Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

NEREDEN NEREYE

NEREDEN NEREYE
13 Ocak 2023 18:45
A+
A-

NEREDEN NEREYE

Bundan tam yarım asır ,altmış sene evvel komşu vilayetlerden Denizli,Uşak,Afyon, Isparta,Burdur Vilayetleri başta olmak üzere” Dinar Gencler birliği spor külübü” futbol maçları yaparlardı. İlçelerden sandıklı ve çivril dışında futbol maçı yapılmazdı. Şimdi bakıyoruz Dazkırı, evciler hatta köylerle maçlar yapılıyor hemde arkasında koca bir resmi dairenin ismi altında “Dinar Belediye spor” nereden nereye gelmişiz ,futbolumuz bir adım ileri gitmemiş hatta geriye vites değiştirmiş.

1965- 1978 yılları Dinar genclerbirliği spor kulübünün en parlak devirleriydi.Başında ne hocası ne antrenörü olmadan kendi bildiği gibi çalışarak bırakın ilçe takımlarını Komşu vilayet takımlarına bile kafa tutan kolay kolay maglup olmayan bir futbol takımı vardı. Bu gün düşünüyorumda bu Vilayetlerle futbol maçları oynayan takım bu gün Belediye spor olarak köylerle maçlar yapıyorlar . Neden bu gerileme ,neden bir ilerleme olmamış,hemde Belediye gibi bir kuruluşun da destekledıği spor kulübü neden başarılı değil hatta geriye gitmiş. Bunun bence iki sebebi var. Birinci sebep siyasetin kulube girerek yine siyasi ayaklarla Dinarı üçüncü liğ ‘ e sokarak paralı şımarık futbolcuları alıp Dinarda yetişen genclerin arasına sokup onların bozulmalarına sebep olmaları ve genc 17 yaş altı yeteneklere değer vermemek. Bizim futbol oynadığımız zamanlarda daha topa ayaklarımız degmeden sahaya çıkan sporcu sahanın etrafını en az üç defa bu yediye de çıkabilirdi koşacak,ısınacak oyuna hazır duruma gelecekti.Bunların daha hiç biri olmadan topla şut atma veya iki kale kurup maçlar yaparak başlıyorlardı. ben 970 yıllının başında antrenör kursundan döndükten sonra Başta iyi yetişmiş karayusuf, sol açık Süleyman,yaşar ,kemal atakan gibi futbolcuları dahi futbolü sil baştan top kontrölleri başta olmak üzere topa vuruş şekillerini yeniden sporculara göstererek işe başlamıştık.Mahalle spor kuluplerinin arasından da sectiğimiz genç yeteneklerin de katılımı sonucu yaklaşık 20 kişilik bir kadroyla kuvvetli bir takım ortaya cıkardık.Komşu vilayet takımlarına maçlara gidiliyor onlarda yol parasını yani özel otobüsle gelip gitme bedelini ödediğimizde maçlara geliyorlardı.Stadın dogru dürüs duvarları bile yoktu ,dört taraf açık her vatandaş para vermeden sağdan soldan parasız giriyor ama kendini bilenler kulup bilet satıcılarından blet alıp para veriyorlardı. Bu paralarda toplanıp gelen takımın araba parası olarak ödeniyordu.O yıllarda futbola halk çok düşkündü ,futbolcuları vatandaş tanır ve onlara rabet ederler onların her işleri saniyesinde görülürdü. Ben yıllarca Dinar gencler birliğinin kalesinde yedeğim hemen hemen olmadan sol omzum kırılıncaya kadar mücadele ettim,daha sonrada antrenör kursuna giderek Dinarlı genclere hocalık yaptım. Burada isimlerini unuttuğum çok futbolcu yetiştirdik . Yeşillerden Hakkı,Ramazan,Nail kardeşler bunlardan bazılarıdır. Kaleci olarak da Sadık ve bület yetişmişti O vilayetlere kök söktüren takım kayboldu gitti bunun sebebi de başta siyasi yollarla 3 lige Dinarın sokulmasıdır. Dışardan gelen paralı futbolcuların Dinar da yetişen gençleri her haliyle bozmaları sonucu bir de arkadan da yeni yetişenler de gelmeyince Dinar futbolu bu günkü hale düştü ve yukarıda da izahat ettiğim gibi Vilayet takımları yerine köylerle futbol maçı yapıyorlar. Stadyum var,sahası var ve cim,seyircisi var fakat futbolcu eskisi gibi yetişmiyor ? birde arkasında Belediye gibi bir kurum olduğu halde .Nereden nereye gelmişiz.

DİNARLI 05326675701

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.