Dolar 32,5769
Euro 35,0003
Altın 2.428,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Şehidimizin Cenaze Töreni Yarın

Şehidimizin Cenaze Töreni Yarın
27 Kasım 2022 15:01
A+
A-

Pençe-Kilit Operasyonu sırasında hain terör örgütü tarafından 1558 rakımlı tepe üs bölgesine açılan taciz ateşinde Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu (25), Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir (21) ve Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu şehit oldu.

 

MSB‘den yapılan açıklama şöyle denildi:

 

“Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu kahraman silah arkadaşlarımız P.Uzm.Çvş. Eyyüp UĞURLU ve P.Söz.Er. Mehmet DEMİR şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar dileriz.”

 

AİLEYE ACI HABERİ VERDİLER

 

Şehidimizin ailesine acı haber Başmakçı ilçesindeki baba evinde verildi. Siirt 3. Komando Tugayı personeli olan şehidimizin şehadet haberini İkmal ve Garnizon Komutanlığı’ndan P.Bnb. Barış Dinçer, Başmakçı Kaymakamı Burak Yaylacı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü personeli, birlikte ilettiler. Önce Şehidin babası Başmakçı merkezdeki Mahir Köroğlu’na verilen acı haber daha sonra Başmakçı Yaka köyündeki anne Hatice Kübra Yıldırım’a iletildi. Acı haberi alan aile büyük bir acı yaşarken, şehit evinin çevresi Türk bayrakları ile donatıldı.

 

ŞEHİDİMİZİN CENAZE TÖRENİ YARIN

 

Türk Silahlı Kuvvetleri sınır ötesinde bölücü terör örgütüne yönelik PENÇE-KİLİT operasyonu sırasında Kuzey Irak’ta şehit olan Başmakçılı Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu’nun naaşı, henüz memleketi Afyonkarahisar’a getirilmedi. Bu akşam ya da yarın Afyonkarahisar’da olması beklenen şehidin naaşı, Başmakcı ilçesindeki baba ocağında helallik alınmasının ardından Başmakçı’da defnedilecek. Yarın öğle namazını müteakip düzenlenmesi beklenen cenaze törenine ülke ve il protokolünden önemli katılımlar olacak.

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.