Dolar 32,3159
Euro 35,1191
Altın 2.296,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

MİLLETVEKİLLERİNİN ALDIĞI MAAŞ YETMİYORMUŞ

MİLLETVEKİLLERİNİN ALDIĞI MAAŞ YETMİYORMUŞ
15 Ağustos 2019 10:32
A+
A-

                                Milletvekilleri ayda 23 BİN lira maaş alıyorlar fakat bu para ile geçinemediklerini söyleyen TBMM başkanı maaşların artırılmasını istemiş.  Üç ayda SEKSEN bin lira maaş alan, et yemeklerini dört liradan meclisin lokantasından yiyen,  kendileri ve ailesinin sağlık harcamaları, telefon konuşmaları meclis tarafından karşılanan vekiller nasıl oluyor da bu maaşla geçinemezler hayret.

            TBMM Başkanı S. Mustafa Şentop Milletvekillerinin aldığı maaşlarının çoğunluğunu kendi memleketinden gelen seçmenleri ağırladıklarını, onların işlerini takip etmek için ulaşım ve yiyecek, yatacak yer temininde maaşlarının çoğunu buralara harcadıklarını söylemiş, aldıkları maaşların bu nedenlerle yetmediği için Milletvekilleri maaşlarına zam yapılmasına dair gazetecilere demeçler veriyor.

                 Milletvekilleri tabii ki seçim bölgelerindeki seçmenlerin sorunları ile alakadar olacaklar. Ankara da yapılması gerekli olan bakanlıklardaki işleri takip ederek vatandaşın kanuni yollardan yapılmasını istediği işlerini takip ederek çare bulacaklardır. Milletvekilleri bunları bilerek seçildiler, tabii ki seçmenin ve yörenin lüzumlu işlerini takip edecekler, Bu işlemler yapılıyorken haliyle ufak tefek maddi harcamalar da olacaktır. Milletvekilleri ara sıra yapılan bu harcamalara katlanmak mecburiyetindedir. Ama Meclis Başkanının bu yapılan masrafları gerekçe gösterip, Milletvekillerinin aldığı maaşlarla geçinemediğine dair basına açıklama yapması hiçte hoş bir şey değil.

                 TBMM binasının kırmızı koltuklarında oturan Milletvekillerinin açlık sınırının 2 Bin seksen liraya ulaştığı bir ortamda, 2 Bin 150 liralık asgari ücretle geçinmeye çalışan yaklaşık 6 Milyondan fazla insanın da bu ülkede yaşadığı,  ev geçindirmeye çalıştığından haberleri yok galiba?

                   On iki Milyona yaklaşmış olan Emeklilerin bazılarının hala Bin ila 1500 lira arasında aylık alıp çoğunluğunun ev kirası da ödeyerek çocuklarını okuttuğu, aldığı maaşla yalnız boğaz tokluğuna talim eden, emekli olmuş ama maaşı yetmediği için çarşı ve pazarlarda limon satarak ayakta durmaya çalıştıklarından da Milletvekillerinin haberi yok galiba?

                    Seçimden evvel doğalgaza katiyen zam yapılmayacağını defalarca televizyonlarda söyleyen hükümet yetkilileri daha kış ayı gelmeden doğal gaz, elektriğe % 15 zam yaparak geçim sıkıntısı çeken asgari ücretli ve emeklilerin her ay yükselen faturaları ödeyemez duruma geldiklerinden 23.Bin lira aylık alan vekillerin haberi yok galiba?

                  O geçinemiyor dediğiniz Milletvekillerinin almış olduğu 23.Bin lira maaşlarının yanı sıra Bakanlıklara bağlı olan kurum ve kuruluşlarda komisyon üyeliklerinden de bir miktar para alıyorlar. Bir devre görev yapmadan, İKİ senede emekli oluyorlar. Bu çıkarılmış olan yasalar hepsi Milletvekillerine maddi yönden avantaj sağlamak için yapılmış kanunlardır. Daha bizim bilmediğimiz bir çok avantajlara sahipler.  Fakat yine de aldıkları maaşların yetmediğinden yakınıyorlarsa pes doğrusu.

        Peki, aylık 23 bin lira Milletvekili maaşıyla geçinemediklerini söyleyen vekillerimizin, Milletvekili olmadan evvel ayda kaç lirayla geçiniyorlardı acaba? 2 bin 150 lira Asgari ücretle çalışarak ev geçindiren ve kuru ekmeğe talim eden bu vatandaşlardan tam 13 kat fazla maaş alan Milletvekillerinin aldıkları maaşlarının yetmediğini savunan Başkanın,  asgari ücretli, memur ve emeklinin de durumunu bir gün olsun Mecliste neden dile getirmezler.

                 Eğri oturup doğruları konuşmak lazım gelirse durum aynen böyledir. Vatandaşın çektiği ekonomik sıkıntıları göz ardı ederek böyle bir ortamda TBMM Başkanı Sayın Mustafa Şentopun  “ Milletvekilleri Yirmi Üç Bin lira maaşla geçinemiyor”  diye gazetelere beyanatta bulunması biraz yersiz olmuş.  Milyonlarca işsiz üniversite mezunu gençler bile asgari ücrete razı iş bulamazken,  iş bulup çalışanların ise düşük ücretle iki yakası bir araya gelmediğinden ikinci bir iş arayışında bulunan bu insanlarımız ne yapsınlar.  Milletvekillerinin çoğunluğu aylık maaşlarından ayrı olarak emekli aylığını alanlar da var. Zam yapılacaksa bu seslerini hiç duyuramayan garibanlara tavassutta bulunun sevaba girersiniz.

SAYGILARIMLA.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.