Dolar 32,5243
Euro 34,8011
Altın 2.430,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 22°C

Murat Orhan 2021 Yılı Bütçesini Değerlendirdi

Murat Orhan 2021 Yılı Bütçesini Değerlendirdi
23 Kasım 2020 13:27 | Son Güncellenme: 23 Kasım 2020 17:26
A+
A-

Murat Orhan 2021 Yılı Bütçesini Değerlendirdi

İYİ Parti Afyonkarahisar İl Genel Meclisi (İGM) Üyesi Murat Orhan 20 gün boyunca devam eden 2021 yılı bütçe görüşmelerinde İYİ parti olarak Dinar adına vermiş olduğu önergelerin çok azının kabul gördüğünü söyledi.

Sorumlu bir muhalefet anlayışı içerisinde ilçeye hizmet etmek adına çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Orhan, geçen yıla göre Dinar’a ayrılan paranın miktarında düşme olduğunu ifade etti.

Murat Orhan basına yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi, “

2020-2021 Yılı Afyonkarahisar İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi performans planı ve mali yılı bütçesi (A) ödenek cetvelinde 168,5 Milyon TL olarak oy birliği ile kabul edilmiştir.

Aralıksız 20 gün süren müzakerelerde gerek il özel idare amirleri ve komisyon üyeleri, gerekse muhalefet partileri il genel meclis üyelerinin köylerimiz adına hazırlamış oldukları önergeler ilgili komisyonlarda görüşülerek karara bağlanmıştır.

            Geçen yıl 170 Milyon TL olarak gerçekleşen bütçe bu yıl pandemi sürecine bağlı, vergi gelirlerinin azlığından dolayı, 1.5 Milyon TL eksikle 168.5 Milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Dinar’ımıza ayrılan ödeneklerde ilçe kaymakamlığımıza bağlı, köylere hizmet götürme birliğine aktarılan ödenekler bir kısım artarken, geniş bir coğrafyaya sahip 60 köyümüzün 2021 yatırımlarından faydalanma oranı % 25 civarında kalmıştır.

Sorumlu muhalefet anlayışı ile, mevcut köylerimiz adına verdiğimiz 27 önergenin sadece 5 tanesi yatırım programına alınmıştır. İl genel meclisi göev tanımında yol, su, kanalizasyon kapsamı ağırlıklı olmak üzere verdiğimiz önergelerin karşılık bulma oranı son derece yetersizdir.

Her şeye rağmen İYİ Parti olarak milletimizin istek ve taleplerini yılmadan, yorulmadan dile getirmeye devam edeceğiz. 2021 yatırım programının Dinar’ımıza ve bağlı köylerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

2021 yılı için Mahalli idare birliklerine Dinar için aktarılan ödenek miktarı 220 Bin TL

2021 yılı için parke yapımı için köylere hizmet götürme birliğine 284 Bin 360 TL

Halı saha ve çevre düzenlemesi işleri için 501 Bin 732 TL

Okullara spor malzemesi alımı için 15 Bin TL

Tarımsal Makine teçhizatı için 90 Bin TL

Okulların bakım onarım giderleri için 823 Bin 494 TL ödenek ayrılmıştır.

Köy yolları yapımında ise verdiğimiz önergede kabul edilen Cerit Yaylası yayla yolu açılması ve kazanpınar- Donbay arası sathi kaplama işi yapılacaktır.

Yine Dinar’a bağlı Ulu Köy Yaylası ve Çapalı yolu da yapılacak olan yollar arasındadır.

İçme suyu programı olarak ise yine İYİ parti olarak verdiğimiz önergede Okçular depo tamiratı, Körpeli depo tamiratı, Avdan sondaj kuyusu kabul edilmiştir. 2021 yılı için kanalizasyon ve foseptik çukur yapım işleri için ise ilçemize bağlı Doğanlı köyüne ilave şebeke yapımı ve Çağlayan köyüne ise foseptik yapımı gerçekleştirilecektir” dedi.  İsmail Yılmaz-Dinar

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.