Dolar 32,5002
Euro 34,7280
Altın 2.489,31
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

KÜLTÜR HİZMETİ BASILAN KİTAPLARDAN NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ!

KÜLTÜR HİZMETİ BASILAN KİTAPLARDAN NEDEN RAHATSIZ OLDUNUZ!
5 Ağustos 2019 14:28
A+
A-

     Dinarımızın Yetiştirdiği gazeteci yazarlar ve şairlerin eserlerini Belediyemiz eski belediye başkanı Sayın Saffet Acar tarafından bastırılmış ve halka ücretsiz olarak Belediye kültür yayınları adı altında  yazarı veya Belediye yazı işleri  arşivinden dağıtılmıştı.  Yaşadığımız şehrin  tarihi, kültürü, kente  hizmet etmiş kişilerin özelliği, fotoğrafları ve  bilinmeyen bir çok  konu bu bastırılan kitaplarda gün ışığına çıkmış, gizli kalmış şairlerimizin  şiirlerini  bu kültür hizmeti   veren belediyenin bastırdığı  kitaplardan okumuş öğrenmiştik. 

                Belediye meclis üyesi Neşe Hanım bir internet sitesine verdiği beyanatta  “ Dinar belediyesine şairler ve yazarlar tarafından bastırılan kitapların çok fazla ve yersiz olduğunu, bu basılmış olan kitaplardan RAHATSIZ OLDUĞUNU, kendi önlerindeki süreçte kitap basmayacaklarını, basılan kitapların gereksiz olduğunu, bu tür faaliyetlere dur diyeceklerini “ Belediye yazı işlerinin arşiv odasına girerek gazetenin sorumlusunu da çağırıp fotoğraflı yukarıda özetlediğim beyanatı vermiş. Bu beyanatın sonuna da “ bir sitede de Dinar Belediyesi tarafından baskısı yaptırılan kitapların satış fiyatı görülmektedir, acaba bu satışa çıkarılan kitapların parasından kitabı yazan kişi veya Dinar Belediyesi para alıyor mu” Diye eklemiş.                                

                               Evvela şunu hatırlatalım; Belediye Meclis üyelerinin Meclis oturumlarında görevleri vardır. Bu görevler dışında çalışmakta olan birim amirlerinin arşivlerine giremezsiniz, siz de Başkan olmadığınıza göre buraya girip de beyanatta veremezsiniz.  Bu kurumun bir Belediye başkanı vardır,    kitap basılıp basılmamasına da O karar verecektir. Sizin karar verme yetkiniz de yoktur. Bastırılan bu kültür yayınlarından neden rahatsız olduğunuzu da anlamak mümkün değildir. Sizin Belediye meclis üyesi olarak görevleriniz 5393 sayılı kanunun 17 nci maddesinde gösterilmiş ve meclis salonlarında geçerlidir. Bunun dışında yetkiniz de yoktur.  1959 senesinden beri yaklaşık olarak 60 senedir Dinar belediyesinin ve Başkanlarının çalışmalarını işim icabı hep takip ettim,  hiçbir Belediye Başkanı veya Meclis üyelerinin arşivlerde geçmiş başkanların yapmış olduğu icraatlarında usulsüzlük aradığını da görmedik.

                      Meclis üyesi neşe hanımın yukarıda özetlediğim son paragrafta ifade ettiği  “ bir sitede bastırılan kitapların satış fiyatı görülmekte acaba kitabı yazan kişiler veya belediye para alıyor mu?” ifadesi de yer almaktadır.  Bir defa kitapları yazanların hiç birisi bir kuruşluk menfaat sağlamadığı gibi kitapları telefon veya sosyal medya kanalıyla isteyenlere yazarlar PTT veya kargo ile kendi cebinden para harcayarak şehirler arasındaki okuyucularına gönderdiler. Meclis üyesi bayanın kitap satış fiyatı gördüğü sitedeki kitabı iyi incelemesini öneririm.  O kitap yazarınca okuyucusu adına imzalanmış nasıl olduysa eski kitapçının  (sahaf) eline geçtiği bir kitaptır. Belediyenin bastırmış olduğu bütün kitapların arka sahifelerinde PARA İLE SATILMAZ notu yazılıdır. Bu notu gören para vermez, bu yazarlarda kitabı parayla satacak kadar küçülmezler. Sizin mensup olduğunuz partililerde kitaplardan aldılar, yararlandı ve teşekkür edenler oldu, siz dananın altında buza aradınız olmadı. Bu kitapların basılması konusunda verdiğiniz beyanatla alakalı yazar olsun veya olmasın çok  okurdan  tepki alacaksınız. Çünkü Dinarlılar bastırılan kitaplardan çok memnundur . Kültürüne,  yeniliklere,  halkın faydalanacağı hizmetlere hep sahip çıkmıştır, kitapların da basılıp halka ücretsiz olarak dağıtılmasına minnettar kalıp her evde her yazarın kitaplarından isteyerek imzalatıp almışlardır. Daha doğrusu kitap basılmasına sizden başka hiç karşı çıkan olmamış, bu kültür hizmetini yapanlara minnettar kalıp teşekkür etmişlerdir.

                 Belediyeler, yalnız yolları cadde ve sokakları açan, temizliğini yapan, çöpleri toplayan imar işleri ve ruhsatları veren, yasaklar koyan bir kurum olarak görmemek gerekir.5393 sayılı kanunun ilgili maddelerinde gösterilen her türlü vatandaşın faydalanacağı hizmetleri yapmakla yükümlüdür.  Daha evvelki Belediye Başkanının da yapmış olduğu Kültürel hizmetlerden mahalli şair ve yazarların emek harcayarak yapmış oldukları eserleri kitap haline getirip daha sonra gelecek kuşaklara yaşadığı şehrin tarihi, kültürü, yaptığı hizmetlerle iz bırakmış kişileri, fotoğraflarıyla tanıtmayı bir görev bilen Başkan bunları kitap haline getirerek vatandaşlarına ücretsiz olarak imzalı dağıtmıştır. Bu kültürel faaliyetleri Dinarda yaşayan şair ve yazarların eserleri yanı sıra Afyon Kocatepe üniversitesi ve Dinar Yüksek okul öğretim görevlilerinin Dinarla alakalı çok konuda araştırmalarını da  Belediye başkanı  kitaplar halinde bastırmıştır. Bu bir kültür hizmetidir. Bazı kişiler bunu anlayamaz.  Dinarın tarihi,  yaşantısı,  ananevi gelenek ve görenekleri, şehre hizmeti geçmiş kişilerin özellikleri,  bu memleketin yetiştirdiği Şairlerin şiirlerini birer kitap halinde basılmasına ön ayak olan başkana teşekkür etmeniz gerekirdi.  Çünkü bu kültür yayınlarından bu güne kadar binlerce kişi faydalanmış, gelecek kuşaklara da ileriki yıllarda ışık tutacağı bir gerçektir.

                  Siz neden; Binlerce Dinarlının faydalandığı bastırılan bu kültür hizmeti kitaplardan rahatsız olduğunuzu da anlamak mümkün değildir.

SAYGILARIMLA

.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.