip yapıyor. Biz ülke olarak dip dalgayı gördük. Yeniden ülkenin bir umuda ve ayağa kalkmaya ihtiyacı var. Seçim çalışmalarına katıldıktan sonra, gördüğümüz gerçeklerin tahmin ettiğimizden daha vahim olduğunu gördüm. Gençlerimiz işsiz, çaresiz;onlara umut olacak, geleceğe emin bakacakları bir yönetim anlayışına ihtiyaç var. O ihtiyaca cevap İYİ Parti kadrolarında ve programlarında var” diye konuştu.

 

Niye İYİ Partiye Katıldın

Genel Başkanımız Meral Akşener’in dediği gibi demirden korkan trene binmez diyerek konuşmasını sürdüren Mustafa Enis Arabacı, “Biz trene binen cesurlar hareketi olarak bu kutlu yola çıktık ve birlikte çalışarak, mücadele ederek başaracağız. İl Başkanımızın sıkça kullandığı bir söz var, helal olsun size. Helal olsun bize. Bugün bu salonda kazanmayı göze almış cesurlar hareketinin inanmışlığını görüyorum. Biz bu seçimin kazananları olacağız” Sözleri alkışlarla kesildi.

 

Arabacı konuşmasını şöyle sürdürdü, “Bana diyorlar ki niye İYİ Parti’ye katıldın? Bende onlara diyorum ki, kafamla ve kalbimle en uyumlu parti İYİ Parti onun için buradayım. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti ve kurumları ile hiçbir sorunu olmayanlarız, biz Cumhuriyet’in yozlaşmasını istemeyenleriz, biz vatan millet ve bayrak sevdasıyla yanmış olanlarız, biz Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda olanlarız, Atatürk’ün devlet ve millet şuurunu, gelecek vizyonun en net takipçileriyiz, demokrasi ve millet iradesinin mutlak üstünlüğüne inanıyoruz, egemenliğin kayıtsız şartsız millette olduğuna inanıyoruz” dedi

 

Bizim inancımızda imam var şeyh yok

Biz inanç ve ibadet özgürlüğünü savunuyoruz elhamdülillah hepimiz Müslümanız diyen Arabacı, “Bizim anlayışımızda hoca var, imam var, müezzin var, din alimi var, ama bizim anlayışımızda şeyh yok mürit yok” sözleri İYİ partililer tarafından uzun süre alkışlandı. Arabacı, “Bizim anlayışımızda elhamdülillah İslamiyet var din istismarı yok. Biz kadın erkek eşitliğini savunuyoruz, kadın hakları

2 / 2

konusunda hiçbir tavizimiz yok, bizim liderimizde bir kadın” dedi. Mustafa Enis Arabacı’ nın konuşması alkışlarla kesildi.

 

Bu memleket deneme tahtası değil

Arabacı, “Sosyal devlet anlayışına sahibiz, devletin eğitim, sağlık, korunma ve barınma gibi konularda vatandaşın hayatını kolaylaştırmasına gerektiğine inanıyoruz, ekonomik krizlerin, gelir dağılımı eşitsizliğinin, hayat pahalılığının, hatalı politikalara, yanlış seçimlere mal oluyor. Bu memleket deneme tahtası değildir. Bu hastalığı nasıl iyileştireceğini biliyoruz ve inşallah hep birlikte iyileştireceğiz. Çözüm İYİ Parti’nin uzman ve işinin ehli kadrolarında” dedi.

 

Biz partizanlığa karşıyız diyen Mustafa Enis Arabacı, konuşmasını şöyle sürdürdü, “Kişinin partisi ne olursa olsun herkese eşit davranacağız. Biz kökü mazide olan 4 bin yıllık bir geçmişiz. Biz geleceğiz, Türkiye’nin geleceğiyiz. Birlikte kazanacağız, tarih yazacağız. Zindanda bir ışık var, nesi varsa çaldılar, ışık büyük kapı dar, ışığı çalamadılar. Ne Mutlu Türküm Diyene” sözleriyle bitirdi. Salonda bulunan İYİ partililer Mustafa Enis Arabacı’yı uzun süre alkışladılar.

 

Demokrasi mücadelesi veriyoruz

Alkışlar arasında salondaki yerini alan Arabacı’dan sonra sahneye çıkan İYİ Parti İl Başkanı Muhammet Mısırlıoğlu, “İYİ’ler hareketinin, büyük ailesi hoş geldiniz. Allah’ın izniyle 14 Mayıs’ta zaferle çıkacağız. Bu seçim Türk Devleti ve Türk Milleti için çok önemli bir seçim. 600 milletvekili ve bir de Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Önümüzdeki 100 yıla damgasını vuracak yeni yönetimi, yeni kadroları seçeceğiz. Azimliyiz, kararlıyız, başaracağız Allah’ın izniyle. Ben sizlere güveniyorum hepiniz kendi bölgenizde var gücünüzle çalışacaksınız” dedi.

 

Mısırlıoğlu, “Biz bir demokrasi mücadelesi veriyoruz. 22 aday adayının mücadele verdiği 2 Nisan’da önseçim yapıyoruz. Hazırlanan seçim pusulasında tüm aday adaylarımızın isimleri var. İYİ Parti’yi temsil edecek kadroları sizler seçeceksiniz. Sizin seçtiğiniz isimlerle hep birlikte Afyonkarahisar’da tarih yazacağız. Türkiye’nin en güçlü, en örnek teşkilatı olarak Türkiye’de iktidar meşalesini ilk Afyon’dan yakacağız” dedi. Mısırlıoğlu’nun konuşmasından sonra, Mustafa Enis Arabacı, İl Başkanı ile birlikte teşkilat üyeleri, milletvekili aday adayları ve ilçe yönetimleri ile tek tek fotoğraf çektirdi.

 

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.