Dolar 32,5191
Euro 34,7972
Altın 2.420,37
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Yeşil Dinar’ın Antik Yüzü Gün Yüzüne Çıkıyor

Yeşil Dinar’ın Antik Yüzü Gün Yüzüne Çıkıyor
29 Temmuz 2022 11:14 | Son Güncellenme: 29 Temmuz 2022 11:19
A+
A-

Yeşil Dinar’ın Antik Yüzü Gün Yüzüne Çıkıyor
Milattan Önce (MÖ) 1200 yıllarına kadar bilinen eski bir tarihi olan Dinar ilçesine bağlı Ilıca mahallesinde bulunan 8 Bin kişilik olan antik tiyatronun gün yüzüne çıkartılması için yapılan çalışmaları AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya, Belediye Başkanı İnş. Müh. Nihat Sarı, AK Parti İlçe Başkanı İdris Er, Ak Parti Tatarlı Belde Başkanı Hasan Akyıldız, Dinar Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gürpınar, Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz ve diğer mahalle muhtarları inceledi.
Antik tiyatro ile ilgili davetlilere açıklayıcı bilgiler veren Ilıca Mahalle Muhtarı Mehmet Yılmaz, tiyatronun tarihini, gün yüzüne çıkartıldığında ise ilçeye çok faydalı olacağını söyledi. Kazı Başkanı Mustafa Bilgin ile de görüştüğünü kaydeden Yılmaz, “Eskiden Dinar’ın 7 kere battığı söyleniyor. Çok medeniyetler yaşamış. İnşallah tiyatro ortaya çıkar” dedi.
Dinar Belediye Başkanı Nihat Sarı ise, Dinar’ın bulunduğu coğrafi konum itibariyle deprem bölgesi olduğunu, 5 sefer yerle bir olduğunu 5 seferde de yeniden yapılandığını belirtti. Dinar’da yerleşim alanları hep yüksek yerlerde olduğunu da hatırlatan Başkan Sarı şunları söyledi, “İnşallah hepimizin destekleriyle bu tiyatro alanı meydana çıkar. İlçenin çağ atlayacağına inanıyorum. Dinar’ı tamamen değiştirecek bir proje. Kazılar çok dikkatli ve hassas bir şekilde sürüyor. Mutlaka zaman alacaktır” dedi.
AK Parti Milletvekili Ali Özkaya’da antik tiyatro kazısının bakanlık kazısı olarak devam edeceğini, Dinar’ın tarihin ve medeniyetlerin yaşadığı yeriz üzerinde olduğunu söyledi. Dinar’da Firiglerin, Etitlerin, Romalılar ve Helenistlik dönemlerin yaşandığı vurgulayan Özkaya, “Depremler nedeniyle Dinar defalarca yıkılmış. Buraya ilk geldiğimizde hemen hemen hiçbir şey yoktu. Her yıl adım adım bir noktaya geldi. Şu an bakanlık tarafından sürekli kazılar haline getirildi. Kocatepe Üniversitesinde sırf bu alan için bölüm kuruldu. Kültür müdürümüzle de görüştüm, işçilerle de alakalı kısa sürede ekip gelecek ve hızlı bir şekilde başlayacak” dedi.
İSMAİL YILMAZ-DİNARHALKHABER

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.