Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

KÖKSAL ‘’ÜLKEDE ÇOK BÜYÜK GEÇİM SIKINTISI VAR’’

KÖKSAL ‘’ÜLKEDE ÇOK BÜYÜK GEÇİM SIKINTISI VAR’’
8 Kasım 2022 15:01 | Son Güncellenme: 8 Kasım 2022 15:05
A+
A-

KÖKSAL ‘’ÜLKEDE ÇOK BÜYÜK GEÇİM SIKINTISI VAR’’

 

Dinar Dost Radyo’da Gazeteci Oğuzhan Uysal ve İsmail Yılmaz’ın hazırlayıp sunduğu Tarafsız Bölge programının konuğu Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal oldu.

Programda gazetecilerin sorularını samimiyetle yanıtlayan Köksal ilçe ve ülke gündemine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

 

‘’DOMBAY OVASI KAPALI SULAMA SİSTEMİ DEĞİŞTİRİLDİ’’

Dombay ovası kapalı sulama sistemi projesinin değiştirilerek ‘’ KARAKUYU SULAMA PROJESİ’’ olduğundan ve oradaki birçok köyün proje dışında kaldığından bahseden Köksal ‘’ AKP milletvekilleri tarafından oradaki köylerin suya kavuşacağı yönünde sözler verildi ancak 7 yıldır bu sözlerin tutulmadığını görüyoruz. Ben bunu birçok kez mecliste dile getirdim ama bir türlü bu kapalı sulama sistemi hayata geçmedi. Şimdi işin ilginç tarafı ‘’DOMBAY OVASI KAPALI SULAMA’’ SİSTEMİNİN İSMİ ‘’KARAKUYU KAPALI SULAMA SİSTEMİ’’ olarak değiştirilmiş dombay köyü bu sulama projesinden yararlanamayacak. Bazı olması gereken köyler kapsam dışı bırakılmış. Proje tamamlandı ihaleye çıkacak deniyor ancak ortada yapılan bir şey yok’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER HAK ETTİKLERİNİ ALACAK’’

Gazetecilerin atanamayan öğretmenler sorusu hakkında konuşan Köksal ‘’ Ben atanamayan değil ataması yapılmayan öğretmenler diyorum. Okula gidip ders vermesi gereken öğretmenler işsizlik sebebiyle başka işlerde çalışıyorlar. Öğretmenleri uzman öğretmen başöğretmen ücretli öğretmen sözleşmeli kadrolu öğretmen diye ayırmayacağız, öğretmenler Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında hak ettiklerini alacaklar’’ dedi.

 

‘’TARIM VE HAYVANCILIK ÜLKEMİZDE CAN ÇEKİŞİR HALE GELDİ’’

Tarım ve Hayvancılığı yorumlayan Milletvekili Köksal ‘’Mazot gübre ilaç tohum ve yem zamları yüzünden insanlar tarım ve hayvancılıktan çekinir hale geldi. Çiftçi emeğimin karşılığı alayım derdinde değil çiftçi sadece diyor ki yaptığım masrafı kurtarayım üzerine karnımı doyuracak meblağ kalsın ki hayatımı devam ettireyim. Artık yeni doğum yapmış süt inekleri bile kesime gönderiliyor. Ne yazık ki bu kadar çok ineğin kesime gönderilmesi et ve sütte yaşanacak sıkıntıların bir habercisi’’ diye konuştu.

 

‘’ÜLKEDE ÇOK BÜYÜK GEÇİM SIKINTISI VAR’’

Ülke ekonomisi hakkında konuşan Köksal ‘’ Yüzde yüzün altında zam gelen bir ürün neredeyse yok. Ülkede çok büyük bir geçim sıkıntısı var maaşlar daha eve gitmeden eriyor. Beyaz yakalı kesim bile büyük geçim sıkıntısı çekiyor kent merkezlerinde ve büyük şehirlerde yaşayan vatandaşlarımız iliklerine kadar ekonomik krizi hissetmiş durumdalar. Kirada oturan vatandaşlarımız maaşlarıyla kiraları bile ödeyemez hale geldiler. Doğalgaz fiyatları da çok yüksek geçen yıl gelen faturalar bu yıl 2 katı fazla gelecek. Artık insanlar elektrikli aletleri zorunlu olmadıkça kullanmıyor. Vatandaş her şeyden tasarruf etmeye çalışıyor. Gerçekten ülkenin yaşadığı en büyük sıkıntısı geçim sıkıntısı. Bu kış ekonomik açıdan çok sert geçecek. Yeni zamlar kapıda’’ şeklinde konuştu.

 

‘’YER ALTI SULARI İYİCE TABANA İNDİ’’

Dombay ovası termik santral ve sondaj çalışmaları hakkında konuşan Köksal ‘’ O bölgeyi ziyaret ettiğimizde geçen yıla oranla su noktasında suyun daha aşağı seviyelere çekildiğini kuyulardan su çıkmadığını çiftçiler söyledi. Yer altı sularının iyice tabana indiğini eskiden olduğu gibi suyun çıkmadığını öğrendik. Maalesef oradaki çiftçiler oradaki termik santrale bağlı sondaj çalışmalarıyla birlikte yer altı su kaynaklarının tabana indiğini belirtiyor. Eğer bu şekilde devam ederse DOMBAYOVASINDA önümüzdeki yıllarda daha ciddi bir su sıkıntısı yaşanacak’’ ifadelerini kullandı. DinarHalkHaber  

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.