Dolar 32,4676
Euro 34,7142
Altın 2.435,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C

50 Milyon TL Dinar Esnafının Cebinde Kaldı

50 Milyon TL Dinar Esnafının Cebinde Kaldı
2 Haziran 2022 16:10
A+
A-

50 Milyon TL Dinar Esnafının Cebinde Kaldı

  1. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Dinar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu, son 10 yılda esnaflara verilen sıfır ve düşük faizli krediler ile esnafların cebinde 50 Milyon TL paranın ayrıca faize gitmeyerek kaldığını söyledi.

Dinar Halkının Gazetesi olarak uzun yıllardır Dinar’da bulunan esnaflarımızın başkanlığını yapmaya devam eden Veysel Topçu ile ekonomik bir söyleşi gerçekleştirdik.

Tamamen spontane bir şekilde gerçekleşen söyleşide Dinar esnafları için yapılan oda hizmetlerini, verilen kredileri ve esnafların daha sağlam bir şekilde ayakta durarak işletmelerini nasıl geliştirdiklerini sorduk.

İlk defa 2012 yılında ekibiyle birlikte göreve geldiğini belirten Başkan Topçu, kooperatifin son 10 yılını değerlendirerek, şu ana kadar 1200 esnafa kredi kullandırdıklarını ve bu kredilerin son 10 yıldaki toplamının ise, 162 Milyon 801 Bin 989 TL olduğunu söyledi.

Gerçekleştirilen söyleşide resmi rakamlarla konuşan Başkan Veysel Topçu, 2012 yılından 2022 günümüze kadar finansal hacmin inanılmaz bir şekilde büyüdüğünü an itibariyle de kooperatifin banka hesabındaki parasının ise 4 Milyon 44 Bin 657 TL olduğunu kaydetti.

BÜYÜME HACMİ YÜZDE 5900 ARTTI

Dinar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinin büyüme hacminin ne şekilde geliştiğini sorduğumuz Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Topçu şunları ifade etti, “2012 yılında göreve ilk geldiğimizde kasamızda yaklaşık 68 Bin TL gibi bir nakit mevcuttu. 2022 yılı itibariyle Türkiye’de bir ilk yani % 5900 büyüme oranı ile banka hesaplarımızdaki parayı 4 Milyon liranın üzerine çıkarmayı başardık. Bu resmi rakamlar kar amacı gütmeyen kooperatifimizin 10 yılda büyük başarını resmetmiş oldu” dedi.

10 YILDA ESNAFLARA NE GİBİ DESTEK OLUNDU?

İlçenin ve bölgenin nabzını tutmaya devam eden Dinar Halkının Gazetesi olarak herkesin merak ettiği, esnaflara ne gibi ve ne şekilde destek olunduğuyla alakalı net soruları Başkan Topçu’ya sorduk.

Başkan Topçu ise, 1200 esnafın şimdiye kadar hazine destekli bazı zamanlarda 0 faizli bazı zamanlarda ise çok düşük faiz oranlarıyla esnaflara yaklaşık 163 Milyon TL’yi aracı olarak Halk Bankasından kullandırdıklarını söyledi. Bu kullandırılan krediler sayesinde esnafların kasasında 50 Milyon TL’nin de kaldığını vurgulayan Topçu, “Eğer esnaflarımız bizim aracılığımızla değil de direk kendileri farklı finans kuruluşlarından bu kredileri çekmiş olsalardı, fazladan 50 Milyon TL faiz ödemek zorunda kalacaklardı. Burada kooperatifimizin ve gücünün ne kadar önemli olduğu, en uygun faiz oranlarıyla esnaflarımıza nasıl destek olduğumuzun bizzat kanıtı olmuştur.

10 YILDIR BİR KİŞİ BİLE İCRAYA DÜŞMEDİ

Dinar Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Veysel Topçu söyleşimizin ilerleyen bölümlerinde kaç esnaf ile icralıksınız? Sorusunu da yanıtladı.

Göreve geldiği günden itibaren bu günkü tarih itibariyle hiç kimsenin icralık olmadığını, esnafın en sıkışkın durumunda bile gerekli likiditeleri en uygun kaynaklarla kendilerine verdiklerini belirtti. acil Nakde ihtiyaç duyan ya da icralık olma aşamasına gelen esnaflar için ise hazine destekli 0 faizli veya en uygun faiz oranlı kredilerle destek verdiklerini de kaydeden Topçu, “Şu an hiçbir esnafımız bizimle icralık değildir. Her zaman esnaflarımıza destek olduk, olmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

BÖLGE OLARAK 10 TİRİLYON TL FİNANSAL HACME SAHİBİZ

Aynı zamanda 6. Bölge Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği yönetim kurulu üyesi olan Veysel Topçu, Antalya, Isparta ve Burdur’daki esnaflara da 10 Trilyon TL kredinin verildiğini söyledi.

Esnaflara verilen bütün desteklerden ötürü teşekkür etmeyi de unutmayan Veysel Topçu, “Cumhurbaşkanımıza, Hükümete, TESKOMB Başkanı A. Kadir Akgül’e, ESKK Bölge Birliği Başkanı Ahmet Tural’a, Halk Bank Genel Müdürü Osman Arslan’a ve Halk Bankası Dinar Şube Müdürü Muhammet Akkaya’ya teşekkür ettiğini kaydetti.

İsmail Yılmaz-DinarHalkHaber

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.