Dolar 32,3645
Euro 34,9594
Altın 2.324,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

TAYTAK’TAN İHANET ANLAŞMASINA SERT TEPKİ

TAYTAK’TAN İHANET ANLAŞMASINA SERT TEPKİ
3 Temmuz 2019 21:48
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi MYK Üyesi ve Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak Birleşmiş Milletlerin PKK/PYD/YPG İle Yapmış Olduğu İhanet Anlaşmasına Meclis Genel Kurulunda Sert Tepki Gösterdi.

Taytak; “Birleşmiş milletler çocuklar ve silahlı çatışma özel temsilcisi Virginia Gamba’nın terör örgütü PKK/PYD/YPG güdümündeki sözde ‘Suriye Demokratik Güçleri’ne (SDG) komutanlık eden PKK teröristi Ferhat Abdi Şahin ile BM’nin Cenevre Ofisi’nde üyelerin bilgisi dışında bir araya gelerek bir eylem planı imzalaması hiçbir şekilde kabul edilemez bir durumdur.

Gamba ve PKK teröristi olan Ferhat Abdi şahin ile imzalanan anlaşma bir ihanet anlaşmasıdır.

Birleşmiş milletlerin böyle bir sorunu çözmek için, Mehmetçiklerimizi, polislerimizi ve masum insanlarımızı gözleri dönmüşçesine katleden teröristleri, insanlık suçu işleyen eli kanlı terör örgütünü muhatap alması kabul edilir bir durum değildir.

Birleşmiş milletlerin amacına, faaliyet alanına hiçbir şekilde uymayan bu kirli ve gizli anlaşmanın bizim nezdimizde hiçbir değeri yoktur. Son derece vahim olan bu gelişme karşında dışişleri bakanlığımızın gereğini yapacağına inancımız tamdır.

Bu durum birleşmiş milletlerin terörizmle ilgili aldığı kararların bizzat birleşmiş milletler tarafından açık bir ihlalidir. Şiddetle kınıyor, devletimizin yanında olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum.

Birleşmiş Milletlerin eli kanlı, bebek katili bir terör örgütüyle anlaşma yapabiliyor olması demek geleceğimizin dünyasını çok karanlık günlerin beklediği anlamına gelir. Bu anlaşmanın hiçbir şekilde izah edilecek bir tarafı yoktur.” Diyerek BM’nin PKK teröristi ile yapmış olduğu kirli anlaşmayı kınadı.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.