Dolar 32,3157
Euro 35,1159
Altın 2.292,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Milletvekili ÖZKAYA Srebrenitsa Soykırımı Hakkında Mecliste Konuştu

Milletvekili ÖZKAYA Srebrenitsa Soykırımı Hakkında Mecliste Konuştu
11 Temmuz 2019 20:45 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2019 20:56
A+
A-

Bugün 11 temmuz 2019; 24 yıl önce Avrupa’nın ortasında yaşanan, insanlığın alnında bir kara leke gibi duran Srebrenitsa soykırımını unutmadık ve hiçbir zaman unutmayacağız.



Ne yaparsanız yapın ama soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.                                                                                             Aliye İzzet Begoviç

43 ay süren savaşta işgalciler 200.000-250.000 Boşnak’ı planlı ve sistemli bir şekilde katletmiş ve yüzbinlerce insanı evlerinden etmiştir. Ancak Sırplar en büyük vahşeti ve soykırımı BM’nin güvenli bölgesi Srebrenitsa da yapmışlardır.

11 Temmuz 1995 te Sırp kuvvetleri güvenli bölge Srebrenitsa’yı işgal etmişlerdir. Fakat BM koruma gücünün Hollandalı askerleri Sırpların önünden çekilerek görevlerini yapmamışlardır. Sırp işgalciler Srebrenitsa ve çevresinde II. Dünya savaşından sonra Avrupa’da en büyük soykırımı yapmışlardır. Sırplar bebek , çocuk ve kadınlar dahil olmak üzere en az 8732 Boşnak’ı katlederek toplu mezarlara atmış, 30.000 civarı Müslümanı silah zoruyla evlerinden kovmuş. Türk, Boşnak- islam eserlerini tahrip etmiş ve her çeşit vahşeti sergilemişlerdir. Bu vahşetin orta yerinde “masumiyet”  Bosnalı bir çocuğun katliamda ölmeden önce annesine sorduğu şu soruda saklıydı.

“Çocukları küçük kurşunlarla öldürürler değil mi anne?”

Türkiye olarak o gün Bosna’da olduğu gibi bugünde tüm mazlum milletlerin yanındayız. Aliye İzzet Begoviç’in ; “ Ve herşey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır.” Sözleri dün Srebrenitsada olduğu gibi bugünde yaşanan benzer trajedilere sessiz kalmayacağımızı bize hatırlatıyor.

Bu vesileyle Srebrenitsa Soykırımında katledilen tüm şehitlerimizi rahmetle anıp yine Bilge Lider Aliye İzzet Begoviç’in umut aşılayan şu sözü ile sözlerine son verdi.                                     

Bizi toprağa gömmeye çalıştılar fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı.Tohumlar filizlendi ve fidan oldu.

https://www.facebook.com/av.aliozkaya03/videos/2343583292392695/?t=0
Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.