Dolar 32,3650
Euro 34,9694
Altın 2.325,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Mağdur İşçilerle Alakalı Müfettiş Dinar’a Çağırıldı

Mağdur İşçilerle Alakalı Müfettiş Dinar’a Çağırıldı
30 Eylül 2020 19:05
A+
A-

Mağdur İşçilerle Alakalı Müfettiş Dinar’a Çağırıldı

CHP Afyonkarahisar Milletvekili AV. Burcu Köksal TYP kapsamında noter kurası ile belirlenen ve daha sonra ikinci bir noter kurası çekilerek mağdur duruma düşen 40 işçi için Dinar Kaymakamlığının gerekli müfettiş talebinde bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal geçtiğimiz günlerde Toplum Yararına Çalışma Programı (TYP) kapsamında Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde geçici olarak çalıştırılacak olan ilk kurada belirlenen ve mağdur olan işçilerin haklarını aramak için Dinar’a geldi.

Milletvekili Köksal, CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz, CHP Dinar İlçe Başkanı Av. Ali Arıkan ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Dinar İlçe Kaymakamıyla bir görüşme gerçekleştirdi. Basın mensuplarının alınmadığı görüşme sonrasında CHP’li heyet mağdur işçilerle beraber CHP Dinar İlçe Başkanlığı binasına geldi.

Burada basına bir açıklama gerçekleştiren CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan, geçen haftalarda işçileri belirlemek için kura çekildiğini ve kura çekiminden itibaren CHP ilçe yönetimi olarak süreci en iyi şekilde takip ettiklerini söyledi. CHP Milletvekili Burcu Köksal’ın konuyla alakalı mecliste soru önergesi de verdiğini kaydeden Arıkan şunları söyledi, “Mağduriyet yaşamış vatandaşlarımızın yanındayız. Bir hak kaybı ve hukuka aykırılık var ise bunun takipçisi olacağız” dedi.

CHP İl Başkanı Görgöz: Olayın Olduğu Günden Bu Güne Bu İşin Peşindeyiz

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz mağdur işçilerle alakalı olarak Dinar Kaymakamını ziyaret ettiklerini, mağduriyetin kesinlikle giderilmesi gerektiğini ifade ederek şunları kaydetti, “Bir hata olmuş, amma memur yapmış, amma işkur yapmış, birileri bu hatayı yapmış. Ama olay sadece bu hatayı yapanlara ceza verilmesi değildir. Birinci kurada çıkan isimlerin hayallerini yıkmaya kimsenin hakkı yoktur. Biz bunlara ceza verdik diyerek kimse bu işten kurtulamaz. Kurada çıkan 45 kişiye mutlaka iş verilmeli ve istihdam sağlanmalıdır. Aksi halde bütün makamların şaibe altında kalacağı Türkiye kamuoyunda sürekli konuşulacaktır. Sayın kaymakamımız sağolsun mağduriyetin giderilmesi için elinden geleni yapacağını söyledi” dedi.

Burcu Köksal:

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal ise parti binasında yaptığı basın açıklamasında, Dinar’da noter tarafından bir kura çekildiğini ve aynı gün içinde yeni bir kura daha çekilerek işçilerin belirlendiğini hatırlattı. İkinci kurada ise ilk kurada isimleri çıkan sadece 5 kişinin yeniden kurada çıkmasıyla 40 kişinin mağdur olduğunu belirten Köksal şöyle konuştu, “Olayı öğrendiğimiz andan itibaren örgütümüzle beraber gerekli bütün çalışmayı yaptık. TBMM’de soru önergesini verdim. Bu konuda kimin hatası, ihmali var ise bunun açığa çıkartılmasını ve gerekli ceza-i müeyyidenim uygulanmasını istedim. Daha sonra Dinar’a gelerek kaymakam beyi ziyaret ettik. Kendisine durumu anlattık. Kendisi de bize konuyla alakalı gerekli bilgileri verdi. Yine konuyla alakalı bir müfettiş talep ettiğini, olayın inceleneceğini belirtti. Burada kaymakam beyin samimiyetine de inanıyorum. Burada mağdur olan işe başlatılmayan 40 kişinin de istihdam edilmesi gerektiğini kaymakam beye ilettik. Kendisi de elinden gelen çabayı göstereceğini söyledi. Tabi bu olayda şaibe var. Bunun mutlaka ortaya çıkartılması lazım. Bu olayda yoksa siyasi olarak birilerinin istemediği insanlar ilk kurada  

Çıktığı için mi ikinci kura yapılıyor? Kamu oyunun aydınlatılması lazım. Geçmiş dönemlerde bu tür kuralar torpille yerleştirme programı olarak kullanıldı. AKP il ilçe başkanlıklarından ya da milletvekillerinden referans alamayanlar bu programlara yerleştirilemedi. Noter huzurunda şeffaf bir kura çekiliyor. Acaba ilk kurada siyasilerin referans olmadığı ya da onların çok istemediği isimler çıktığı için mi ikinci kura çekiliyor? Bunların araştırılması lazım. Yoksa basit bir memur hatası mıdır? Bunların açığa çıkması gerekir. Buradan bütün Afyonkarahisar milletvekillerine sesleniyorum. Gelin bu olayı çözelim. Bu olayın üstünde çok durduk, maalesef diğer vekil arkadaşlarımızdan bunla alakalı bir çalışma ya da basın açıklaması göremedik. Buradan sesleniyorum. Lütfen bu 40 hemşerimize sahip çıkıp istihdamlarını sağlayalım” dedi.

CHP’den Dinar Kaymakamına Teşekkür

CHP heyeti kaymakam görüşmesinin akabinde CHP parti binasına gelerek burada bir basın açıklaması yapmışlardı. CHP milletvekili Burcu Köksal başta olmak üzere, CHP il Başkanı Yalçın Görgöz ve CHP İlçe Başkanı Ali Arıkan Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya’ya teşekkür ettiler. Kaymakam beyin konuyla alakalı ciddi bir çalışma yaptığını belirten CHP heyeti kaymakama çok teşekkür ettiler.  

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.