Dolar 32,4232
Euro 34,7608
Altın 2.434,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 20°C
Cum 14°C
Cts 11°C

Hesapla kitapla yapılan siyaset, siyaset değildir

Hesapla kitapla yapılan siyaset, siyaset değildir
29 Mart 2023 08:53
A+
A-

Afyonkarahisar’da İYİ Parti’ye katılımıyla büyük yankı uyandıran ve ardından İYİ Parti Milletvekili aday adayı olan Dr. Mustafa Enis Arabacı önemli açıklamalarda bulundu. Sağlık ve turizm sektöründe Afyonkarahisar ve bölgede önemli yatırımlar yapan Arabacı artık siyasetin içinde yer almaktan özellikle cesurlar hareketinin içinde çok mutlu olduğunu söyledi.

Türkiye’nin geldiği bu noktada bir sorumluluk almasının gerekliliğini kendisinde hissettiğini belirten Arabacı siyasete girme kararı aldığını söyledi.

TÜRKİYE SİYASETİ REVİZYONDAN GEÇMELİ

Kendisinde çocukluğundan bu yana siyasi bir birikimin olduğunu söyleyen Arabacı, siyasetin farklı bir alan olduğunu, artık Türkiye’de siyasetin bir revizyondan geçmesi gerektiğini söyledi. Siyasetin sadece halkın ve memleketin yararına yapılması gerektiğini düşünen Arabacı, siyasette fark yaratacağını söyledi.

Siyasetin içine girdikten sonra, halkın eksikliklerini, memleketin durumunu daha iyi gözlemlediğini söyleyen Arabacı; “İnsan üzülüyor. İnsanlara tercüman olmamız gerekiyor. Siyaset halkla iç içe olmalıdır. Son 15 gündür siyasetin güzel tarafını da gördüm, olmaması gerekenleri de gördüm” dedi.

VATANDAŞ YENİ YÜZLER VE DEĞİŞİM İSTİYOR

Siyasete girdiği andan itibaren çok olumlu tepkiler aldığını söyleyen Arabacı; “Toplumun her kesimi beni aradı ve destekledi. Siyasette yeni yüzlerin olmasını istiyor artık vatandaş. Bu konuda bir tıkanmışlık var. Tepkilerde aldım elbette. AK Parti iktidarında işlerinizi büyüttünüz, yatırım yaptınız neden şimdi İYİ Parti diyenlerde oldu. Bu çok yanlış. Ak Parti 20 yıldır var ve benim geçen 20 yıl bir yatırım zamanımdı gerek yaşım itibariyle gerek mesleğim itibariyle. Elbette bu dönem içinde güzel uygulamalarda oldu, eksiklikler ve hatalarda oldu. Bu bir gerçektir. Tam görüşleri uymayan bir siyasi harekete girerek siyaset yapmam bana göre değil” dedi.

İYİ PARTİNİN ELBİSESİ BENİM ÜZERİME TAM OTURUYOR

Gerek fikir ve gerek duygu ile yapılan siyaset halka fayda getirir. Hesapla kitapla yapılan siyaset, siyaset değildir. Bu yüzden İYİ Parti’deyim. Politik ideallerimiz bir metin hazırladım. Neden iyi partiyi seçtiğimi anlattım. Atatürk’ün dediği gibi Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar olacaktır. Ancak bununla ilgili bazı kaygılar oluşmuş durumda toplumun içinde. Bununla ilgili birincisi, Türkiye Cumhuriyetinin devleti ve kurumlarının korunması gerektiğini düşünüyorum. İkincisi vatan ve milletin bölünmez bütünlüğünün korunması noktasında çok hassas biriyim. Bu konuda da İYİ Parti tam bana hitap ediyor. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, şu günlerde yaşadığımız sorunları o günlerden görüpte ona göre bir yol çizmiş. O’nun öğretisinin geliştirilmesi gerekirken, maalesef geri doğru gidişler var. Bu da benim kararımda önemli bir etkidir” dedi.

İYİ PARTİ BİR KİTLE PARTİSİDİR

Arabacı; “İYİ partinin bir zümre yâda kenar partisi değildir. Merkez bir partidir. Hem merkezin sağına hem de solunu içerebilecek, büyüme potansiyeli çok yüksek bir partidir. Adalet ve hukuk sisteminde büyük sıkıntılar yaşanıyor. Devlet kurumlarında ve uygulamalarında otokontrol ve oto denetim çok azalmış durumda. Parlamenter sisteme geçilmesi artık zaruridir. İnanç, ifade, ibadet, fikir özgürlüğü vardır. Bizimde İyi Partiye geçmemiz yadırganmamalı en doğal hakkımızdır. Ama çok garipseniyor. Bunu bir hak olarak görmeyip cesaret olarak görüyorlar. Düzeltilmesi gereken bir durumdur” dedi.

FARK YARATABİLECEĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM

Birçok ticari alanda, sağlık olsun turizm olsun ve diğer alanlarda kaynak sağlayabilme ve yatırım yapabilme özelliğinin kendisinde olduğunu söyleyen Arabacı; “Kaynak yaratma ve kullanma konusunda deneyimlerimiz oldu. Nasıl bir iş yapılır, nasıl yönlendirilir, nasıl uygun fiyata yapılır, insanlar o konuya nasıl kanalize edilebilir, iş nasıl daha hızlı bitirilir birçok deneyimimiz oldu. Genel bütçeden kaynak aktarmadan, lokal kaynaklarla bile Afyonkarahisar’da çok faydalı olabiliriz. Halka dokunacak çalışmalar yapılmalıdır. Bunları hızla analiz edebilmek gerek. Bu konularda fark yaratabilirim” dedi.

SİYASETÇİ ÖNCE İNSANI SEVMELİ

Tüm ilçe ve beldeleri ziyaret ettiğini söyleyen ve halkın siyasetçilerden beklentilerini gözlemlediğini söyleyen Dr. Mustafa Enis Arabacı; “Bir siyasetçinin öncelikle insanları ketegorize etmemesi lazım. Sevgi ve saygıyla dinlemeli. Afyon orta ölçekli bir il ama tüm ilçeler kendine özgü bir yapıya sahip.  Bu kadar ilçelerin farklılığı ve sorunların dahi farklı olması beni şaşırttı. Siyasetçi gözüyle baktığınızda farkı görüyorsunuz. Her ilçenin beklentisi farklı” dedi.

İNSANLAR DARALMIŞ VE KORTULUŞMUŞ DURUMDA

İlçe ziyaretlerinde insanların gerçekten bir buhran içinde olduğunu söyleyen Arabacı; “Gerçekten bir ekonomik kriz var, işsizlik var. Gençlerimiz geleceğe umutla bakamıyor. Okuyanlarda okumayanlarda. Bu çok derin bir sıkıntı. Bunun dışında aşırı bir partizanlık oluşmuş. AK Partinin de bu konuda müdahil olmaları lazım. İnsanlar başka bir partide adım geçerse diye korkuyor. Çocuğuma iş bulamam, işimden olurum diye korkuyor insanlar. Sindirilmiş bir toplum var maalesef.  Bunlar kraldan çok kralcılar sebebiyle de oluyor olabilir. Bunun önüne geçilmesi gerekiyor. Hepimiz kardeşiz ancak bu konuya el konulması gerekiyor. Cesaretli olmalıyız. Hangi partiden olursak olalım, hepimiz bu vatanın evladıyız” dedi.

TÜRKİYE’DE MUTSUZLUK HAKİM

Arabacı; “Ülkemizde ekonomik çalkantılar, önünü görememek, gerekli eğitimi alamamak ve gelecek kaygısı insanları mutsuzluğa itmiş durumda.  Eğitim konusunda hamleler yapılmalıdır. Mutsuzluk hakikaten küçük dokunuşlarla bile, siyaset dilinin yumuşaması, bir birliktelik diliyle bile çok çabuk düzelebilir” dedi.

SIĞINMACILAR KONUSUNDA AYARI KAÇIRDIK

Ülkemizdeki sığınmacılar konusuna değinen ve bu konuda ayarı kaçırdığımızı söyleyen Arabacı; “Bütün yabancı ülkelerde göçmenler var. Birçok Avrupa ülkesinde bile gereğinden fazla olan bir durum. Ama bizde patlamış durumda. Ortak mutabakat metinde ve partimizin ortak çalışmalarında bu konuda çalışma var. İnsan unsurunu da göz önüne alarak, onlarında hayatlarını idame ettirebilecek düzeneklerin içine göndererek Türkiye’de makul hale getirmek gerek. Sıfırlamak doğru olmayabilir ama makul olmalı. İşsizliğin sebeplerinden biri de bu unsurdur. Sığınmacılarında oluşturduğu ayrı bir ekonomi var. Ülkenin sinir uçlarını zorlamamak lazım ama zorluyor” dedi.

ÜÇ VEKİL İÇİN YOLA ÇIKTIM

Afyonkarahisar’dan en az üç vekil çıkarmak için yola çıktığını ve çalıştığını belirten Arabacı; “Birinci parti olacağız buna inanıyorum. Halkın tepkisinden bunu anlıyoruz. Bu seçimlerde ciddi ve değişken lehimize sürprizler olacağını düşünüyorum” dedi.

Bir dünya kenti Afyon olması için, Turizmin tüm boyutlarıyla yaşanabilmesi için havaalanının zorunluluğuna dikkat çeken Mustafa Enis Arabacı, Afyonkarahisar’ı hak ettiği konuda getirmek için var güçleri ile çalışacaklarını söyledi.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.