Dolar 32,3326
Euro 35,1252
Altın 2.303,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

YENİ YILA GİRERKEN İNSANIMIZ HUZURSUZ

YENİ YILA GİRERKEN İNSANIMIZ HUZURSUZ
29 Aralık 2019 17:18
A+
A-

                           YENİ YILA GİRERKEN İNSANIMIZ HUZURSUZ

                           Yaşadığımız şu yalan dünyada her şeyin dört dörtlük olmayacağına bende katılıyorum. Yaşamak için mücadele etmek, bazı zorluklara katlanmak mecburiyetindeyiz. Fakat son zamanlarda ülke genelinde yaşanan olaylar vatandaşlarımızı haliyle rahatsız ediyor ve Yeni yıla girerken çoğunluk olaylar karşısında huzursuz görünüyor.

                               Suç işlemede sanki rekor kırıyoruz. Hapishaneler dolmuş, Devlet yeni hapishaneler yapmak için kararlar alıyor. Silahların ve cinayetin olmadığı bir tek TV dizisi yok. Toplum gerildikçe geriliyor. Suç ortamı yüksek bir ülke olma yolunda ilerliyoruz. Televizyon kanalları her zaman cinayet haberleriyle çalkalanıyor.  Kadın cinayetlerinde akıl almaz tiksindirici olaylar yaşanmaya başlandı. Her gün kadın cinayetlerinin işlendiği, masum insanların katledildiği şiddetin hayatın her alanında kendini hissettirdiği ülkemizde birilerinin ortaya çıkıp bunlara parmak basması icabetmez mi? Zengin kesim ve siyasilerin hiç erkek çocukları yokmuş gibi onlar, yüzlerce ana kuzuları şehit olurken ne hikmetse bu kesimin çocukları şerefli vatan görevine bile gitmediği veya askerliklerini  bedelli yaptıklarına şahit oluyoruz. Vatan için canını veren bu şehitlerin babasının veya kendisinin oturduğu evleri Televizyon kanallarında arada sırada görmekteyiz yıkık, virane, tavuk kümesleri gibi yani şehit aileleri hep fakir, fukara çocukları. Bir Anne baba düşünün canı kadar sevdiği evladını okutmak için maddi ve manevi sıkıntılara göğüs gererek okuttuğu ve üniversite diplomasıyla sevinen bu ailelerin çocukları aradan yıllar geçtiği halde iş bulamadığı için sokaklarda aylak aylak gezenler, hala baba parasıyla kahvelerde vakit geçiren gençler, Ama diğer tarafta iktidarın torpiliyle işe alınan çaycılar, mezar bekçileri, diploma ve tahsiline bakılmazsızın müdür yapılmış yandaşlar. Bu olayları duyan, şahit olan çok iyi derecelerle mezun olmuş gençler ise bunalıma girip intihar ederek hayatına son veriyor. Özelleştirme ismi altında har vurup harman savrularak satılan, kapanan fabrikalarda işten ayrılmak mecburiyetinde kalanlar mağdur olan yüzlerce aile babaları evlerine, çocuklarına bakamayan, ev kirasını ödeyemeyen insanlar ne yapar, nasıl geçinir, ne yer, ne içer bu kış gününde. Özellikle büyük şehirlerde Belediyenin koyduğu çöp bidonlarından atık toplayan vatandaşlar her geçen gün çoğalmakta ve o bidonların başında bile sen alacaksın ben alacağım diye kavgalar yapılıyor. Son günlerde artan çocuk istismarları ve işin en garip tarafı bunu yapanlara ibreti alem için en ağır cezaların verilmesi ve halka duyurulması yerine üstü kapatılarak bu pisliklerin halen olayın yaşandığı kurumda çalıştırılmaya devam edilmesi ve elini kolunu sallayarak gezmelerine duyarlı insanlarımız isyan ediyor. Sekiz milyon insanımız işsiz evine ekmek götüremezken suriyeden gelenlere paralar dağıtılıyor, memur kadroları acılıyor, sermaye iş ve aş veriliyor. Vatan işin canını hiçe sayarak savaşmış ve bir azasını kaybederek sakat kalmış, gazi olmuş onlarca insanımızın her ne hikmetse gazilik maaşları kesilmiş mağdur edilmiştir.

  Bir tarafta bu yaşanan olumsuzluklar, diğer bir yanda vatandaşın dertlerine çare olsun ve ülkeyi adil huzurlu bir şekilde yönetsinler diye seçtiğimiz ve meclise gönderdiğimiz Milletvekilleri bu yaşananları gördükleri halde vatandaşın bu sıkıntılarına çare aramak yerine hep kendi çıkarları için Mecliste karar almalarına ülkede yaşayan vatandaşlar üzüntüyle bakıyor  haykırıyor.

              Vekil olarak sizlerde haklısınız tabi. Tok olan açı’n halinden anlamaz diye bir tabir vardır. Nasıl olsa sizin tuzunuz kuru her ayda  25 bin lira maaş, iki sene vekillik yaptın mı emeklilikte  cepte, ayda yedi bin lira da oradan gelir, gece yarısı 03 te çıkarılan bir torba yasayla arabanızla kırmızı ışıkta geçebilecek, trafik kısıtlamasına tabi olmayacak, arabanıza çakar takabilecek şekilde yasayı da acil çıkarttınız. 15 kuzuyu kestirerek Anakaraya yüzlerce kilometre uzak bitlisten Büryan kebabını özel uçakla meclise getirtip yersiniz,  her gün meclis lokantasında onlarca çok çeşitli et yemeklerini de tatlısıyla, tuzlusuyla yiyip meclise gidiyorsunuz.  Kendi maaşlarınıza  beş dakika görüşerek yüzlerce lira zam yaparken  Asgari ücretli, Memur ve emeklilerin maaşlarına zam yapılacağı zaman günlerce müzakere edilerek üç kuruş zam veriyorken elleriniz titreyerek parmak kaldırıyorsunuz.     

             Mecliste bulunan Milletvekillerimizin işleri o kadar yoğun ki kendi özel işlerinden vatandaşın yukarıda sıraladığım dertlerine derman olamıyorlar. Çıkarılan kanunlar bu ülke genelinde yaşamaya çalışan insanlarımıza huzur yerine hüzün getiriyor. Yapılan Zamların ardı arkası kesilmiyor,  faturanın birisini ödeyemeden ikinci bir zam yapılması vatandaşı bulantı.  Cami kapılarının önlerinde ellerinde elektrik faturasını sallayarak “ödeme yapamıyorum yardım edin” diye dilenen bu insanları neden görmek istemiyor da “Türkiye ekonomide uçtu”diye basına hava basıyorsunuz.  Lütfen kredi kartı borcunu borçla kapatan insanların arasına girin, normal vatandaşın oturduğu mahallelerde bir dolaşın bu insanlara hal, hatır sorun sizlere yukarıda sıralamış olduğum Olumsuzluklardan çok daha fazlasını anlatacaklardır. Yeni yılda Ülkemde herkesin eşit, adil, huzurlu ve kimseye muhtaç olmadan özellikle işi olmayanların bir iş sahibi olarak evine ekmek götüren mutlu insanların yaşadığını görmek dileğiyle 2020 yılında ülkem ve Türk halkı adına sıhhatli ve mutlu bir yıl olmasını Allahtan temenni ederim.

SAYGILARIMLA 05326675701

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.