Dolar 32,4897
Euro 34,5579
Altın 2.496,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

OTO GAR BEKLENEN HİZMETİ VEREMEDİ

OTO GAR BEKLENEN HİZMETİ VEREMEDİ
11 Eylül 2019 12:50 | Son Güncellenme: 11 Eylül 2019 17:06
A+
A-

 Şehir merkezinde PTT binasının alt kısmında şimdiki Opet benzinliğinin olduğu kısım otobüs garajı olarak hizmet vermekteyken iptal edildi. Hastane altında oto gar olarak açılan yer yıllar geçtiği halde arzu edilen hizmeti maalesef veremedi. Birçok firmalara ait otobüsler garaja girmiyor, yolcuları yol kenarında bırakıp gidiyorlar. Geceleri ise bir felaket yaşanıyor ne yazıhaneler nede orada bulunan market, hizmet verecek bir dükkân açılmadığı için akşamları zifiri karanlık. Bir canlı insan, şehre gelecek bir vasıta, ticari taksi dahi bulamazsınız. Gece geç vakitlerde otobüsten   inmek zorundaysanız  sizi yol kenarında bırakıp gideceklerdir. Bu durum otuz senedir de böyle devam ediyor, defalarca bu durumu yazdık, geçmiş Belediye başkanlarına da uyarıda bulunduk fakat Dinar oto gar problemini çözülemedi.

                           Bir zamanlar PTT  binasının alt tarafından başlayıp opet benzinliğinin altına kadar olan ve kuzeyi menderes kanalına dayanan bu alan Dinar otobüs garajı olarak hizmet veriyordu. Belediyenin yapmış olduğu otobüs yazıhaneleri, yerli ve yabancı yolcuya hizmet veren modern bir lokanta, marketler, bakkallar, lokumcu çocuklar, seyyar esnaflar ve her şeyden önemlisi bütün otobüs firması araçlarının girip çıktığı bir OTOBÜS GRAJI vardı. Gece ve gündüz  gelen geçen otobüslere,özel takside yolculuk edenlere  her türlü ihtiyaçları  karşılayan, mola verilen güzide bir yerdi.Yüzlerce  esnaf, işsiz ve ayakkabı boyacısından ,gariban çocukların satış yaptığı bir ekmek kapısıydı. Her şeyden önemlisi bir taksiye binmeden elinde valiziyle gece yarısında bile yalınız bir bayanın, genç bir kız talebenin rahatlıkla otobüsten inerek evine gitmesi, otobüse binmek için  buraya gelmesi rahat ve kolaydı. Bu güzide yer Dinara otobüs Garajı olarak da yıllarca hizmet verebilecek  bir tesisti.  Sanki Dinarın yeni bir otogara ihtiyacı varmış gibi alelacele  şimdi arabaların girmediği, yolcu olarak giden ve gelenlerin yollarda inip bindirildiği, geceleri  bir ışığı olmayan karanlık, ıssız  yer oto gar olarak açıldı. Açılmasına açıldı ama çoğunlukla otobüsler girmeden yolcu asfalt kenarında indirildi, yol kenarlarında bindirildi. Arzu edilen hizmeti veremediği için karanlığa terk edildi.

                         Şehir merkezinde boş kalan otogar yerini allem galem edip Ankara’dan getirttikleri bir kişiye işlet devret modeli altında tam YİRMİ BEŞ YILLIĞINA Kiraya verildi. İki bina bir benzinlik yapıldı benzinliğin kenarında birçok yerler atıl durumda bırakıldı güzelim Oto gar yeri heba edildi. Daha on iki sene Belediye mülkü sözde ihale edilen bu kişilerin tasarrufu altında kalacak ve Dinar şehre iki kilometre uzakta otobüslerin uğramadığı geceleri karanlığa gömülen yeri oto gar olarak  istemeye istemeye kullanmaya devam edecek. Belediye başkanları; büyük tesisleri yaparken vatandaşın, bilir kişilerin onayını almadan, plan ve proje yapmadan BEN HERŞEYİ BİLİRİM-KİMSEYE SORMAM mantığıyla yaparsanız memleket halkı da, sizden sonra  gelen Belediye Başkanları   da zarar görür. Aynı o güzelim eski garaj yerinin değiştirilerek, daha sonrada Ankaralılara peşkeş çekilip yirmi Dört seneliğine kiraya verdiğiniz gibi.

                            Dinarda otobüs yazıhaneciliği yapan birkaç vatandaş geçmişte belediye başkanına müracaat ederek Cumartesi pazarı altında yol kenarına yaptıkları geçici yazıhanelerle hem bilet satışı hem de şehir içinde otobüs garajı olarak bazı otobüslerin durup yolcu almasına yardımcı oluyorlar. Yakın komşu Vilayetlere de buradan her saat başı araba kaldırıyor ve vatandaşın işini görmüş oluyorlar. Yani şehre iki kilometreden uzakta geceleri zifiri karanlıktaki otogar’ın görevini bu yazıhaneler üstlenmiş durumdadır.  Dinarlı otogar’dan ise hizmet alamamaktadır. İzmir’den gece Antalya veya Isparta otobüsüne binen ve Dinarda inecek kişiyi Otogara girmeden yol üzerinde bırakıp gidiyorlar, o saatlerde otogarın ışıkları bile yanmıyor. Orada indirilen yolcu şaşırıp kalıyor.

                     Daha evvelki yıllarda da bu konuyu birkaç kez gündeme getirdik fakat bir sonuç alınmadı. Bir tek çözüm yolu var o da;  Garajın önünde bulunan İyaş alışveriş merkezinin önünde bulunan arsaya oto garın taşınmasıdır. Burada daha evvel de bir çalışma yapıldı sanıyorum en kısa sürede bu yerin Dinara yakışır bir oto gar haline getirilmesi için çalışmaların hemen başlaması yerinde olacaktır. Devlet hastanesinin de çok yakında bulunması büyük bir avantaj olacağından bu semtte bir hareketlilik ve canlılık kendisini gösterecek, en önemlisi yolcular otobüslerden yol kenarlarında inip, binmelerinden kurtulacaklar halkın özlem duyduğu ışıl ışıl yanan bir oto gar’a kavuşmuş olacaktır.

SAYGILARIMLA.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.