Dolar 32,3854
Euro 35,0481
Altın 2.326,29
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

“MİLLET İTTİFAKI İLE BATACAĞIZ, PARAMPARÇA OLACAĞIZ, CUMHUR İTTİFAKI İLE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ DEVLETİ OLACAĞIZ”

“MİLLET İTTİFAKI İLE BATACAĞIZ, PARAMPARÇA OLACAĞIZ, CUMHUR İTTİFAKI İLE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ DEVLETİ OLACAĞIZ”
11 Mayıs 2023 13:54
A+
A-

“MİLLET İTTİFAKI İLE BATACAĞIZ, PARAMPARÇA OLACAĞIZ, CUMHUR İTTİFAKI İLE DÜNYANIN EN GÜÇLÜ DEVLETİ OLACAĞIZ”

 

Türkiye Yüzyılı buluşmaları kapsamında gündüz sahada olan AK Parti Afyonkarahisar teşkilatları akşam da her gün bir meslek grubu ile toplantı yapıyor. Dün gece iş insanları ile buluşan AK Parti heyeti önce destek istedi, sonra talepleri dinledi. Burada konuşan İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay,

“Millet ittifakı gelirse ya batacağız, paramparça olacağız, ya da Cumhur ittifakı ile dünyanın en büyük ve güçlü devleti olacağız” dedi.

 

Türkiye Yüzyılı buluşmaları kapsamında gündüz sahada olan AK Parti Afyonkarahisar teşkilatları akşam da her gün bir meslek grubu ile toplantı yapıyor. AK Parti Afyonkarahisar teşkilatları bugün de Afyonkarahisar’ın önde gelen iş insanları ile bir araya geldi. AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay’ın organize ettiği programa iş adamları ile birlikte AK Parti milletvekilleri ve milletvekili adayları Veysel Eroğlu, Ali Özkaya, İbrahim Yurdunuseven, Hasan Arslan, Ferda Ertürk, Ethem Karahan ve Hakkı Öztürk ile birlikte Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Merkez İlçe Başkanı Ziya Coşkun Karadeniz,İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban katıldı.

 

“Ya batacağız, paramparça olacağız, ya da dünyanın en büyük ve güçlü devleti olacağız”

 

Burada bir konuşma yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, “5 gün sonra ülkemiz, dünyanın en önemli seçimini yapacak. Ya batacak, parçalanacak ve terör örgününün devletleşme sürecinde on binlerce şehit verecek, ya da dünyanın en büyük bir devleti olma yolunda adım adım hedeflerine ulaşacak ve milletine daha müreffeh bir hayat sunan, dünya üzerimdeki tüm Müslümanların umudu olacak bir devlet olmaya devam edecek…” dedi.

 

“Bugüne kadar verdiğimiz desteği, seçimden sonra da sürdüreceğiz”

 

Uluçay, “Her biri birbirinden kıymetli olan iş adamlarımız, Türkiye’yi hedeflerine taşıyacak, 2053 vizyonuna kilitleyecek yolun katma değerli ve yenilik odaklı üretimden geçtiğini hepimiz iyi biliyoruz. Bu amaçla başlatmış olduğumuz teknoloji odaklı ve yeşil sanayi hamlesinde yeni alanlarda başarıya kilitlenmiş vaziyetteyiz. AK Parti hükümetleri olarak AR-GE’sini ve üretimini ülkemizde gerçekleştireceğimiz, diğer bir deyişle yerlileştireceğimiz bir çok ürüne hedeflenmiş durumdayız.

Bugün ilaç üretiminde etkin madde olan kenevir yetiştiriciliğinde Afyonkarahisar’ımız için çok önemli olacak ve hali hazırda haşhaş üretiminde Toprak Mahsulleri Ofisimizin bu konudaki sahip olduğu durum ilaç etkin maddesi olarak kullanılan kenevir üretimi için de geçerli olacaktır. Yani ilimiz tarımsal anlamda yeni bir ürün daha kazanmış, tarımsal ekonomiye taze kan ya da yeni bir ekonomik destek gelmiştir. Bununla birlikte vekillerimizin de destek verdiği Merkez 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde de önemli bir seviyeye geldik. İnşasından itibaren Yeşil OSB olarak planlanan Merkez 2. OSB şehrimize büyük katkılar sağlayacaktır. Buraya siz kıymetli iş insanlarımızın göstermiş olduğu ilgi beklenenin de üzerinde olmakla birlikte, bu ilginin de neticesi olarak kısa süre içerisinde faaliyete geçirileceği anlamını taşımaktadır.Bizler hükümetimizin siyasi temsilcileri olarak siz iş adamlarımıza her türlü desteği verdiğimiz gibi bu desteği seçimlerden sonra da eksiksiz sürdüreceğiz. Sizlerin önünü açacak, istihdamınızı arttıracak her türlü yatırımın ve çalışmanın arkasında olduğumuz ve siyasi olarak her türlü desteği vereceğimizi siz kıymetli işadamlarımıza hatırlatarak sözlerimi noktalıyorum” dedi.

 

“Büyümek için istikrarlı bir hükümet şart”

 

Milletvekili adayı Hakkı Öztürk de “AK Parti hükümetleri döneminde Türkiye gerçekten önemli bir mesafe katettiğinihepimiz hep beraber şahit olduk. Bunlar da hepimizin emeği var. Katkısı var. Bugün gelinen noktada kişi başı milli gelirini 3600 dolardan mevcut 10 bin 600 dolara yükselten büyük ve güçlü bir Türkiye var. Sayın milletvekillerimiz ve diğer konuşmacıların özellikle vurgu yaptığı bir hususu hepimiz bu süreçte beraber yaşadık, hissettik. Eğer ekonomimizde, gelişmemizde, büyümemizde sağlıklı bir yol haritamız, bir yolumuz olmasını istiyorsak her zaman güçlü ve istikrarlı devam eden hükümetlere ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

“Afyonkarahisar’a hizmet etmek ibadettir”

 

AK Parti Milletvekili Veysel Eroğlu da konuşmasında “Şu ana kadar ne kadar Afyonkarahisar’a çok şeyler yapıldı. Muhteşem işler yapıldı. Barajlar, göletler, sulama tesisler, ağaçlandırma, dere ıslahlar, köprüler vesaire. Ben arkadaşlara sordum. Yani sadece bizim açtığımız tesis sayısı ne deyince;3 bini geçmiş yani Allah’a şükür. Sırf Afyonkarahisar’da. Dolayısıyla Afyonkarahisar’a hizmet etmek ibadettir, ibadet. Dolayısıyla biz de ömrümüzün sonuna kadar Afyonkarahisar’ın daha da büyümesi, gelişmesi

İçin ne gerekiyorsa vekillerimizle Cumhurbaşkanımıza yapacağız. İnşallah önümüzdeki Pazar akşamı Cumhurbaşkanımızı tekrar makamında görmek üzere sizlerden büyük destek bekliyoruz.

Çünkü Türkiye’de yirmi yılda inanın yüz yıllık hizmet yapıldı. Neler yapıldı neler. Havaalanları, bölünmüş yollar, efendim limanlar, hastaneler, işte burada sağlıkçı kardeşlerim var. Muhteşem tesisler. Dünyanın en yüksek barajları, en güzel arıtma tesisleri, muhteşem dere ıslahları vesaire bunlar yapıldı. Türkiye teknolojide çok ileri noktada. TCG, Anadolu gemisini denize indirdik mi?

Dünyada beş ülkenin yapabileceği bir uçak gemisi. Üzerinde kızıl elma var, atak helikopter var. Tanklar var, toplar var. Her şey var. Allah’a şükürler olsun” dedi.

 

“Ülkemizi Rifkin’in idare etmesini mi yoksa yerli ve milli insanların idare etmesini mi istersiniz”

 

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek de “Sayın Cumhurbaşkanımızıniradeli davranması nedeniyle dünyadaki bu ekonomik krizi en az hasarla atlatan ülkelerin başında geliyoruz. Dünya ekonomi devlerinin söylediği şu; Faiz artırarak ekonomiyi kurtaracaklarını ifade ediyorlar. Ama Sayın Cumhurbaşkanımız faiz düşürerek yatırıma ve ihracata yönelik bir ekonomi modeli izlediği için hepsi Sayın Cumhurbaşkanımızı özellikle tebrik ediyorlar. Dünya ekonomistleri Sayın Cumhurbaşkanımızın uygulamış olduğu bu ekonomik modelini incelemeye aldılar. Velhasıl Sayın İl Başkanımızın da ifade ettiği üzereönümüzdeki pazar günü ülkemizi yakinen ilgilendiren dünyayı yakinen ilgilendiren ciddi bir seçimle karşı karşıyayız. Ünlü yazarımızın birisi aynen şunu söylüyor. Şehit kanlarıyla sulanmış bu güzel ülkemizi, Rifkinin, Coni’nin, Hans’ın idare etmesini mi istersiniz? Yoksa her şeyiyle yerli, milli olan insanların mı idare etmesini istersiniz? Elbette biz Türk milletiyiz. Yerliden yana tavrımızı koyacağız. Ondan dolayı benim son sözüm istikrar sürsün. Türkiye büyüsün diyorum” şeklinde konuştu.

 

“Bu şehrin en büyük sorunu OEDAŞ”

 

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili ve milletvekili adayı Ali Özkaya da “Gördük ki Afyonkarahisar’da ciddi bir enerji sıkıntısıyla karşı karşıya kalıyoruz. Şu anda Afyonkarahisar’da bir numaralı sorun nedir vekilim derseniz, bir numaralı sorun Osmangazi Elektrik Şirketi derim. Canımıza tak ettiren bu şirkete de seçim sonrası çağırıp gereğini yapacağız. Bu yatırımları yapacak ve bizim üzmekten vazgeçecek. Afyonkarahisar’a gerekeni yapacak. TEİAŞ ile bu yıl yaklaşık bir katrilyon liralık Afyonkarahisar’a yatırım yaptırıyoruz arkadaşlar. Aşağıdan başlayayım. Yedi tane trafo merkezi yapıyoruz. Sizin gibi iş adamı arkadaşlarım hepsi dört gözle bekliyor. Yer açılsın da güneş enerjisi rüzgar enerjisine bağlantı yapabilelim diyor. İnşallah en geç on dört ay içinde ihalesi yapılanlar yer teslim yaptığımızda 2050 yılına kadar TEİAŞ açısından elektrik sorununu çözmüş olacağız. Osmangazi Elektrik Şirketi’nde bu sorunu çözmek zorunda. Ondan sonra da vatandaşımız nerede elektrik, enerji ihtiyacı varsa onu kesintisiz olarak sağlamakla yükümlüyüz” dedi.

 

“Sağlık endüstri bölgesi ile ilgili bilgi verdi”

 

AK Parti Afyonkarahisar milletvekili ve milletvekili adayı İbrahim Yurdunuseven de “Bazen biliyorsunuz kanun, prosedür, yönetilip, yönetmelik gereği bir şeyler aşamıyorsunuz. Ama varsa bir yeşil ışık, varsa bir açık nokta, hepsinde hep biz işverenden yana tavır takındık. Ve size yardımcı olmaya çalıştık.. Sağlık Endüstri Bölgesi var. Bugüne kadar endüstri bölgeleri kanunu vardı ama sağlıkla ilgili bir kanun yoktu. Sayın Mustafa Varank bakanımıza defalarca giderek bu kanunu çıkarttırdık ve Afyonkarahisar’da şu anda şirket kuruldu, sağlık endüstri bölgesi şirketimiz kuruldu. Hisseleri belirlendi. İnşallah yatırıma girecek. Ne var bunda? İkbal’in arka kısmında 750 bin metrekare bir alanda içerisinde termal tesislerin ARGE’nin olduğu yine ilaç sektörü veya diğer ortopedik sektörler sosyal tesisler donatılar olduğu bir alanda bir çalışma yapacağız ve yaklaşık 10 milyar dolarlık bir yatırım planlıyoruz burada. Ne yapacağız; Afyonkarahisar’da termal tesislerde ortalama kalış süresi beş ila yedi gün. Biz istatistiklere göre bakıyoruz. Ama bu tür tesislerde sayılan endüstri bölgesinde yatırım teşviği de olduğu için eğer yurt dışı sigortalılar ya da yurt içindeki sigortalı vatandaşlarımızı getirebilirsek ortalama kalış süresi altı ay ile dokuz ay. Yani hem tedavi oluyor, hem de altı ayla dokuz ay burada tesiste yer alıyor. Tabii bu arada Afyonkarahisarlı hemşehrilerimiz kazanıyor. Hem esnafımız kazanıyor, hem de iş adamlarımız kazanıyor” dedi.

 

“IMF’ye borç veren ülke olduk”

 

AK Parti milletvekili adayı Ferda Ertürk ise “Vekillerimiz Afyonkarahisar’da yapmış ve yapacak oldukları projelerle ilgili sizlerle uzun uzun anlattılar. Ben önümüzdeki seçim dönemiyle ilgili çok uzatmadan sadece size şöyle kısa birkaç şeyi hatırlatmak istiyorum ve ondan sonrasında huzurlarınızdan ayrılacağım. Sayın Cumhurbaşkanımız 2003 yılında iktidara geldiği ilk günlerde en önem verdiği şey önce yerli ve milli ekonomimizin temellerini atmak olmuştu. 2005 yılında Türk lirasından altı sıfırı atarak bu mücadeleyi başlattı. Daha sonra faiz lobileriyle, dolar kurlarıyla Türkiye üzerinde vesayet kurmak isteyenlerle vesayet odaklarıyla bir bir mücadele ederek yerli ve milli ekonomimizin temellerini attı. Ve 10 yıl gibi uzun bir süre boyunca belki ta Osmanlı’dan gelen IMF’ye olan Türkiye’nin borcunu kapatmayı başardı. Bunu niçin yaptı? IMF veya diğer dış güçler Türk ekonomisi üzerinde söz sahibi olmaktan vazgeçsinler. Ve Türkiye üzerinden ellerini çeksinler.

Bunda da başarılı oldu ve elhamdülillah bugün IMF’ye borcunu ödeyen sayılı ülkelerden birisi de Türkiye. Bırakın borcu olmasını artık IMF’ye borç veren bir ülke konumuna geldik. İhracatta geldiğimiz rakamlar ortada. Burada arife tarif gerek yok. Sizler benden çok daha konuya vakıfsınız” şeklinde konuştu.

 

“Afyonkarahisar’ın kalkınması için çalışacağım”

 

AK Parti milletvekili adayı Hasan Arslan da “Taşa, toprağa, bilumum materyale katma değer katan Afyon’u Afyon’un gelişmesinde ciddi katkısı olan istihdam için vazgeçilmez olan çok kıymetli iş adamları, kıymetli hazurun hepiniz hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum. Tabii iş adamlarının bir şehir için önemini burada zikretmeye gerek yok. Hepimiz biliyoruz. Daha önceki konuşmacılar da bahsetti. Benyaklaşık 18 yıl Afyonkarahisar’da hekimlik, yöneticilik, sağlıkta yöneticilik yapmış, sonra üst görevler için Karaman’a daha sonra Ankara’ya gitmiş bir kardeşinizim. Şimdi siyaset için, milletvekilliği aday adaylığı içinAfyon’a döndüm. Çok şükür Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle üçüncü sıra milletvekili adayı oldum. Bunun için mutluyum, gururluyum. Sizlerin vekili olmaya talip oldum. İnşallah bundan sonraki süreçte nasip olursa elimizden geleni yapacağımı, beni tanıyan arkadaşlarımız var aramızda. Onlar bilirler. Elimden gelen her şeyi sonuna kadar yapacağım. Afyon’un kalkınması büyümesi, gelişmesi için çalışacağımı bildirmek, beyan etmek istiyorum buradan” diye konuştu.

 

“AK Parti olarak geldiğimizde 1 OSB vardı, şimdi 8 OSB var”

 

İl Genel Meclis Başkanı Burhanettin Çoban da “Afyon’a devletimiz barajlar yaptı, yollar yaptı. Havaalanları yaptı. Denizin altından geçitler yaptı falan, hızlı trenler yaptı falan filan. Afyon’umuzda, sanayi alanında ne oldu diye düşündüm. Sadece merkezimizde bir OSB varken kafamdan şöyle bir saydım. Bugün Afyon’da aktif olarak 8 tane organize sanayi bölgesi var. İşte İscehisar’ı, Sandıklısı, Bolvadin’i, Emirdağı, Dazkırısı, Sinanpaşa’sı, merkezi, saydığımız zaman 8 tane yapıyor. Her birinin gerçekten hemen hemen her türlü sorunları bizzat İl Başkanımız ve vekillerimiz tarafından takip ediliyor. Dün de ben de sosyal medyada gördüm. Sağ olsun. Vekillerimizin gayretiyle altyapısına bile başlanmamışbile. Merkez 2 nolu OSB’mizin doğal gaz bağlanmasıyla ilgili üç bakanımızın imzası sağlanmış ve hemen yatırım programına alınmış. Geçenlerde Afyon’dan biriş insanımızın oğlu beni telefonla aradı. Dedi ki ya İstanbul’da bir sanayici hemen 80 bin metrekare arazi istiyor. Bir OSB’den. Ancak hemen yatırıma başlamak istiyor dedi. Bunu sağlayabilir miyiz? Sandıklı Belediye Başkanı’mızı aradım. Kişi Sandıklılıymış. Aslında İstanbul’da yaşıyor. Dedi bizim henüz bitmedi. Emirdağ Belediye Başkanı’mızı aradım. Dedi ki hemen 80 bin metre yer verebiliriz. Dedim her şey hazır mı? Yani su, kanalizasyon, doğal gaz, elektrik hatları. Dedi hepsi hazır. Vatandaşı çağırdık. Kaymakam beyin odasında görüşmeler yaptık. Çok hoşuma gitti. Artık Afyon’a yatırımcı geldi. Ne istiyorsa verelim değil. Önce bir istihdam soruyorlar. Üretirken ne kadar su kullanacak. Ne kadar doğal gaz kullanacak? Kokuyu yapıyor mu? Çevreyi kirletiyor mu? Çevresel bir etkisi var mı? Önce bunları konuşuyorlar. Sonra diyorlar ki bize bir gün müsaade. Araştırdılar ve nihayetinde lastik sektörüydü. İnşallah Afyon’umuza da yer tahsisi yapıldı. Sözleşme de imzalandı. 80 bin metrekare yerde başlayan şey inşallah 1 milyon metrekarede önce scooter lastiği, folk lift lastiği, motosiklet lastiğiyle başlayacak” dedi.

 

“Cumhurbaşkanımız gençlere ve kadınlara büyük destek veriyor”

 

AK Parti milletvekili adayı Ethem Karahan da kendisinin Ticaret Odası’na kayıtlı iki tane şirketi bulunan biri olduğunu kaydederek şöyle konuştu; Şehrine istihdam noktasında, ticaret noktasında katkı sağlamaya çalışan genç bir kardeşinizim. 29 yaşındayım. Afyonkarahisar’ın en genç milletvekili adayıyım. Tabii bizden önceki konuşmacılar, kıymetli büyüklerimiz, vekillerimiz birçok hususa değindiler. Bizler de bu noktada Cumhurbaşkanımızın özellikle gençlere, kadınlara ve ihracat odaklı istihdam odaklı, üretim odaklı iş yapan iş insanlarımıza vermiş olduğu desteklerin devamı için yeniden Cumhurbaşkanımızla yola devam etmemiz gerektiğini vurgulamak istiyorum. Dolayısıyla

Pazar günü sandığa gideceğimiz ve oylayacağımız şey esasen Türkiye’de istikrarın, üretimin, istihdamın ihracatın gelişmenin, büyümenin, kalkınmanınolduğunu düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte inşallah Cumhurbaşkanımızı yeniden güçlü bir şekilde seçtirerek şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamaya sizlerle beraber devam edeceğimizi söylemek istiyorum” dedi.

 

Toplantı konuşmaların ardından soru cevap şeklinde devam etti.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.