Dolar 32,3283
Euro 35,0825
Altın 2.307,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Ne Söz Verdik? Ne Yaptık?

Ne Söz Verdik? Ne Yaptık?
2 Eylül 2019 14:08
A+
A-

Dinar Belediye Başkanımız Nihat Sarı, göreve geldiği günden bugüne 150 günlük süreçte ilçemizde yapılması için ne söz verdiği ve ne yaptığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“MEZBAHANE”

Göreve başladığımız 3 Nisan 2019 Çarşamba gününün ertesi günü ilk olarak mezbahanemizin açılması ile ilgili Afyonkarahisar İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde görüşmeler gerçekleştirdik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde ilçemize gelen heyetin vermiş olduğu rapor doğrultusunda hemen ihale sürecine geçerek mezbahanemizi Dinarımıza yakışır hale getirmek için çalışmalarımıza başladık. Bugün itibari ile Dinarımıza yakışır bir modern teknolojik bir mezbahaneyi Dinarımıza kazandırdık.

“YENİ SANAYİ SİTESİ İÇME SUYU VE KANALİZASYON”

İkinci çalışma olarak seçim beyannamemizde de belirtmiş olduğumuz yeni sanayi sitesine içme suyu çalışmalarımıza başladık. Yapılan ölçüm ve incelemeler sonucunda 1000 metre 10 atü Q80’lik içme suyu borusu döşenerek yeni sanayi sitesinin içme suyu ihtiyacı giderilme çalışmalarımıza hız verdik. Ve kısa bir süre içerisinde çalışmalarımızı tamamlayarak, her sokak arasına çeşme yaparak yeni sanayi sitemizin içme suyu sorununu giderdik. Bunun yanı sıra yeni sanayi sitemize sadece içme suyu sözü vermemize rağmen 200 metrelik yeni bir kanalizasyon hattı da çekerek yeni sanayi sitemizde oluşan alt yapı sorununu ortadan kaldırdık.

“İFTAR ÇADIRI”

Dinarımıza 18 yıldır yapılmayan Ramazan Çadırı uygulamasını başlattık. Ramazan ayı boyunca bütün vatandaşlarımıza açık olan ve her gün Belediye Kültür Sarayı Düğün Salonu ve Yunus Emre ilkokulu önünde iftar çadırı kurarak vatandaşlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde oruçlarımızı açtık.

“İLÇEMİZDE ALTYAPI SU VE KANALİZASYON YENİLEME ÇALIŞMALARI YAPTIK”

İlçemizde yenilenmesi gerek ve altyapı olmayan mahallelerimize ve sokaklarımızda altyapı çalışmaları yaptık. Yıllardır içme suyu hattı, kanalizasyon hattı olmayan veya eski olan sokak ve mahallelerimize yeni hatlar döşedik. Bu sayede Hürriyet Mahallesi ve Otogar Mahallesinde ikamet eden vatandaşlarımızın altyapı sorunlarını ortadan kaldırdık.

“SOKAK HAYVANLARI BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ TAHSİSİNİ YAPTIK”

Seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz sözlerden biride sokak hayvanları bakım ve rehabilitasyon merkezi idi. Isparta Orman İşletme Bölge Müdürlüğü, Dinar Orman İşletme Müdürlüğü ve Dinar Belediyesi arasında imzalanan protokolle birlikte çalışmalara başlanarak, ilçemiz Oğullar mevkiinde bulunan Orman İşletme Müdürlüğüne ait olan arazinin 12.000 m2’lik bölümü Dinar Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi için yer tahsisi yapıldı. Proje şu an ihale aşamasında.

“GAZİ VE ŞEHİT AİLELERİMİZE İNDİRİMLİ SU TARİFESİ”

Seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz sözlerden biride Gazi ve Şehit Ailelerine indirimli su tarifesi uygulamasını hayata geçirdik. 2019 yılı Haziran ayından itibaren geçerli olacak tarife ile mevzuat gereği ücretsiz yapılamadığından dolayı sembolik olarak suyun tonu gazi ve şehit ailelerine 0.01 ₺ olarak belirlenerek, Gazi ve Şehit ailelerine indirimli su tarifesini hayata geçirdik.

“MENDERES NEHRİNİN TEMİZLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Belediyemiz ve Devlet Su İşleri (DSİ) arasında gerçekleşen yazışmalar neticesinde Büyük Menderes nehrinin ilçe merkezinden geçen bölümlerinde kötü koku oluşmaması ve görüntü kirliliği yaşanmaması için temizlik çalışmaları Dinar Belediye Başkanlığına ait araçlarının da seferber edildiği temizlikte tonlarca moloz, yosun ve pislik kanaldan temizlendi.

“METRUK BİNALARINI YIKIM VE TEMİZLİK İŞLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

İlçemiz sınırları içerisinde kalan, emniyet ve sağlık açısından risk oluşturan metruk binaların yıkımına ve moloz temizleme çalışmaları yapıldı. İlçemizin muhtelif yerlerinde bulunan güvenlik açısından risk teşkil eden metruk binalar ve molozların temizlik çalışmaları Dinar Belediyesi Atölye Amirliği ekipleri tarafından yapıldı.

“KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİMİZ İLE GEÇMİŞİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Dinarımızda kültür sanat adına güzel hizmetlere imza atmaya çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı ile 23 Nisan’da geleceğimizin teminatı olan sevgili çocuklarımız için 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel “Çocuk Şenliği” düzenledik. Uluslararası II. Aşıklar Bayramı ile çeşitli ülkelerden aşıkları Dinarımızda misafir ederek, Türk Dünyasında yaşayan soydaşlarımızla Dinarlı hemşerilerimizi bir araya getirmenin gururunu yaşadık. İlçemizde gerçekleştirilen Suçıkan Şiir Günlerini destekliyoruz çünkü, Dinar’ın kültür, sanat ve ilim hayatına katkı sunan, hizmet eden her oluşumun yanındayız.

“ZAFER BAYRAMI VE TOPLU SÜNNET ŞÖLENİ”

Zafer Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında toplu sünnet şöleni yaptık. 60 çocuğumuzun mutluluğuna ortak olduk. Çocuklarımız için Mevlid-i Şerif okutarak, etli pilav ikramında bulunduk. Toplu sünnet şölenin ardından Zafer Bayramı etkinliklerinde sahneye çıkan Selim Baykal ve ünlü sanatçı Hüseyin Kağıt etkinliğe katılan vatandaşlara unutamayacakları bir gece yaşattı.

“SPOR’UN VE SPORCUNUN YANINDAYIZ”

Dinar belediyesi olarak Dinar Halk Eğitim Merkezi ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile ilçemizde yaz spor okulu kursları düzenledik. Ücretsiz yaz spor okulumuzda 7-18 Yaş grubu çocuklarımıza Futbol, Basketbol, Voleybol, Badminton, Masa Tenisi, Güreş, Boks, Karate, Yüzme ve Halk Oyunları çeşitli spor etkinlikleri kursu verdik.

“HAYVAN PAZARIMIZI HAYVAN BORSASINA ÇEVİRECEĞİZ”

İlçemizde bulunan hayvan pazarında hayvan satıcılarının ticaretini rahat bir ortamda gerçekleştirmesi ve vatandaşların kurbanlık alımlarını hijyenik bir ortamda sağlaması için hayvan pazarı yeri belediye fen işleri müdürlüğü, zabıta müdürlüğü ve atölye amirliği ekip ve araçları tarafından çalışma yapılarak, kurbanlık hayvanlar için kotra kurulumu tamamlanarak hazır hale getirildi. Hem kurbanlık hayvanlarımızın hem de satıcılarımızın yoğun sıcaklardan etkilenmemesi için Dinar’da ilk defa kotraların üzeri kapatılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. İnşallah Pazar’ın üzerini geçici değil, çatılarla kalıcı hale getirerek hayvan pazarını hayvan borsasına çevirerek sürekli açık hale getireceğiz.

“HANIMELİ PAZARIMIZ İLE EV HANIMLARIMIZA İŞ OLANAĞI SAĞLADIK”

Seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz sözlerden biride hanımeli pazarının faaliyete geçirilmesiydi. Her 15 günde bir pazar günleri Salı Pazar yerinde kurulan ve ev hanımlarının kendi ürettikleri el işleri, aksesuar, giyim, ev tekstili, takı, gıda, oyuncak gibi çeşitli ürünleri satışa sunulduğu, ev hanımlarının ekonomik hayata katılımlarını arttırmaya ve girişimciliklerini desteklemeye yönelik kurulan Hanımeli Pazar’ı kadınlara iş olanağı sağlamayı hedefliyor.

“GALERİCİLER SİTESİ PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

Seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz sözlerden biride Galericiler Sitesi idi. İlçemizde faaliyet göstermekte olan Galerici esnaflarımız ile toplantı gerçekleştirerek istişare yaparak esnaflar ile birlikte karşı görüş alışverişinde bulunduk. İlçemizde Galericiler Sitesi olmadığı için şehir içinde bulunan galericilerin bir araya toplanarak bir merkez oluşturulmasını hedefliyoruz. Projemizi TOKİ’ye sunduk en kısa sürede projemizi hayata geçireceğiz.

“ZAHİRE PAZARINI HAYATA GEÇİRİYORUZ”

İlçemizde bulunan Zahire pazarını yeni modern bir görünüme kavuşturmak için projemiz hazır. 16 Eylül’de Zahireci esnaflarımızla bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunduktan sonra projemizi TOKİ’ye sunarak yeni sanayi sitesi karşısında yapılacak olan Galericiler sitesinin yanına yapacağız.

“MENDERES PROJESİ 2020, 2021 VE 2022 YATIRIM PROGRAMINDA”

İlçemizden doğarak Ege Denizine dökülen Menderes Nehrinin ıslah projemizi 2020, 2021 ve 2022 yatırım programına aldırdık. Dönemimiz içerisinde Menderes Projesini hayata geçireceğiz.

“SALI PAZAR YERİ PROJEMİZ 2020’DE HAYATA GEÇECEK”

Seçim beyannamemizde vermiş olduğumuz sözlerden biri olan Salı Pazar yeri projemiz 2020 yatırım programına aldırdık. İnşallah 2020 yılında çalışmalarımıza başlayarak en kısa zamanda Dinar’ımızı yeni Pazar yerine kavuşturacağız.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.