Dolar 32,3195
Euro 35,0491
Altın 2.308,99
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Kaymakamımız Selami Kapankaya’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kaymakamımız Selami Kapankaya’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı
29 Ekim 2019 08:36
A+
A-

Kaymakamımız Selami Kapankaya’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle Cumhuriyetimizin 96. Yılını kutladığımız en büyük millet bayramıdır,Cumhuriyet Bayramımız Kutlu olsun!

Geçmişini bilmeyen milletlerin geleceğini kurabilmesi mümkün değildir.
Bağımsızlığımızın kazanıldığı bu topraklarda Cumhuriyetimizin nasıl kurulduğunu hatırlamakta yarar vardır.
Bir ülke ve millet düşünün ki; genç, yaşlı cepheden cepheye koşup yıllarca süren savaşlarda yitip gitmiş,aç ve yoksul kalmıştı.
Bütün bu fedakarlık ve yaşanan acılara rağmen Sevr anlaşmasıyla devletimiz yenik sayılmış,düşman devletlerin savaş gemileri padişahın oturduğu Dolmabahçe Sarayının açıklarına demirlemiş, vatan dört bir taraftan işgal edilmiş, bütün kalelerine ve tersanelerine girilmiş toprakları sömürgeci güçler tarafından pay edilmiş, orduları dağıtılmıştı.
Milletin kendine güveni yok olmuş, çaresizlik içindeydi. Artık dünya kamuoyunda Türklere tarih sahnesinden silinecek ve yurdu taksim edilecek bir ulus gözüyle bakılıyordu.
İşgal edilen Bursada Yunan Prensi,Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazinin Türbesine girip sonrasinda onun lahdine bastonuyla vurup ‘Kalk Ey Koca Osman görüyormusun biz yine geldik’ diyerek ayağını mezarın eşiğine koyarak muzaffer bir edayla poz vermişti.
İşte bu duruma çok hüzünlenen Vatan ve millet şairi M. Akif Ersoy Bülbül şiirindeki dizelerinde o günleri şöyle anlatıyordu;
Teselliden nasibim yok, hazan ağlar baharımda
Bugün vatansız bir serseriyim öz diyarımda
Bir taraftan Vatan Şairi Namık Kemal soruyordu;

Vatanın bağrına düşman dayadı hançerini
Yok mudur kurtaracak bahtı kara maderini.(vatan evladı)

İşte bu şartlar altında ‘Umutsuz durum yoktur,Umutsuz insan vardır’’ diyerek Mustafa Kemal Paşa Samsun’a çıktı ve kurtuluş mücadelesi başladı ve Vatan şairine cevaben şöyle dedi,

Vatanın bağrına düşman dayasın hançerini,
Bulunur kurtaracak bahtı kara maderini.(vatan evladı)

‘Ya istiklal ya ölüm” başlatılan Kurtuluş savaşımız büyük yokluklar, sıkıntılar içinde yapılmıştır.Bu istiklal mücadelesinde cephede göğüs göğüse çarpışan şehit ve gazilerimizin, cepheye kağnılarla yiyecek ve silah taşıyan kadınlarımızın, çocuklarımızın hayatları,kanları ve emeği vardır.

Bu öyle bir mücadeledir ki yeri gelmiş yarı aç yarı tok, yalınayak, bin bir imkânsızlıklar içinde kazanılmıştır.Anca milletin inancı ve azmi,Cumhuriyeti kuran kadronun liderligi ile zorluklar asilmistir.
‘’ Zulmün topu var, güllesi var, kalesı varsa;
Hakkın da bükülmez kolu, dönmez yüzü, sarsılmaz imanı vardır.”

İşte böyle bir mücadele milli birlik beraberlik ruhu içinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz önderliğinde kazanılan İstiklal Harbimizden sonra milletimizin en ideal ve kendine uygun idareye kavuşması hakkıydı ve kaçınılmazdı.
Türk milleti yeni bir iman ve kesin bir milli azimle yeni bir devlet kurmuştu ve bu devletin dayandığı esaslar tam bağımsızlık ve kayıtsız şartsız milli egemenliktir, öyle olmuştur ve öyle olacaktır.

Devletimize,Vatanımıza ve Cumhuriyet değerlerimize sahip çıktığımızda ve Cumhuriyeti kuran neslin heyecanını,ideallerini ve ülküsünü yaşatabildiğimiz ölçüde bu ülkede mutlu müreffeh ve güven içinde yaşayabiliriz.
Bunun yolu da yorulmadan asla vazgeçmeksizin çok çalışmaktır.

Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi;

”İki Mustafa Kemal vardır: Biri ben, et ve kemik, geçici Mustafa Kemal… İkinci Mustafa Kemal, onu “ben” kelimesiyle ifade edemem; o, ben değil, bizdir! O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben, onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Geçici olmayan, yaşaması ve başarılı olması gereken Mustafa Kemal odur!

Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, başarı için en hakiki mürşit ilimdir fendir.
Cumhuriyet fazilettir ve erdemli yurttaşlarla yükselen bir idaredir.
Gerçek manada cumhuriyet ve demokrasi kişisel çıkarları kadar kamuya, topluma ait çıkarlarını da düşünen ve ahlaklı, dürüst, açık fikirli, birey ve vatandaş olma yetkinliğine ulaşmış, söylenmeyen-söyleyen, soran-sorgulayan medeni insanların yaşadığı toplumlarda anlam kazanır.

Biz ülkemizi, cumhuriyeti ve demokrasiyi çok seviyoruz.
Bu bayrak altında ebediyete kadar birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyoruz.
Bu ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne milli iradeye hepimiz sahip çıkmalıyız.
Millet iradesini hiçe sayan her uğursuz teşebbüs ve hareket bu asil milleti asla geçemeyecek ve aşamayacaktır.
Yakın zamanda yaşanan hadiseler karşısındaki milletimizin asil tavrı bu durumu bir kez daha teyit etmiştir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile gazilerimizi şükranla anarken, vatan ve millet uğrunda şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimizi rahmetle yad ediyoruz ve onlara emanetlerine sahip çıkacağımıza dair söz veriyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün 10. yıl nutkunda belirttiği gibi, bu büyük millet bayramını her yıl daha büyük şereflerle, mutluluklarla, huzur ve mutluluk içinde kutlamayı gönülden diliyor;

Sevgiyle, saygıyla sizleri selamlıyorum..
Selami Kapankaya
Dinar Kaymakamı

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.