Dolar 32,3296
Euro 35,0275
Altın 2.282,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

TEŞEKKÜRLER SAYIN NİHAT BAŞKAN

TEŞEKKÜRLER SAYIN NİHAT BAŞKAN
8 Ağustos 2019 09:58
A+
A-

                                      

                               Dinar yerel basını günlerdir meşgul eden eski  Belediye başkanının  bastırmış olduğu  kültür hizmeti kitapların bir meclis üyesi tarafından  yersiz ve lüzumsuz olduğuna dair yerel gazeteye verdiği beyanatı üzerine  Dinarda bulunan yazar ve şairlerin  haklı tepkisine neden olmuştu. Mahalli yazarlar ve şairler de gazetelerde ve sosyal medya sitelerinde ayrı ayrı gerekli cevabı vererek halkımızı aydınlatmışlardı. Belediye başkanı Sayın Nihat Sarı da bir basın açıklaması yaparak “Dinarın kültür ve sanat kenti olduğunu, Dinar kültürüne katkıda bulunan bütün yazarlara teşekkür ederim” diyerek yazarlara sahip çıktığına dair basın açıklaması taktirle karşılanmıştır.

                     Eski Belediye başkanı Sayın Saffet Acar Dinarda gazete köşe yazarlarının yazmış oldukları makaleleri ve şairlerin şiirlerini Dinarın kültürünü, ananevi gelenek ve göreneklerini, tarihini ve Dinara hizmeti geçmiş iz bırakanların fotoğraflarıyla ilerde gelecek nesillere de ışık tutmasına vesile olacak bu çalışmalar belediye tarafından kitaplar halinde bastırılmış ve vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtılmıştı. Dinar dışındaki vatandaşlara da adreslerini gönderdiklerinde yazarı tarafından ücreti ödenerek  PTT, kargo ile  teslim ediliyordu. Belediye Meclis üyesi Neşe Hanım Belediyen arşive girerek bir gazeteciye bu kitapları gösterip fotoğraflatarak “ Bastırılan kitapların fazla ve yersiz olduğunu, bu kitaplardan çok rahatsız olduğunu, bu tür faaliyetlerin bundan sonra yapılmayacağına” dair beyanatta bulunmuştu.  Dinarda kitabı basılan yazarlar ve şairlerden bazıları da buna tepki göstererek köşe yazılarında cevap vermişler Meclis üyesinin bu hareketinin yanlış olduğunu dile getirmişlerdi. Bazı yazarlar da Belediye Başkanı Sayın Nihat Sarıya da bu konu hakkında fikirlerini açıklamasını istemeleri üzerine Belediye Başkanı Sayın Nihat Sarı da aşağıda yazılı basın açıklamasını yapmıştır. Açıklamayı nokta ve virgülüne dokunmadan yayınlandığı gibi aynen paylaşıyorum.

                   Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı, Dinar’ın kültür ve sanat kenti olarak tanınması için kültür, sanat ve ilme hizmet eden kişi ve kuruluşların her zaman yanında olduğunu belirterek şunları söyledi: “Kültür birikimimizi korumamız, var olmamızın temel şartıdır; çünkü tarih bizlere kültürünü kaybedenlerin, yeryüzünden nasıl silindiğini defalarca göstermiştir. Kültürsüz bir millet düşünülemez. Kültürel değerlerimize sahip çıkmanın en iyi yolu da gelenek ve göreneklerimizi yaşatmak ve gençlerimizi bu konuda bilinçlendirmektir. Bizi biz yapan değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayan kuruluşlarımızın çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar Dinarımızda kültür sanat adına güzel hizmetlere imza atmaya çalışıyoruz. Uluslararası II. Aşıklar Bayramı ile çeşitli ülkelerden Aşıkları Dinarımızda misafir ederek, Türk Dünyasında yaşayan soydaşlarımızla Dinarlı hemşerilerimizi bir araya getirmenin gururunu yaşadık. Yine 30 Ağustos Zafer Bayramımızı vatandaşlarımız ile birlikte coşkuyla kutlamak için 26 Ağustos günü Zafer Bayramına özel konser düzenleyerek kültürümüzü, sanatımızı ve geçmişimizi yaşatmaya çalışıyoruz. 31 Ağustos’ta yapılacak olan Suçıkan Şiir Günleri programının da en büyük destekçilerinden biriyiz. Dinar’ın kültür, sanat ve ilim hayatına katkı sunan, hizmet eden her oluşumun yanındayız. Çünkü bizler konusu Dinar olan her türlü kültür, sanat ve ilmi esere ve bu değerli eserleri yazanlara, şairlere her zaman sahip çıktık ve bundan sonrada çıkmaya devam edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; Bir millet savaş alanlarında ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin sürekli sonuçlar vermesi ancak kültür ordusu ile mümkündür. Sözünden yola çıkarak kültür ordusu oluşturmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. O yüzden bugüne kadar Dinar kültürüne katkıda bulunan bütün yazarlarımıza teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

                 Belediye Başkanı Sayın Nihat Sarı en doğru kararı vererek yukarda yazılı açıklamayı kamuoyuna basın yoluyla açıklamıştır. Ben şahsım adına çok memnun oldum ve Sayın Nihat Sarıya teşekkür ederim. Yarım asırdan fazla zamandan beri Dinar Belediyesi ve Başkanlarını işim icabı takip etmekteyim. Yeni seçilip gelen başkanlar daha evvelki başkanların yapmış olduğu icraatlar halkın yararlandığı hizmetlerse, halka ve o şehre zarar vermediği müddetçe yeni gelen Belediye başkanları tarafından hep desteklenmiştir.  Sayın Sarı da “ Bizi biz yapan değerlerimizin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılmasına katkı sağlayan kuruluşlarımızın çalışmalarını her zaman destekliyoruz. Çünkü bizler konusu Dinar olan her türlü kültür, sanat ve ilmi esere ve bu değerli eserleri yazanlara, şairlere her zaman sahip çıktık ve bundan sonra da çıkmaya devam edeceğiz “ diyerek mahalli basın ve yazarların yanında olduğunu açık bir şekilde kanıtlamıştır.

        Birbirimize samimi ve sıcak bir şekilde sahip çıkmamız gerektiği bu günlerde idarecilerimizin bu tür uzlaştırıcı, insanları memnun eden özellikle kültürümüze, yazara çizere ve basına sahip çıkan idarecilerimize çok ihtiyaç duyulmaktadır. Ben tekrar Sayın Belediye Başkanımız Nihat Sarıya teşekkür ediyorum. Allah yolunu açık etsin, işlerinde başarılar dilerim

SAYGILARIMLA.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.