Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 13°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
13°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C

Milletvekili Özkaya: 100 Günlük Projeler Hayata Geçirilecek

Milletvekili Özkaya: 100 Günlük Projeler Hayata Geçirilecek
9 Haziran 2019 12:31 | Son Güncellenme: 9 Haziran 2019 12:43
A+
A-

Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya Ramazan Bayramı için geldiği memleketi Dinar’da bazı açıklamalarda bulundu.

Suçıkan Park Tesislerinde gerçekleşen bayramlaşma programına katılan Özkaya burada Dinar için 100 günlük süre zarfında verilen projeleri açıklayarak, ne durumda olduğunu belirtti.

Dinar’ın çehresinin değişeceğini ve yaşanabilir bir ilçe olması için çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek şunları kaydetti, “Dinar’ımız da yeni bir başlangıç oldu. Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın tam manasıyla uygulandığı yer Dinar oldu. Verdiğimiz sözleri yapmak için hep beraber çalışıyoruz. Seçimlerden önce dedik ki 100 gün içerisinde üç tane söz veriyoruz. İller bankasından belediyemize, sanayiye gidecek suyun borularını bedava olarak, bağış olarak gönderdik. Başkanım inşallah önümüzdeki hafta suyu sanayiye götürecek. Yüz günlük ilk sözümüzü gerçekleştirmiş olacağız. Mezbahane için söz vermiştik. İnşaat işlerinin çok büyük bir kısmı tamamlandı. 19 Haziran’da ihalesi yapılacak. Makine ve ekipmanlar da gelecek. Tarih boyunca en çok hayvan ticaretinin yapıldığı, ilçelerden birisi olan Dinar’da kesimler burada yapılacak. Vatandaşlarımız Veteriner kontrolünde, tarım bakanlığımız kontrolünde temiz ve kaliteli eti yiyecekler. Bu hayvan hasta mıydı? Bir sıkıntısı var mıydı? Gibi hiçbir endişe olmaksızın, devletin, belediyenin denetiminde işler kontrol edilecek. Hayvan barınağıyla alakalı çevrede ciddi bir rahatsızlık var. Orman teşkilatımız barınakla alakalı yeri belediyemize tahsis etti. İnşallah bayram sonrasında o da başlayacak. Yüz günlük sözümüz yerine gelecek.

Dinar’a Müjde

Milletvekili Özkaya üniversite ile alakalı olarak bazı müjdeler vererek, iki ayrı bölümün açılıp 80 öğrenciyle eğitime başlayacağını, KYK’nın ise yeni sezonda öğrenci almaya başlayacağını söyledi. 4 yıllık okula sigortacılık ve endüstriyel tasarım bölümlerinin açılacağını da kaydeden Özkaya şöyle devam etti, “Afyonkarahisar Kocatepe Üniversitemizin Dinar Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulunda 2 bölümün açılışı YÖK genel kurulunda onaylandı. Önümüzdeki yıl, sigortacılık bölümüne 40 öğrenci, Endüstriyel Tasarım Bölümüne de 40 öğrenci alınacak. Kredi Yurtlar Kurumuyla alakalı olarak ise, Gençlik ve Spor Bakanlığı gerekli talimatı verdi. Öğrencilerimiz önümüzdeki yıldan itibaren burada ikamet etmeye başlayacaklar. Çok büyük hayalimiz var, şu içinde bulunduğumuz mekan sayın bakanımızın öncülüğünde Çevre ve Şehircilik Bakanımıza gittik burası yani Suçıkan gerçek bir millet bahçesi olacak. Suçıkan oteli faaliyete geçireceğiz. Bu otel çok kötü durumda. İnşallah 18 yataklı bir işletme olacak. Yan tarafta mescidi, lavaboları, mutfağı yeniden yapacağız. 1 yıl sonra burası hakikaten şehre yakışır bir kültür ve turizm merkezi olacak” dedi.  

(Dinar Halk Haber)

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.