Dolar 32,3293
Euro 35,0375
Altın 2.280,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ DEPREM ŞEHİTLERİNİ ANDI

TÜRK OCAKLARI DİNAR ŞUBESİ DEPREM  ŞEHİTLERİNİ ANDI
2 Ekim 2019 15:34
A+
A-

Türk Ocakları Dinar Şubesi 1 Ekim 1995 Yılında meydana gelen, Dinar Depreminde kaybedilen 94 şehidimizi şehadetlerinin 24’üncü yıldönümünde, Dernek Binasında saat 20.00’de rahmetle yad etti!
Programa Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ile başlandı, müteakiben İstiklal Marşı’mız coşku ile icra edildi.
Anma Programına Doktor Ogün SEZEN’in Kur’an tilavetiyle başlandı, müteakiben Arif SAĞLAM tüm şehitlerimiz için dua etti.
Dinar Depremi ile ilgili video gösterisi izlendi.
Açış Konuşmasını Şube Başkanı Hasan ALPARS yaptı. Özetle: “Kıymetli arkadaşlar, sevgili basın, bugün burada 1 Ekim 1995 Yılında meydana gelen ve bizleri derin bir üzüntüye boğan Dinar Depremi’ni hatırlamak, verdiğimiz 94 şehidimizi dualarla anmak için toplanmış bulunuyoruz, hepiniz hoşgeldiniz, Dinar’da yaşanan deprem saat 17.57’de oldu. 6.1 diye ölçüldü; ama şiddetinin 8 olduğu belirtildi. Biz üç deprem çeşidini aynı anda yaşadığımız için çok fazla zayiat verdik. 94 şehit, 250’den fazla yaralı, 14.000’in üzerinde hasarlı binamız vardı. Allah bir daha böyle acıları Dinar’ımıza ve ülkemize göstermesin, dedi, deprem anılarını anlattı ve ” Dinar’da Deprem” adlı şiirini okuyarak konuşmasını sonlandırdı.”
Emekli Öğretmen Raif ÖZTÜRK söz aldı, özetle: “Dinar Depremde 94 şehit verdi. Zamanın valisi, İstanbul’dan bir deprem uzmanı getirttiğini belirterek, 6.1 şiddetinden önce meydana gelen 4.8 şiddetindeki depremi kasdederek, “Siz artık büyük depremi atlattınız, güvenle evlerinize girebilirsiniz.” dediğini, daha sonra da 6.1 şiddetindeki depremin meydana geldiğini bundan dolayı da şehit sayısının fazla olduğunu, belirtti. Maalesef esnafımızın ve vatandaşlarımızın birçoğunun Dinar’ı terk ettiğini, bundan dolayı da Dinar’da farklı bir yıkım daha yaşandığını, şehirleşmenin Dinar’da istenilen seviyede uygulanmadığını, rahmetli Cumhurbaşkanı Süleyman DEMİREL’in binaların yapımımında çok büyük rolü olduğunu, söyledi.”
Sırasıyla, Rıfat YİĞİT ve Dede CİHAN’ın okudukları şiirler beğeniyle izlendi.
Söz alan Emekli Öğretmen Servet ÖZTÜRK, Dinar’da yaşanan deprem ve deprem çeşitleri hakkında detaylı bilgiler verdi ve çok katlı binaların değil, malzemeden çalınan binaların öldürdüğünü, binalara atılan demirlerin, altı su olan Dinar’da en fazla 75 yılda çürüyeceğinden bahsetti.
Söz alan Emekli Öğretmen Yaşar SAĞLAM, “Dinar Depreminde yardımların dağıtımında büyük aksaklıkların, suistimallerin olduğunu, malın büyüğünü ihtiyaç sahipleri değil, maalesef ki bürokratların büyüklerinin götürdüğünden bahsetti.”
Toplantı yapılan ikramlarla son buldu.
Emeği geçen arkadaşlarıma ve toplantıya katılan tüm gönül dostlarına teşekkür ediyorum. Şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum!
Hasan ALPARS
Türk Ocakları Dinar Şubesi
Yönetim Kurulu Başkanı

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.