Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

ŞAİR VE YAZARLAR KÜLTÜR DERNEĞİ RIFAT YİĞİT TOPLANTISI

ŞAİR VE YAZARLAR KÜLTÜR DERNEĞİ RIFAT YİĞİT TOPLANTISI
8 Ocak 2023 19:46
A+
A-

ŞAİR VE YAZARLAR KÜLTÜR DERNEĞİ RIFAT YİĞİT TOPLANTISI

 

Dinar Şair, Yazarlar Kültür Derneği her üyesi için her ay bir kişiyi özellikle en yaşlılarından başlayarak küçüğe doğru gelecek toplantıda üyenin hayatı eserleri, anılar ve görüşleri ile ilgili toplantı düzenlenerek üyelerini sırayla onurlandırmayı amaçlamış ve geçen ay yılsonunda en yaşlı üye Süleyman Uysal için yapılmıştı.

2023 yılının 8 Ocak günü dernek binasında üyeler ve davetlilerin iştiraki ile derneğin ikinci yaşlı üye Şair ve Yazar Rıfat Yiğit için dernek binasında 18 üyemiz bir araya gelerek toplanıldı.

Dernek Başkanı Yaşar Sağlam açılışı hoş geldiniz konuşmasıyla yaparak saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinden sonra Rıfat Yiğit hakkında konuşmasını yaptı. Başkanımız Yaşar Sağlam Yiğit’in kısa hayat hikâyesini, eserlerini ve sanatı hakkında bilgiler verdi. Yazarımızın ilk kitabı Hüzünlü Hüyük hakkında bilgi vererek önsöz yazısını kendisi yazdığını kitaplarını ve şiirlerini analiz ederek değerlendirdi.

İkinci konuşmayı Derneğimiz 2.başkanı Mehmet Özcan yaptı. Rıfat Yiğit ile anılarını anlatarak onun bir şiirini okudu. Üçüncü konuşmacı şair üyemiz REFİK KAPLAN yaparak onun bir şiirini okudu.4.konuşmayı yine Şair üyemiz Abdurahman Ertürk da yaptı ve ona bir şiir okudu.5.üyemiz de şair yazar Aliosman Demircan şiirini okuyarak sundu. Üyemiz Süleyman Uysal da köyden gelerek toplantıda bizi yalnız bırakmadı. Onun için bir şiir hediye etti 7.konuşmacı olarak Ayhan Kalkan Rıfat Yiğit hocamızı öğretmenlik günlerinden tanıdığını ve kütüphanemizin devamlı okuyucusu ve araştırmacısıydı diyerek, onun için bir Akrostiş şiir yazıp kitabımda yayınlamıştım ama akşam bugün için ona yeni bir Akrostiş yazdım diyerek yeni şiirini okudu. Son konuşmacı Rıfat Yiğit oldu. Şair ve Yazar nasıl olduğunu ve eserlerinden örnekler vererek bilgi verdi. Bu programı hazırlayan başkan Yaşar Sağlama ve sizler bu günümde beni yalnız bırakmayıp geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Dedi. Toplantıda bulunan oğlu öğretmen Yazar olan Çağrı Yiğit “Babam için böyle bir toplantı yaparak onu onurlandırdığınız için ve sizlerin de katıldığınız için hepinize saygılarımla teşekkür ediyorum” dedi.

Toplantıda ikramlarla birlikte her zaman derneğimiz yanında olan Dostlar müzik salonu müzisyeni Nuri Horzum sazı ve sözüyle Şair ve Yazarlara müzik ziyafeti verdi.

Toplantı iki saatlik bir program sonrası sona erdi. Dernek Başkanı Yaşar SağlamRıfat Yiğit’e yenibir not defteri hediye ederek yeni eserlerini buraya yazarak sağlıklı yaşam dileyip teşekkür ederek Şubat ayında yapılacak üçüncü yaşlı üyemiz Ayhan Kalkan için bir program yapılacak gününü üyelerimize mesajla bildirilecek dedi

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.