Dolar 32,5184
Euro 34,7960
Altın 2.420,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Özkaya Çiftçiye %40 Oranında Hibe Verildi

Özkaya Çiftçiye %40 Oranında Hibe Verildi
22 Nisan 2022 12:57
A+
A-

 

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Başkan Vekili Ali Özkaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in Afyonkarahisar programı sonrasında açıklamalarda bulundu.

“Çiftçilerimiz İçin Çalışmaya Devam Ediyoruz”

Çiftçiler için önemli çalışmaları birçok Bakanlığın ortaklaşa projeleri ile desteklendiğini ifade Milletvekili Özkaya, “Çiftçilerimizin girdi maliyetlerini düşürmek, Türkiye için üretmelerine destek olmak adına AK Parti hükümetleri 2002’den bu yana çok önemli çalışmaları hayata geçirdi. Geldiğimiz noktada geçtiğimiz sene itibari ile yakından takip ettiğimiz çiftçilerimizin enerji girdilerini sıfıra indirecek taşınabilir güneş enerji santralleri hayata geçti. Cumhurbaşkanımızın açıkladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Fatih Dönmez ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın ortaklaşa bir projesi ile çiftçilerimize %40’a varan hibe ve geriye kalan kısmı uzun vadeli kredi imkânı ile sunuldu. Bu sayede çiftçilerimiz çok önemli bir girdi kaleminden kurtulma fırsatını elde ederek, ülkemiz için üretmeye ve büyük Türkiye’nin temelini oluşturmaya devam edecek. İnşallah yine 2023’e giderken Elektrikli traktörün de seri üretimine başlanılması planlanıyor, bu da çiftçilerimiz için çok önemli bir kolaylık olacak. Kıymetli Bakanımız Fatih Dönmez, Afyonkarahisar’da özel bir firmanın uygulamasını bizlerin eşliğinde inceledi, bu sistemin yaygınlaştırılması için bizlerde elimizden geleni yapacağız” dedi. Milletvekili Özkaya,  Afyonkarahisar’ın tarım ve hayvancılık üssü olduğuna dikkat çekerek, “Türkiye’nin üretmesi gerekiyor, çiftçilerimiz müsterih olsun, üreten kazanır. Bizde bu noktada ne gerekiyorsa yapacağız, çiftçilerimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve AK Parti’ye güvensin. Bizler bu projeden bahsederken, birileri buna inanmıyordu, bugün çok şükür bu çalışma çiftçilerimizin istifadesine sunuldu” dedi. Çiftçilere yönelik önemli çalışmaların bakanlıklar düzeyinde bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla hayata geçirileceğini ifade eden Milletvekili Özkaya, “İnşallah çiftçilerimiz ve halkımızla ülkemizi çok daha iyi bir noktaya birlikte taşıyacağız. Bizlerden Allah’ın izni ile bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da çiftçilerimiz için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.