Dolar 32,5126
Euro 34,8641
Altın 2.486,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
20°C
Parçalı Bulutlu
Cum 13°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 21°C

Kurban Bayramı Öncesi Kesim Elemanları Bilgilendirme Eğitimi

Kurban Bayramı Öncesi Kesim Elemanları Bilgilendirme Eğitimi
9 Ağustos 2019 14:49
A+
A-


Dinar Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesi vatandaşların doğru bilgilenmesi için “Kesim elemanları bilgilendirme eğitimi” başlıklı seminer düzenledi. 
Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı gereği Dinar Belediyesi Kültür Merkezinde Belediye Veteriner Hekimi Oğuz Başkaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğünden Veteriner Hekim Hasan Bilgin, İlçe Sağlık Müdürlüğünden Bekir Zeybek ve Diyanet Görevlisi Ali Çelik tarafından verilen seminerde kurbanlık hayvan alırken nelere dikkat edileceği, İslami şartlara uygun olarak kesme işlemleri ve kurbanın kesildikten sonra nelere dikkat edileceği, hayvanlardan insanlara bulaşan hastalıkların ve bunların kan, et ve iç organlarda yaptığı değişiklikler resimlerle anlatıldı. İlçe Tarım Müdürlüğü veteriner hekimi Hasan Bilgin tarafından vatandaşların hayvan kimlik bilgilerini sorgulayabileceği Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca açılan https://hayvanbilgi.tarim.gov.tr/ web sayfası ile “HaySag” isimli mobil uygulama hakkında uygulamalı olarak bilgi verildi.
Dinar Belediyesi Veteriner Hekimi Oğuz Başkaya, iyi bir kurbanlığın taşıması gereken özellikler ve hayvan kesildikten sonra ve etle ilgili dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi aktardı. Kurban atıklarının akarsu, su kanalı, sokaklara ve çöp konteynırların dışına gelişi güzel atmamaları gerektiğini vurgulayan Başkaya, plastik çöp poşetlerine konularak çöp konteynırlarının iç kısmına bırakılması, hastalıklı organ ve sakatatların mutlaka derin çukur açılarak üzerine sönmemiş kireç dökülmek suretiyle gömülmesi gerektiğini aktaran Başkaya, kurban kesildikten sonra karkas ve iç organlarda görülen renk, koku ve farklı oluşumlarla ilgili şüpheli durumlarda ise “Alo Zabıta 153″ ve Belediye 353 6053 numaralı telefonlar aranmak suretiyle veteriner hekim talebinde bulunulmasının vatandaşların sağlığı yönünden önemli olduğunu belirtti. 
Büyükbaş-küçükbaş kurban satışı Hayvan Pazarı’nda yapılacak. Kurban satış yeri olarak gösterilen ve izin verilen yerlerin haricinde herhangi bir noktada satış yapılmasına izin verilmeyecek. Yaz mevsimi nedeniyle kurban atık ve artıklarının mümkünse gömülmesi ya da bir poşete konularak çöp konteynerlerine bırakılması sağlanmalıdır.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.