Dolar 32,3653
Euro 34,9637
Altın 2.325,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Kuzuları Ölen Genç Vatandaş Kuzuları İlçe Tarım Müdürlüğünün Önüne Bıraktı

Kuzuları Ölen Genç Vatandaş Kuzuları İlçe Tarım Müdürlüğünün Önüne Bıraktı
30 Ekim 2020 15:55
A+
A-

Kuzuları Ölen Genç Vatandaş Kuzuları İlçe Tarım Müdürlüğünün Önüne Bıraktı

Dinar’da hayvancılıkla geçimini sağlayan genç girişimci Tahsin Bayrakçı isimli vatandaş babası ile birlikte Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü önüne gelerek 6 adet kuzularının hastalık yüzünden öldüğünü, burada çalışan memurların kuzularla ilgilenmediğini iddia etti.

Kuzuların hastalandığında İlçe Tarım Müdürlüğüne haber verdiklerini de iddia eden Tahsin Bayrakçı, görevli personellerin evlerine gelip te kuzulara bakılmadığını söyledi.

Gazetecilere bir açıklama yapan Bayrakçı şunları söyledi, “Oturup çay sefasını bile bozmadılar. Tenezzül edip gelip yerinde incelemediler. Belki bu koyunlarda insan sağlığına zararlı bulaşıcı hastalıklar var. Ben bu hayvanları kredi çekerek aldım. Hangisi sorumlu bunların? Yarın ne ile ödeyeceğim ben bunların parasını? Hayvanların ağzında hastalık var. Belki de hepsi şap hastalığı. Benim ahırımda bunların yüzünden mal kalmadı. Hepsinden şikayetçiyim. Sözde genç girişimcileri destekliyorlar. Böyle mi destekliyorlar. Benim malım öldü. Sabaha kadar yas tuttum başlarında. Çağırdım, geldim hayvanlarım ölüyor, ölüyor dedim. Hiç birisi çay sefasını bozup gelmedi. Küpe vurmaya geldin mi buraya getirirseniz vururuz diyorlar. Bunlar ne için maaş alıyor? Vatandaşa hizmet için. Burada masa başında çay içmek için değil” dedi.

Vatandaş Şikayetçi Oldu

Kuzularının ilgilenilmediği gerekçesiyle 6 tanesinin öldüğünü belirten Tahsin Bayrakçı ve baba Mustafa Bayrakçı Dinar İlçe Emniyet Müdürlüğüne giderek sorumlulardan şikayetçi oldu. Emniyet müdürlüğünde ifade veren baba oğul, kuzuların nasıl öldüğünü ve gerçekleşen olayı detaylarıyla anlattı.

Ahırımdaki Diğer Hayvanlar da Hasta

Baba Mustafa Bayrakçı ölen 6 adet kuzunun ardından ahırında geriye kalan bazı hayvanlarında hasta olduğunu söyledi. Hiçbir şekilde hayvanlarıyla ilgilenilmediğini iddia eden Bayrakçı ailesi diğer hayvanlarında her an ölebileceğini kaydetti.

İlçe Tarımdan Bir Açıklama Geldi

Dinar İlçe Tarım ve Orman Müdürü Arafat Cengiz, 6 adet kuzusu ölen vatandaşın üzüntüsünü paylaştığını, hiç kimsenin hayvanının ölmesini kesinlikle istemediklerini ifade ederek şunları söyledi, “Biz kesinlikle bu kuzulara bakmayız demedik. Vatandaşımız kuzuları getirip buraya bırakmış. Kuzulardan iki tanesini otopsiye yolladık ve bağırsak hastalığından öldükleri tespit edildi. Bu hastalık hayvancılıkla uğraşanların hayvanları kötü beslemeleri sonucunda ortaya çıkıyor. Eğer hayvanların sigortaları bile olsaydı kuzuların parası ödenmezdi. Kurumumuzda pandemi nedeniyle personellerimiz yarı yarıya düştü. Bir tane veteriner ile çalışıyoruz. Çoğu pandemi nedeniyle ya karanti altında, ya da temaslı personeller. Her şeye rağmen kuzuların ölmesi nedeniyle çok üzgünüz” dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.