Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C

Öğretmenler Günü Kutlandı

Öğretmenler Günü Kutlandı
24 Kasım 2020 11:59
A+
A-

Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler günü Dinar’da düzenlenen resmi törenle birlikte kutlandı. Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirilen tören Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü çelenginin Atatürk Anıtına bırakılmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunduğu programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştiren Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş bütün öğretmenlerin günlerini kutladığını belirterek şunları söyledi, “24 Kasım öğretmenler gününü pandemi nedeniyle coşkuyla kutlayamamanın hüznü içerisindeyiz. Başta görevi başında şehit olmuş eğitimcilerimiz olmak üzere, ahrete intikal eden tüm öğretmenlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Emekli öğretmenlerimize sağlıklı, huzurlu, uzun ömürler niyaz ediyorum. Görevine yeni başlayan öğretmen arkadaşlarımıza da bir kez daha aramıza katıldıkları için hoş geldiniz diyorum. Başöğretmen Atatürk’ün hepimize gösterdiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedeflerini gerçekleştirmede biz öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına çok daha fazla görevler düşmektedir” dedi.

Dinar İlçe Kaymakamı Selami Kapankaya ise, öğretmenlik mesleğinin en değerli meslek olduğunu kaydederek şunları söyledi, “Buraya gelen gelemeyen bütün öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum. Öğretmenimizin az önce okuduğu dünyanın bütün çiçekleri adlı şiir bizleri çok duygulandırdı. Öğretmenlik mesleğinin sadece meslek olmadığını bir yaşam tarzı olduğunu gösterdi. Bu okunulan şiir, bizim Sütlaç köyümüzde yaşanan bir olaydan yola çıkılarak yazılmıştır. Görev yaptığım bütün yerlerde genellikle öğretmenler gününde okunur. Görevi başında olan pandemi döneminde büyük fedakarlıklarla evinden canlı ders olarak mesleklerini icra eden bütün öğretmenlerimizin günlerini kutluyorum” dedi.

Programın devamında ise Dünyanın bütün çiçekleri isimli şiir okundu. 24 kasım öğretmenler günü için düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı ve Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş tarafından verildi.

Gerçekleşen 24 Kasım programına Dinar Kaymakamı Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Nihat Sarı, Başkan Yardımcısı Muharrem Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Necip Kacar, Emniyet Müdürü Nihat Pulat, İYİ Parti İGM Üyesi Murat Orhan, Ak Parti İlçe Başkanı İdris Er, CHP ilçe Başkan Vekili Mehmet Altıntaş, İYİ Parti İlçe Başkanı Oktay Sayın, MHP İlçe Başkan Vekili Adnan Güzeldal, Dinar TSO Başkanı Abdullah Bağırkan, Milli Eğitim Müdürü Ufuk Taşbaş, ADD Başkanı Kenan Özdemir, okul müdürleri ve daire müdürleri katıldı.

>>> İsmail Yılmaz

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.