Dolar 32,3605
Euro 34,9891
Altın 2.324,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Sayın Özkaya, sadece 1 ay asgari ücretle geçinsin de görelim!”

Sayın Özkaya, sadece 1 ay asgari ücretle geçinsin de görelim!”
11 Ekim 2021 18:29
A+
A-

“Sayın Özkaya, sadece 1 ay asgari ücretle geçinsin de görelim!”

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın marketlerde 1 kilo domatesin 22.95 TL’ye satılmasını normal karşılayan ilginç açıklamasına cevap verdi. Köksal, “Sayın Özkaya’nın sözleri bana Fransa’da ekonomik açıdan sıkıntıda olan ve bir kuru ekmek bile bulamadıkları için yakınan halka “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen Kraliçe Marie Antoinette’nin halktan kopukluğunu hatırlattı” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya’nın gıdada yaşanan fahiş fiyatlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı ilginç paylaşıma tepki gösterdi.
AKP’Lİ ÖZKAYA İÇİN NORMAL OLABİLİR AMA ASGARİ ÜCRETLİ VE EMEKLİ İÇİN BÜYÜK PARA..!
AKP Milletvekili Özkaya’nın 5 TL’ye de 20 TL’ye de domates satılmasını normal karşıladığı sosyal medya paylaşımının gıdada gelinen son durumu özetlediğinin önemle altını çizen Milletvekili Köksal, “5 liralık domates ile 146 bin liralık arabayı ucuz bulup zamları eleştirmeyi provokasyon olarak gören bir vekilimiz var. 5 liralık domatesten bir asgari ücretli haftada 3 kilo alsa aylık 60 lira eder. 60 lira sayın vekil için küçük bir meblağ olabilir ama 2825 lira alan bir asgari ücretli için ya da 1800 lira maaş alan bir emekli için büyük para.” dedi.
BU FİYATLARI NORMALMİŞ GİBİ GÖSTERMEK AKIL TUTULMASIDIR
“Pazarda en az 10-15 çeşit domates var. Nasıl ki 146.900 TL’den 5.000.000 TL’ye kadar binek otomobil varsa 5 TL’den 20 TL’ye kadar domates de var…” ifadelerini kullanan AKP Milletvekili Özkaya’nın durumu normal göstermesini hayret ve ibretle karşıladıklarını belirten Köksal, “146 bin liralık arabaya gelince bir asgari ücretli 4 yıl boyunca maaşına hiç dokunmadan yemeden içmeden biriktirse ancak o arabayı alabiliyor tabii araba o fiyatta kalırsa. Ama bir gerçeği kabul etmişler 4 yıl önce 50 bin lira olan arabayı 150 bin liraya çıkarttıklarını ve tarım ülkesi olan Türkiye’de mevsiminde domatesi en az 5 liraya sattıklarını…” şeklinde konuştu.
SAYIN ÖZKAYA 1 AY KİRADA OTURUP ASGARİ ÜCRETLE GEÇİNSİN BAKALIM O ZAMAN NE DİYECEK?
AKP’li Özkaya’yı bir ay boyunca kirada oturup, asgari ücretle geçindikten sonra bu sözleri sarf etmeye davet eden Milletvekili Köksal, “Sayın vekil gel bir ay boyunca başka hiçbir yerden gelir almadan evini de kiraya taşıyarak asgari ücretle geçinmeyi dene bakalım o zamanda 5 liralık domates ve 146 bin liralık araba ucuz gelecek mi? Halktan kopmuşluğun, tepeden bakmanın, kibrin, güç zehirlenmesinin, mağrurluğun, herşeyi ben bilirim diye üstünlük taslamanın sonucudur bu sözler…” diye konuştu.
EKMEK BULAMIYORLARSA PASTA YESİNLER…
“Millete çöpten veya pazar artıklarından nasıl yemek yapılacağını yandaş kanallarda tarif eden bir zihniyetten başka ne beklenirdi zaten?” diyen Köksal, “Sayın vekilin sözleri Fransa’da ekonomik açıdan sıkıntıda olan ve bir kuru ekmek bile bulamadıkları için yakınan halka “Ekmek bulamıyorlarsa pasta yesinler” diyen Kraliçe Marie Antoinette’nin halktan kopukluğunu hatırlattı. Konuştukça batan, ekonomiyi her geçen gün zora sokan, 5’li müteahhiti zenginleştirip, yandaşlarına huzur hakkı diye çifter, çifter maaşlar bağlayanlar ilk sandıkta halktan tokadı yiyecekler.” ifadelerini kullandı.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.