Dolar 32,3775
Euro 35,0510
Altın 2.326,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Murat Orhan Köylerdeki Sorunları Dilekçe İle İGM’ye Sundu

Murat Orhan Köylerdeki Sorunları Dilekçe İle İGM’ye Sundu
6 Eylül 2019 17:13
A+
A-

Afyonkarahisar İYİ Parti İl genel Meclis Üyesi Murat Orhan Dinar’a bağlı bazı köylerin sorunlarını yazılı bir dilekçe ile İGM başkanlığına sundu.

İl Genel Meclisi (İGM) Eylül ayı toplantılarının ikinci birleşiminde açılış ve yoklamadan sonra Dinar’ın sorunlarının tespit edildiği dilekçe sunuldu.

Murat Orhan Dilekçesinde köyleri alakadar eden sorunları şu şekilde sıraladı.

Dinar ilçemize bağlı Çölovası mevki dediğimiz ova bağlantılı ana arter arazi yolları, yaklaşan pancar sezonu dolayısıyla, pancar taşıma ve sevki için çok sıkıntılıdır. İvedilikle ana arter, ova arazi yollarının greyderler marifeti ile normalleşmesi gerekmektedir.

İlçemize bağlı Akpınarlı köyünde bulunan mermer işletmesi ile Sandıklı bağlantı yolu, maden taşıma ve sevkini engelleyecek konuma gelmiştir. Mevcut yolun iyileştirilmesi gerekmektedir.

İlçemize bağlı Göçerli köyünde gölet yapımı, yatırım programına alınmasına rağmen ulaşım sadece yayla yolu marifetiyle sağlanmaktadır. Yayla yolunda meydana gelen çökmeler sonucu gölet yapımı için ulaşım imkansız olduğundan mevcut yolun ivedilikle yapılması gerekmektedir.

İlçemize bağlı Göçerli köyü nüfus yoğunluğu 1700 kişi civarında olmasına rağmen köykonağı yoktur. Konağın yapılması gerekmektedir.

Yine Göçerli köyümüzde düğün salonu yoktur. Çok amaçlı bir düğün salonu gerekmektedir.

 İlçemize bağlı Cerit Yaylası-Yapağılı köyü arasındaki orman yolunun yapılması için daha önceden vermiş olduğumuz önergeye rağmen sonuç alınamamıştır. Şu an tamamen deforme olan ve kullanılması imkansız hale gelen yolun acilen yapılması gerekmektedir.

Cerit Yaylası içme suyu takviyesi için açılan su kuyusunun su analizinin yapılarak şebekeye bağlanması gerekmektedir. Gereğinin yapılmasını vatandaşlar adına talep ediyorum.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.