Dolar 32,3733
Euro 34,9924
Altın 2.326,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Turizm Fakültesi’nden büyük başarı

Turizm Fakültesi’nden büyük başarı
7 Ocak 2021 10:34
A+
A-

Afyon Kocatepe Üniversitesi Turizm Fakültesi tüm bölümleri akredite olan Türkiye’deki ilk ve tek turizm fakültesi olma unvanını kazandı.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği bölümleri, Yükseköğretim Kurulu ve Yükseköğretim Kalite Kurulu tarafından yetkilendirilen Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından 07-08 Aralık 2020 ve 14-15 Aralık 2020 tarihlerinde yapılan incelemeler sonucunda akreditasyon almaya hak kazandı. Gastronomi bölümünün de bir süre önce akredite olması ile AKÜ Turizm Fakültesi tüm bölümleri akredite olan Türkiye’deki ilk ve tek turizm fakültesi olma unvanını kazandı.
“TANINAN BİR FAKÜLTE OLMA YOLUNDA İLERLİYORUZ”
Konu ile ilgili bir açıklama yapan AKÜ Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsa Sağbaş, Türkiye’de tüm bölümleri akredite edilmeye hak kazanan ilk ve tek turizm fakültesinin AKÜ Turizm Fakültesi olduğunu belirterek bu alanda ilk ve tek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Sağbaş, “Elde ettiği akreditasyon ile eğitim kalitesi tescillenen Turizm Fakültemiz, temel misyonunu evrensel düzeyde bilimsel bilgi üretmek, mesleki açıdan uluslararası rekabette turizm sektörünün sahip olduğu konumu iyileştirecek nitelikli bireyler yetiştirmek ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak olarak belirleyen, ulaştığı kalite standardıyla bilimsel araştırma ve eğitim faaliyetlerinde kaliteyi sürekli artırarak bölgesel kalkınmaya katkı sunan, turizm sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştirerek ulusal düzeyde önde gelen fakülteler arasında yer almak ve uzun dönemde uluslararası tanınırlığa sahip bir fakülte olma vizyonu doğrultusunda emin adımlarla ilerlemektedir” dedi.
“UZUN SOLUKLU BİR ÇALIŞMANIN ÜRÜNÜ”
Sağbaş, elde edilen başarının uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olduğunu belirterek, “Bu süreçte destek ve katkılarını esirgemeyen başta Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mehmet Karakaş ve rektör yardımcılarımız olmak üzere tüm üniversite akademik ve idari personeline, üniversitemiz kalite koordinatörlüğüne, ayrıca kalite süreçlerinin iyileştirilmesinde büyük rol oynayan fakültemiz yönetimi ile birlikte süreci sahiplenen değerli bölüm başkanlarımıza, akademik ve idari personelimize ve kalite akreditasyon süreçlerinin tamamında emekleri olan mezunlarımıza ve öğrencilerimize, tüm kamu ve özel sektördeki paydaşlarımıza katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu. >> DinarHalkHaber

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.