Dolar 32,5826
Euro 34,8020
Altın 2.413,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Az Bulutlu
Afyon
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Sandıklı’da çiftçilere tarım makine, ekipmanları teslim edildi

Sandıklı’da çiftçilere tarım makine, ekipmanları teslim edildi
13 Aralık 2022 16:25
A+
A-

Sandıklı’da çiftçilere tarım makine, ekipmanları teslim edildi

Sandıklı Postası Gazetesinin haberine göre Sandıklı ilçemizde patates üreticilerine Dinar Pancar Ekicileri Kooperatifi Sandıklı satış mağazası aracılığı ile getirtilen makine ve ekipmanların teslimi yapıldı.

 

Sandıklı Tren Garı yanında bulunan satış mağazası önünde düzenlenen program ile çiftçilerin satın aldığı patates dikim, patates söküm ve römorkların teslimi gerçekleştirildi.

 

Dinar Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Yüksel Arslan, Pancar Kooperatifi Sandıklı Şubesi çalışanları, Gıda Tarım ve Hayvancılık çalışanları ile çiftçilerin katıldığı programda yeni ekipmanlar ile üreticilerin zayiat oranın düşeceği belirtildi.

 

Tarım makinesi ve ekipmanlarında Yüzde 50 Devlet Destekli Hibe başvurularının da devam ettiğini belirten Dinar Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Yüksel Arslan; “Sandıklı şubemiz tarafından bugün güzel bir organizasyon düzenlemişler. Hem çiftçi arkadaşlarımızın sıkıntılarını dinlemek hem de sohbet etmek için bu güzel programda bir araya gelmekten mutluluk duyuyoruz. Devletimiz tarafından tarım makine ve ekipman hibe desteği başladı. Tarım İlçe Müdürlüğü ve biz bu tür konuda da sizlere destek sağlamak için buradayız. Devletin verdiği yüzde 50 hibe desteğine başvurular 30 Ocakta sona erecek” dedi.

 

‘Çiftçilerimize her türlü desteği veriyoruz”

 

Üreticilerin verimde kaliteyi yakalaması ve işçi masrafını azaltmak adına yeni makine, ekipmanların önemini vurgulayan Arslan; “Çiftçilerimize makine, ekipman, gübre, tohum konusunda her türlü desteği veriyoruz. Sandıklı bilindiği gibi patates bölgesi, ekim oldukça fazla. Bu yeni ekim makinesi ilaçlamasını kendisi yapıyor ve işçi masrafını azaltıyor. Bunun yanında söküm makinesi de çift elekli ve paletli bir makine işçiliği azaltmak ve maliyeti azaltmak adına önemli. Ekimin ne kadar kaliteli olduğu ve birim alandan ne kadar fazla ürün alınması gerektiğinin bilincinde olarak çiftçilerimize her türlü desteği vermek için uğraşıyoruz” diye konuştu.

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.