Dolar 32,3352
Euro 35,0901
Altın 2.234,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 9°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
9°C
Hafif Yağmurlu
Çar 8°C
Per 6°C
Cum 7°C
Cts 11°C

SİT ALANINA ALINMASI GEREKLİ YERLER DURURKEN

SİT ALANINA ALINMASI GEREKLİ YERLER DURURKEN
24 Eylül 2021 21:20 | Son Güncellenme: 24 Eylül 2021 22:14
A+
A-

SİT ALANINA ALINMASI GEREKLİ YERLER DURURKEN

Korunması gerekli olan bazı yapı ve ören yerleri yerine işe yaramayan normal binalar SİT alanına alınmıştı bir zamanlar bazı siyasetçiler tarafından Dinarda. Bugüne kadar da ILICA YÜZME HAVUZU gibi tarihi bir yapıya sahip bu yeri ellerinde imkanlar olduğu halde bir siyasetçi de çıkıp SİT alanına aldırmadıkları gibi aklı k.. bir Başkan tarafından kiraya verildi ve balık çiftliği yaptırıldı.

Bu ülkede bazı Siyasetçilerin yaptığı bir yanlışa etrafındaki partili, partisiz, eşi, dostu ve arkadaşları da dahil olmak üzere çıkıp ta “bu yaptığın yanlıştır. Bunu yapma, olmaz vazgeç” diyemiyorlar maalesef. Dinarda da buna benzer bir olay yaşanmıştır. Bir siyasetçi tarafından hiçbir tarihi niteliği olmayan ve bir zamanlar Eczane olarak kullanılan Ulu camiinin güney kısmındaki tek katlı mostralık yer el değiştirip şu an bakkal dükkânı olan bina SİT alanı olarak yazdırılmıştı ve bu yer ulu caminin önünü de kapatarak yolun orta kısmında mostralık gibi dikili kaldı. Fakat, tarihi bir yapıya sahip olan ılıca yüzme havuzunun SİT alanına alınması lazım gelirken aklı k… bir başkan tarafından bu tarihi yer de kiraya verildi o kişilerde buraya bir de bina yapıp balık çiftliği kurdular bu güzelim tarihi ılıca havuzuna.

Dinarın çocukları daha yedi yaşında iken yüzmeyi bu havuzda öğrenirlerdi, bu su kışın bile üzerinden buhar çıkar ılıktır. Kışın bile bu havuza girenler olurdu ve burası tarihi bir yüzme havuzu olduğunu bildikleri halde aklı bunlara bile ermeyen kişi tarafından hem de on beş yıllığına sanki Belediyenin bu paraya ihtiyacı varmış gibi kiraya verilerek bir de buraya bina yapılmasına göz yumuldu. Hadi diyelim ki o belediye Başkanı büyük bir hata yaptı peki belediyenin Meclis ve Encümende bulunan seçilmiş üyelerden hiç birisi bu duruma neden dur demediler. Bir zamanlar Dinarda hareketlilik getiren ve oto garajı olarak kullanılan şimdiki opet benzinliği denen ve cıvıl cıvıl hareket dolu oto gar iken bakkal, lokanta, kaymakçı, şekerci ayakkabı boyacılarının bile yararlandığı bu yer on beş senelik kiraya verilerek iki bina bir benzinlik yapıldı ve burası Dinarda adam yokmuş gibi Ankaralılara peşkeş çekildi. Yine bir tek Meclis üyesi çıkıp ta dur demediler. Ilıcanın kanına giren belediye başkanı buranında iki bina bir benzinlik yapılması karşılığında çok uzun süre kiraya verilmesine göz yumuldu. Biz yine konumuza dönelim. Ilıca havuzu ve suyun çıktığı iki gözlü tarihi yüzme havuzu buraya binanın yapılmasıyla tarihi özelliğini kaybetti. Çünkü yapılan bina suyun çıktığı gözlerin görünmesine mâni oldu, çok eskiden yedi yaşındaki küçük çocukların bile burada yüzme öğreniyorken bunları engellemiş oldular, o güzelim görüntü bir aklı ermez başkan tarafından kiraya verilerek ucube haline getirildi ve bir kişi de çıkıp da “Burasını bozma, burası kiraya verilemez, yanlış bir iş yapıyorsun” Diyemedi. Bu tarihi yerler koruma altına alınması gerekirken daha evvel eczane, sonra bakkal dükkânı ve şimdi de sıvanmış boyanmış durumda Ulu caminin önünde ve yolun ortasında beklemede ki dükkân SİT alanına alınmıştı. Şu anda bu karışıklığı kimse düzeltemiyor ve SİT alanına alınması yerler duruyorken sıradan bakkal dükkanları ve binalar SİT alanına alınmış. Ne arayan var ne soran.

Şayet SİT alanına alınması lazımsa bugün Dinarda ilk önce ILICA YÜZME havuzu alınması gerekirdi ama aklı ermez bir belediye başkanı çıkıp burasını uzun vade kiraya veriyor ve bu yerde bina yapmasına, balık çiftliği kurulmasına bile müsaade edilerek güzelim yüzme havuzunun da

tarihi görüntüsünün de kaybolmasına, yok olmasına sebep oldu. Dinarda bu iki yerin hem de uzun vade kiraya verilmesi çok yanlıştı, bu yapılan hataya bir Meclis üyesi bile çıkıp da itirazda bulunmadılar. Böylelikle ihaleye verilen yazdığım iki kıymetli yerde amaçları dışında kullandırılarak Dinara sanki hizmet verdiklerini sandılar. SİT alanına alınmasından vaz geçtik hiç olmazsa ILICA YÜZME HAVUZUNUN tarihi gözleri ve güzelliğine zarar vermeyin, ihale sonrası oradaki binayı da yıkıp eski durumuna getirerek bir daha da kiraya falan vermeyi hiç düşünmeyin.

SAYGILARIMLA. 05326675701

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.