Dolar 32,3942
Euro 35,0195
Altın 2.325,52
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Milletvekili Köksal CHP’nin Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Milletvekili Köksal CHP’nin Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
8 Eylül 2022 15:59
A+
A-

CHP mağdurun, mazlumun, haklının ve halkının yanında olmaya devam edecek

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, partisinin 99’uncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Cumhuriyet’in ve halkın partisi olduğunu belirterek, “CHP 99 yıldır olduğu gibi bundan sonrada mağdurun, mazlumun, haklının, halkın yanında olmaya ve mücadeleye etmeye devam edecektir” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 99 yıl önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin, ulu bir çınar olarak dimdik ayakta olduğunu belirtti.

CHP HER ALANDA ÜLKEMİZİ MEDENİ ÜLKELER SEVİYESİNE ÇIKARMAK İÇİN ADIMLAR ATTI

CHP’nin her alanda Türkiye’yi medeni ülkeler seviyesine çıkarmak için adımlar attığını dile getiren Milletvekili Köksal, “Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti olarak başlayıp, Kurtuluş Savaşımızda bağımsızlık Mücadelemizin öncülüğünü yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) 9 Eylül 1923’te Halk Fırkası adıyla kurulmuştur. 1924 yılında yapılan ilk kurultayda ‘Cumhuriyet Halk Fırkası’, 1935 yılında yapılan kurultayda ise ‘Cumhuriyet Halk Partisi’ adını almıştır. 1927 yılında Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik ilkelerini temel ilkeleri olarak belirlemiş, 1935 kurultayında ise Devletçilik ve Devrimcilik ilkelerini de ilkelerine ekleyerek Cumhuriyet Halk Partisi’nin ilkeleri olarak kabul ederek ambleminde yer alan altı okla da simgeleştirmiştir. CHP kurucu ilk Genel Başkanımız Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde, Kurtuluş Savaşını kazanarak, Cumhuriyeti kurmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, okuma ve yazma oranının yüzde 1’lerde olduğu ülkeden, eğitim başta olmak üzere, birçok alanda attığı adımlarla ve demokrasiyi temel alarak sanayi ve kalkınmaya ağırlık vererek, ülkemizi baştan başa demir ağlarla örerek, her alanda medeni ülkeler seviyesine çıkmanın adımlarını atmıştır.” dedi.

CHP ADALETİN, HUZURUN, BARIŞIN, DEMOKRASİNİN, İNSAN HAKLARININ, TEMEL HAK VE HÜRRİYETLERİN TEMİNATIDIR

Köksal, 99 yıldır olduğu gibi bundan sonrada her zaman CHP’nin mağdurun, mazlumun, haklının ve halkın yanında olmaya devam edeceğinin önemle altını çizerek, “Adaletin, huzurun, barışın, demokrasinin, insan haklarının, temel hak ve hürriyetlerin bu ülkedeki teminatı olan Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten aldığı gücü ve birikimi herkesi kucaklayarak kimseyi ötekileştirmeden birlik ve beraberlik içinde yarınlara yaşanacak bir Türkiye umuduyla taşıyacak, tıpkı bundan önce olduğu gibi bundan sonrada mağdurun, mazlumun, haklının ve halkın yanında olmaya ve mücadeleye etmeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

CHP VARSA, UMUT VAR; CHP VARSA, AYDINLIK GÜNLER VAR; CHP VARSA TÜRKİYE VAR…

CHP’nin kimsesizlerin kimsesi olduğunu, Türkiye’nin bütün zorlu süreçlerinde görev aldığını belirten Köksal, “Türk Siyaseti’ne pek çok devlet adamı kazandırmış olan CHP, millet için kendini feda etmenin öğrenildiği bir okul olmuştur. Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyet’in ve halkın partisidir. Cumhuriyet Halk Partisi kimsesizlerin kimsesi olmuştur, bundan sonra da olmaya devam edecektir. Yurdumuzu çağdaş uygarlık seviyesine çıkarma hedefine ulaşacağımız inancıyla yoksulluk ve yolsuzlukları sona erdirerek kimsenin ötekileştirilmediği hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği herkesin huzur içinde yaşadığı adaletin tesis edildiği liyakatin esas alındığı bir Türkiye’yi inşa edeceğiz. CHP, Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği yolda, Cumhuriyet’in bütün kazanımlarını korumaya ve ileri götürmeye and içmiş bir partidir. Türkiye’nin bütün zorlu süreçlerinde görev almış, bütün zorlu süreçlerini itidalle yönetmiş, Türkiye’nin başı dik bir ülke olmasını sağlamış bir partidir CHP. Partimizle gurur duyuyoruz. Dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurulan ve Türkiye’de laik demokratik hukuk devleti için mücadele veren Cumhuriyet’in aydınlık geleceklere taşınmasını kendine amaç edinmiş olan üyesi ve neferi olmaktan onur duyduğum partimizin 99’uncu kuruluş yıldönümü kutlu olsun.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.