Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C

Ülkemizde kalıp hekimlik yapmaya devam edeceğiz 

Ülkemizde kalıp hekimlik yapmaya devam edeceğiz 
13 Mart 2023 15:24
A+
A-

Ülkemizde kalıp hekimlik yapmaya devam edeceğiz

 

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. M. Kemal Demirkırkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doktorlarla ilgili “Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin” cümlesi ile doktorları değersizleştirilmesinin çok acı olduğunu söyleyerek, “Bu ülkede kalacağız ve mücadele edeceğiz. Hekimlik yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Dr. Mehmet Kemal Demirkırkan, 14 Mart Tıp Bayramı’nı yayınladığı mesaj ile kutlayarak, meslektaşlarının sorunlarına dikkat çekti.

HEKİMLERİN YÜZDE 70’İ MESLEĞİ BIRAKMAYI DÜŞÜNÜYOR

“Tabiplerin, ‘gelecek kaygısı ve korkusu’ yaşadığı bir dönemden geçtiğini kaydeden Dr. Demirkırkan, “İktidarın yıllardan beri uyguladığı neoliberal politikalar sayesinde hekimlerimiz üzülerek ülkelerini terk etmeye başladı. Hekimlik sanatını icra eden doktorlarımız mevcut iş yükünün altında ezilmekte, hekimlerin yüzde 70’i mesleği bırakmayı düşünüyor. Özveri ile mesleğini yerine getirmeye çalışan sağlık çalışanlarına karşı şiddet önlenememektedir. Türkiye’de sağlık hizmetlerinde devlet, sadece oyuncu değil, kural koyucu ve stratejik liderlik yaparak hizmeti yönlendirmelidir.” şeklinde konuştu.

SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Tüm meslektaşları ile birlikte Türk Milleti’nin sağlığını korumak için çalıştıklarını dile getiren CHP Milletvekili Aday Adayı Demirkırkan, “Çanakkale’den İstiklal Savaşı’na, sıtmadan veremle savaşa, 1999 ve 2023 depreminden, pandemiye kadar bilgimizi, becerimizi ve emeğimizi milletimizin sağlığı için seferber ettik, ediyoruz, edeceğiz. Türk Milleti’nin sağlığını koruma ve geliştirme görevimizi ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için var olan sorumluluğumuzu yerine getirmeye devam edeceğiz.” dedi.

CMUHURBAŞKANININ DOKTORLARI DEĞERSİZLEŞTİRMESİ ÇOK ACI

Dr. Kemal Demirkırkan, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın doktorlarla ilgili ‘Varsın gidiyorlarsa gitsinler. Buralar boş kalmaz merak etmeyin’ cümlesinin yaşadığımız büyük depremde ve pandemide ne kadar boş olduğunu gördük. Ülkemizde en fazla eğitim almış bir meslek grubunun değersizleştirilmesi çok acı. İnsanlık tarihinin başlangıcından bu yana Hipokrat’tan, Galen’den, İbni Sina’dan beri hekimlik yaptık ve hekimlik yapmaya devam edeceğiz. Bu ülkede kalacağız ve mücadele edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.