Dolar 32,3732
Euro 34,9930
Altın 2.325,61
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

Orhan Dinar’a acilen araçlar için üst geçit yapılmalıdır

Orhan Dinar’a acilen araçlar için üst geçit yapılmalıdır
22 Eylül 2021 12:28
A+
A-

İYİ Parti Afyonkarahisar il genel meclis Üyesi Murat Orhan son zamanlarda Dinar şehir merkezinde gerçekleşen trafik kazaları ile alakalı bazı açıklamalarda bulundu Murat Orhan konunun çözümü için mutlak suretle üst geçit yapılmasını istedi Orhan yaptığı açıklamasının devamında şunları söyledi, “DİNARDA İNSAN HAYATI VE TRAFİK KAZALARI….

Dinarımız yerleşim yeri olarak önemli bir kavşak noktasında bulunuyor.Ege Bölgesini, Akdeniz Bölgesini ve İç Anadolu Bölgesini birbirine bağlayan, yük taşımacılığı, toplu taşımacılık ve özel araçlarla hergün, binlerce aracın, adeta Güneye doğru kayan bir Dinarı yararcasına, sevdiklerine, işine, aşına, ekmeğine kavuşmak isteyenlerin, geçmek zorunda oldukları, tarihi, kültürü, ekonomisi ve beşeri sermeyesi ile değişme ve gelişme noktasında, birçok ilkleri başarmış bir Dinardan bahsediyoruz. Ama asla, bir Dinarlı olarak yol sorunundan dolayı trafik kazaları ile özdeșleșmiș, maddi hasarlı ve ölümle sonuçlanan bir trajedinin merkezi olarak anılmak istemiyoruz.Çobansaray Köyü mevkisinden başlayarak özellikle Suçıkan rampası inişi ve ışıklı kavşak noktaları, ölüme davetiye çıkaran en riskli alanları oluşturuyor. Siz nekadar usta şoför olursanız olun, eğimi yüksek olan Suçıkan rampasını ağır tonajlı bir kamyon yada tırla inen, aracı bakımsız, kendisi dikkatsiz ve sorumsuz bir sürücünün kurbanı olmanız an meselesidir. Hele ki özellikle yaz sezonunda düğün konvoyları ile meșhur Dinarımızda, anayol üzerindeki kavșaklardan geçerken , ışık ihlallerini gözönüne aldığınızda, insan hayatının pamuk ipliğine bağlı olduğunu görürsünüz.Yaşadığınız yörede siyasetçi, idareci, yönetici veya sade vatandaş olarak suç, suçlu, kusurlu veya hatalı arayarak sonuca gidemeyiz. Birlikte ortak sorunumuzun nasıl giderileceği noktasında çözüme odaklanmalıyız. Ez cümle kod farkından dolayı altgeçit yapılamıyorsa, Çamlıköșk kahvesi yanındaki ışıklardan başlamak sureti ile Isparta yol kavşağına kadar üstgeçit yapılmak suretiyle transit geçişi sağlayacak yol düzenlemesi acil kodlu hayata geçirilmelidir. Hiçbirşey insan hayatından değerli değildir. Bunu sağlayacak iradenin kim yada kimler olduğu bellidir.Durum ciddi ve elzemdir. Yapılmazsa Millet iradesi bize tecelli ettiğinde yapmak yaptırmak boynumuzun borcudur” Dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.