Dolar 32,6992
Euro 34,8918
Altın 2.508,78
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 24°C

SPK’lı Öğrenciler Amerika’ya Bağlanarak İngilizce Konuştu

SPK’lı Öğrenciler Amerika’ya Bağlanarak İngilizce Konuştu
1 Kasım 2019 13:54
A+
A-

SPK’lı Öğrenciler Amerika’ya Bağlanarak İngilizce Konuştu

Dinar Sermaye Piyasası Yatılı Bölge Orta Okulu tarafından hazırlanan proje dâhilinde, Okulun İngilizce öğretmenleri ve öğrencileri kurulan sistemle beraber görüntülü olarak internet üzerinden Amerika’ya bağlandı.

Karşısına çıkan Amerikalı öğretmenlerle İngilizce konuşan öğrenciler bu sayede İngilizce konuşmayı pratikte de uygulamış oldu.

İsmail Yılmaz-Dinar

lkemiz eğitim sisteminde yabancı dil sorunu yıllardan beri devam etmektedir .Öğrencilerimiz, eğitim hayatları boyunca yabancı dil dersi görmelerine rağmen, mezun olduklarında yabancı dili konuşamadıkları, yabancı dilde iletişim kuramadıkları görülmektedir. Öğrencilerimizin İngilizceyi daha etkili konuşabilmeleri için bolca pratik yapmaları ve İngilizceyi anadili olarak konuşan kişilerle iletişim halinde olmaları gerekmektedir.

Bu sorunun çözümü için Afyonkarahisar Dinar Sermaye Piyasası Kurulu Yatılı Bölge Ortaokulu İngilizce öğretmenleri olarak, okulumuzda yeni bir çalışma başlatmaya karar verdik. Öğrencilerimizi anadilin İngilizce olarak konuşulduğu Avustralya, Güney Afrika , Kanada, Amerika, İngiltere, İrlanda gibi ülkelerin İngilizce Öğretmenleri ile buluşturup online olarak görüntülü konuşma yaptırmaktayız. Görüşme yaptığımız kişilerin hepsinin öğretmenlik sertifikası sahibi olması ve İngilizceyi ülkelerinde anadil olarak konuşmaları, öğrencilerimiz için büyük bir fayda sağlamaktadır. Kısacası yabancı dil sorunumuzu çözmek bu dili en iyi bilen eğitmenlerden yardım almaktayız.

Ders başlamadan önce, belirlediğimiz saatte yabancı öğretmen hazır olarak bizi beklemektedir ve webcam aracılığı ile arama yapmaktayız. Öncesinde bu öğretmenle ön görüşme yapıp, o gün nasıl bir ders planı yapacağımızı ve o derste neler hakkında konuşacağımızı belirlemekteyiz. Derse gelen öğretmen daha öncesinden öğrencileri tanıdığı ve seviyelerini bildikleri için öğrencilerimizle uyum içinde ders yapılmaktadır. En son yaptığımız yarım saatlik dersi örnek verecek olursak, öğrencilerimiz için konuyu “Yiyecekler (Foods)” olarak belirledik. Derse gelen yabancı öğretmen bizler için konumuzla ilgili resimler ve bu konu için kullanabilecekleri bazı kelimeler hazırladı. Öğrencilerimizle ders içinde en sevdiği yiyecekler(favorite foods),bu yiyecekleri hazırlarken hangi malzemelerin kullanıldığı(the ingredients), bu yiyeceklerin nasıl hazırlandığı(how to cook) ve iki ülkenin geleneksel yiyecekleri (traditional foods) hakkında bolca konuşma fırsatı buldular.Yaptığımız bu dersler sayesinde,öğrencilerimizin İngilizce düşünme ve konuşma becerilerinin bariz şekilde arttığı görülmektedir.Öğrencilerimiz artık İngilizce konuşmayı kendileri istemektedir ve yabancı dili konuşabildiklerini görmek onları çok mutlu etmektedir.Ayrıca, yaptıgımız bu çalışma ile farklı ülkelerle kültür alışverişi de sağlamaktayız.Dünya üzerinde farklı ülkelerde yaşayan kişilerin yaşam tarzları,kültürleri,gelenek ve görenekleri hakkında bilgi edinmek öğrencilerimiz için iyi bir bilgi birikimi olmaktadır.

Sayın Bakanımız Ziya Selçuk’un dediği gibi “Öğretmenlik sadece öğrencilere bazı bilgileri öğretmek değil daha ziyade öğretmenin kendi kemal atını tamamlama ve olgunlaşma yolculuğudur.Bu proje sayesinde sadece öğrencilerimiz değil İngilizce öğretmeni olarak bizler de konuşma ve dinleme becerilerimizin daha iyi hale geldiğini gördük. Telaffuz konusunda yaptığımız bazı hataları yabancı öğretmenler sayesinde düzeltme fırsatı bulduk.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.