Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Vali Mustafa Tutulmaz Evciler’de Ziyaretler Gerçekleştirdi

Vali Mustafa Tutulmaz Evciler’de Ziyaretler Gerçekleştirdi
3 Aralık 2019 19:03 | Son Güncellenme: 3 Aralık 2019 19:04
A+
A-

Vali Mustafa Tutulmaz programları kapsamında köy ve mahalle muhtarları ile bir araya gelmeye devam ediyor. Vali Tutulmaz, Evciler İlçesine bağlı merkez, kasaba mahalle ve köy muhtarları ile toplantı yaparak istek, talep ve önerilerini dinledi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Kaymakam Abdullah Yüksel, Belediye Başkanı Ali Dede Savaş, il ve ilçe müdürleri ve muhtarlar katıldı.

Muhtarlar toplantısında öncelikle 31 Mart 2019 mahalli idareler genel seçimleri değerlendirildi. Vali Tutulmaz, Muhtarlık müessesi ve görevleri, kolluk birimleriyle işbirliği, kamu yatırımlarının takibi, taşımalı eğitim sistemindeki servis araçlarının denetimi, köy ve mahallelerdeki metruk bina ve yapılar, düğün ve eğlencelerde silah sıkılması gibi konularda muhtarlara detaylı bilgiler verdi.

Muhtarlarımıza Karşı Devletimizin De İlgisi Büyük

Vali Mustafa Tutulmaz: “Yılda bir kez de olsa muhtarlarla bir araya gelmeye gayret ediyorum. Öncelikle yeni seçilen muhtarlarımızı ve yeniden seçilen muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Muhtarlık görevi tarihten bugüne değerini ve önemini koruyan bir görev. Günümüzde de muhtarlık görevine ilgi her geçen gün artıyor. Muhtarlarımıza karşı devletimizin de ilgisi büyük. Muhtarlık herkese eşit muamele yapılması gereken bir görevdir. Bu konuda biraz daha hassas olalım. Herkesi kucaklayalım.” dedi.

Asayiş Problemlerinde Sorumluluğunuz Var

Muhtarların asayiş görevinin sorumluları olduğuna dikkat çeken Vali Mustafa Tutulmaz: “Taşımalı eğitim sisteminde servis denetimlerine dikkat edelim. Çocuklarımızı sağ salim evlerine teslim edelim. Bu konuda dikkatli ve duyarlı olalım. Bizim ihmalimiz dolayısıyla yaşanacak olası bir durumun hukuki ve vicdani sorumluluğu var. Kurallara öncelikle muhtarlarımız uysun. Köylerimizdeki yatırımların takipçisi olalım. Köy alt yapılarında bir sıkıntımız yok. Birkaç yerde su sıkıntısı var. İl Özel İdaresinin su yönetimi ile ilgili çalışması var. Bu çalışma ile inşallah suyu daha verimli kullanacağız. Su problemimiz yok, suyu yönetememe problemimiz var. İyi yönetildiğinde su sıkıntısı kalmayacaktır. Düğünlerde ve eğlencelerde silah atılması konusu da üzerinde önemle durduğumuz konular. Evciler ’de sıkıntı yok ama yine de tedbiri elde bırakmayalım. Muhtarlarımız asayiş görevinin sorumlularıdır. Asayiş problemlerinde sorumluluğunuz vardır. Jandarma ile işbirliği içinde asayiş problemlerini azaltma yönüne gidin. Bu bir sorumluluk ve görevdir. Jandarma ve Emniyetin sorumluluğu kadar sizlerin de sorumluluğu var” şeklinde konuştu.

Yaşadığınız Problemlerde Bana Her Zaman Ulaşabilirsiniz

Uyuşturucu konusunda da hassas ve uyanık olalım diyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Küçük yerlerde ihbar etmek zordur. Bu durumdan hareketle İçişleri Bakanlığımız Uyuma adlı ir uygulama geliştirdi. Uyuşturucu ticaretinin yapıldığı, satışının yapıldığı bilgisi alırsanız buradan ihbarınızı yapın. Uygulama kimliğiniz gizli tutuluyor. Uygulamayı indirin ve gerekli durumlarda ihbarda bulunun. Yaşadığınız problemlerde bana her zaman ulaşabilirsiniz. Öncelikle ilçede çözüm arayın, sonra ilde çözüm arayın son çare olarak beni arayabilirsiniz. Köyünüz ve toplumu ilgilendiren ortak hizmetlerde her zaman yanınızdayım” ifadelerini kullandı.

Muhtarlar Taleplerini İletti

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından köy ve mahalle muhtarları söz alarak yapılmasını istedikleri talepler ve sıkıntılarını dile getirdiler. Muhtarları dinleyen Vali Mustafa Tutulmaz gereğinin yapılması konusunda ilgili kurum ve kuruluş temsilcilerine talimatlar verdi.

Belediye Başkanlığına Nezaket Ziyareti

Vali Mustafa Tutulmaz Evciler temasları çerçevesinde Belediye Başkanı Ali Dede Savaş’a nezaket ziyaretinde etti. Ziyarette Başkan Savaş, ilçenin genel durumu ve yapmayı planlığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Emniyet ve Jandarmaya Denetim

Evciler İlçe Jandarma Komutanlığı ile Evciler İlçe Emniyet Amirliğinde de inceleme ve denetlemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, asayiş ve güvenlik konularında bilgiler alarak, bu konularda dikkatli ve hassas davranmaları talimatlarını verdi.

Kütüphaneye Kitap Hediye Etti

Kitaplar ve kütüphanelere ayrı bir değer veren ve göreve geldiği günden bugüne gerek okuma oranlarının artırılması, gerek eğitimde akademik seviyenin artırılması hususunda çalışmalar yapan Vali Mustafa Tutulmaz Evciler İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret ederek, ilçe kütüphanesine kitap hediye etti.

Eski Hastane Binasını İnceledi

Vali Mustafa Tutulmaz Evciler ziyareti sırasında atıl durumda bulunan eski Devlet Hastanesi binasını inceleyerek, binanın yeniden değerlendirilmesi ve kamu yararına kullanılması konusunda önerilerde bulundu.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.