Dolar 32,3235
Euro 35,0702
Altın 2.307,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

KIR EFELER YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

KIR EFELER YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI
17 Ekim 2019 17:27
A+
A-

İlçemizde folklor kültürünün yaşatılması amacıyla Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde çalışmalarına devam eden Halk Oyunları Ekibimiz “ KIR EFELER “ yeni dönem çalışmalarına başladı.

Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü (HEM) bünyesinde 2010 yılında kurulan ve birçok etkinliklerde halk oyunları ekibi olarak sahne alan Kır Efeler yeni dönem için sıkı çalışmalarına başladı.

Yediden yetmişe herkesin tanıdığı Kır Efeleri Dinar ve bölgesine ait olan halk oyunlarıyla birlikte kendisini ispatlamıştı.

Bazı milli bayramlarda, festivallerde, halk yürüyüşlerinde ve çeşitli organizasyonlarda karşılık beklemeden gönülden hünerlerini sergilemeyi başaran Kır efeler vatandaşlar tarafından da büyük taktir topladı.

Çoğu emekli insanlardan oluşan halk oyunları ekibi son dönemlerde aralarına gençleri de almaya başladı. Ekibin yıllar boyu devam etmesine adına gençlerin de bu gurupta yer alması çok önemli bir boyuta geldi.

HEM bünyesinde kurulan ve faaliyetlerine devam eden kır efelerle alakalı bazı açıklayıcı bilgiler veren Dinar HEM Müdürü Gültekin Koçer, efelerin 10 kişiden oluştuğunu, 8 yıldır ilçede sahne alarak halk oyunları gösterilerini sunduklarını söyledi. Ekibin devam etmesi adına her türlü desteği verdiklerini de kaydeden Koçer, “Kır Efeler artık Dinar’ın bir simgesi haline geldi. Bölgemizde Kır Efelerimizi artık herkes tanıyor. Onların oynadığı halk oyunları sayesinde geleneklerimizi, örf ve adetlerimizi her an hatırlıyor ve unutmuyoruz” dedi. İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.