Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Köylerin Sorunları Geniş Bir Katılım İle İstişare Edildi

Köylerin Sorunları Geniş Bir Katılım İle İstişare Edildi
14 Ekim 2019 13:31
A+
A-

Dinar’a bağlı köylerde yaşanan sorunların belirlenmesi, çözümü ve yapılması gereken işlerle alakalı bir toplantı gerçekleştirildi.

Dinar Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantıya Ak Parti Milletvekili Av. Ali Özkay8a, İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya, resmi kurum müdürleri ve köy muhtarları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Kaymakam Selami Kapankaya, ilçeye bağlı köylerde devam eden yatırımları ve yapılacak olan işleri anlatarak şunları söyledi, “Köylerimizin parke işlerini karşılamak istiyoruz. 3 köyümüzde içme suyu çalışmalarımız var. Kanalizasyon fosseptiklerinin korunması gibi bir çalışmamız var. Kimsenin çukurlara düşmemesi için 35 köyde çalışmalarımız devam ediyor. Köylerimizde toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Bu çalışmaları sulama işleri ile beraber yapmak istiyoruz. Özellikle Donbay ovasından tarla sulama ile alakalı çok yoğun talep var. Ayrıca köylerimize 125 adet çöp konteynırı alınarak teslim edilmiştir” dedi.

Milletvekili Özkaya Haş Haş Olayını Anlattı

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya son zamanlarda Afyonkarahisar genelinde çiftçilerin tepkiyle karşıladığı haş haş ekim alanları ile alakalı bir konuşma yaptı. Afyonkarahisar bölgesine uygun haş haş tohumlarının üretilip, dağıtıldığını ifade eden Özkaya şöyle konuştu, “Haş Haş ekiminde Birleşmiş Milletlerin (BM) belirlediği bir rakam var. Bu rakamda 750 Bin dekar. Her yıl Türkiye olarak 100 ton morfin üretiyoruz. Ürettiğimizin % 80’i ABD’ye satılıyor. Geçtiğimiz yıl ABD morfin almadı, şu an TMO’ların depolarında işlenmemiş haş haş var. Bu yıl ki kota 500 Bin dekar olarak belirlendi ve ÇKS lı çiftçiler eksin denildi. Ancak fazladan ekmek isteyen köylerimiz gerekli başvuruyu yapsın, biz de dekarı artırmak için elimizden geleni yapalım. Afyonkarahisar’ımızda ve Dinar’ımızda içme suyu maliyetlerini azaltmak için çalışmalarımız var. Güneş enerjisiyle elektriği üretip motopomp ile su vermek istiyoruz. Son olarak ise 5 yıl içerisinde bütün köy yollarını asfaltlamak istiyoruz” dedi.

Toplantının ilerleyen bölümlerinde ise köy muhtarları kendilerine verilen talep, istek kağıtlarına köylerindeki sorunları yazarak kaymakamlık yazı işlerine iletti. İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.