Dolar 32,5610
Euro 34,6876
Altın 2.491,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

USTALIK VE KALFALIK BELGESİ OLANLARA DİPLOMA MÜJDESİ

USTALIK VE KALFALIK BELGESİ OLANLARA DİPLOMA MÜJDESİ
15 Ağustos 2020 14:55
A+
A-

USTALIK VE KALFALIK BELGESİ OLANLARA DİPLOMA MÜJDESİ
Dinar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fahrettin AYGÜNDÜZ tarafından yapılan bilgilendirmeye göre; Ustalık/Kalfalık belgesi olanlarında Meslek Lisesi Diploması alabileceklerdir.
Mesleki Eğitim Merkezi müdürü Fahrettin AYGÜNDÜZ:” Daha önceleri Çıraklık Eğitim Merkezi olan okulumuzun adı Mesleki Eğitim Merkezi olarak değiştirilmiştir. 2019 yılı Temmuz ayında yapılan değişiklik ile artık okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz Mesleki Lisesi diploması alabilmektedirler. Öğrencilerimiz okulumuza kayıt yaptırdıkları andan itibaren sigortalı olmakta bunun yanı sıra aylık asgari ücretin 1/3 oranında maaşlarını almaktadırlar. Öğrencilerimiz 1 gün okulumuzda ders görmekte diğer günler ise işyerlerinde usta öğreticilerin aynında çalışmaya devam etmektedir. Okulumuzda gördükleri dersler ile 12.sınıfın sonunda Ustalık belgesinin yanında Meslek Lisesi diploması da alabilmektedirler. Mesleki eğitimin canlanması açısından son derece önemli bir adım atılmıştır.
Bakanlığımız tarafından yapılan değişiklik ile daha önceden okulumuzdan ustalık/kalfalık belgesi almış olanlar da fark dersleri vererek Meslek Lisesi Diploması alabileceklerdir. Bunun için diploma almak isteyen Ustalarımız veya Kalfalarımız Yeni sanayi sitesinde bulunan okulumuza başvurup daha detaylı bilgi alabilirler.” Dedi.
Okul kayıtları hakkında da bilgi veren Müdür Fahrettin AYGÜNDÜZ: Geçen yıl geldiğimizde okulumuzda son derece düşük sayıda bir öğrenci vardı. Yapılan değişiklik ve çalışmalar sayesinde Çırak sayımız geçtiğimiz yılın sonunda 70 e yükselmiştir. Bu yıl yapılan tanıtımlar ve bilgilendirmeler ile 40 ın üzerinde yeni kayıt olan öğrencimiz vardır. Bunda katkısı olan ortaokullardaki tercih komisyonlarında görev alan İdareci ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ederim.
Kayıtlarımız 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam etmektedir. Öğrencilerimizi ve velilerimizi okulumuza bekleriz.” Dedi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.