Dolar 32,3871
Euro 34,7596
Altın 2.395,17
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 15°C
Pts 19°C

Akçin “İstihdamın Gelişen Yüzü Özel Güvenliktir”

Akçin “İstihdamın Gelişen Yüzü Özel Güvenliktir”
28 Kasım 2023 17:54
A+
A-

Akçin “İstihdamın Gelişen Yüzü Özel Güvenliktir”

Dinar Özel Güvenlik’ten Başarılı Hizmet

İş Arayan Gençlerin Yeni Gözdesi Özel Güvenlik

           Akçin “Geleceğin En Gözde Mesleği Özel Güvenlik Olacaktır”

Akçin “Gençlerimize Ömürlük Bir Meslek Kazandırıyoruz”

Son dönemlerde gerek kamuda gerekse özel sektörde önemli bir iş kolu haline gelen özel güvenlik, iş arayan gençlerin umudu haline geldi. Devlet kurumlarında yüksek oranda alım yapılmasıyla dikkat çeken özel güvenlik istihdamı, toplum nezdinde vazgeçilmez bir meslek dalı olarak görülmekte.

Konuya dair açıklamalarda bulunan Dinar Özel Güvenliğin kurucusu ve yöneticisi Fahri Akçin, özel güvenliğin gerek kamu gerekse özel sektörde her daim rağbet gören bir iş kolu haline geldiğini belirtti. Akçin açıklamasında “Günümüzde özellikle gençlerimizin en büyük problemi işsizlik. Buna karşın özel güvenlik hızla büyüyen ve her daim personele ihtiyaç duyan bir hizmet sektörü. Başta devlet alımları olmak üzere, özel sektörde de çok büyük personel ihtiyacı mevcut. Yoğun bir arz var ve bu arza karşılık gençler arasında ciddi bir talep oluşmuş durumda, Bu durumsa gerek günümüzde gerekse gelecek zamanlar için özel güvenlik alanında yeni büyümelerin olacağının göstergesidir” dedi.

Güvenlik personeli olmak isteyen gençlerin, özel güvenlik kurumlarından Silahlı veya silahsız sertifika alabilmekte veya 2 yıllık Özel Güvenlik birimleri Meslek yüksek Okulu Üniversitelerde iki yıl okuyarak silahsız almak zorunda. Eğitimlerinin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından açılan sınavlardan da başarılı olunması zaruri. Silahlı özel güvenlik olmak isteyen kişilerin ayrıca atış sınavından da başarı sağlamalılar. Eğitim + sınav olarak işleyen süreç sıkı bir denetime tabii tutuluyor. İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Daire Başkanlığı koordineli ve Denetimli hareket ettiklerini ve özel güvenlik eğitiminin gerek sistemi gerekse yaptırımları açısından son derece titiz bir süreç olduğunun altını çizen Dinar Özel Güvenlik Müdürü Fahri Akçin “5188 sayılı Kanun ve ilgili Yönetmeliği olan, hata payına yer bırakmayan bir sistemle şekilleniyor özel güvenlik. Gerek bizler gerekse öğrencilerimiz için oldukça ciddi bir süreç. Biz sektörde 15 yıldır hizmet veriyoruz. Ama öncesinde şahsıma her açıdan adına büyük kazanımların olduğu bir çalışma hayatım oldu. Dışişleri Bakanlığı Yurtdışında uzun yıllar Misyonları korumada Güvenlik Ateşesi olarak hizmet verdim. Bürokrasi de dediğimiz sistemsel işleve dair ülkemizin birçok ilinde emniyet personeli olarak çalıştım. Tüm bu tecrübeler bana hata payı sıfıra yakın, her açıdan oldukça donanımlı bir eğitim kurumu olan Dinar Özel Güvenliği kurmamda ve bunca yıldır yüzümüzün akıyla yönetmemde tecrübe oldu. Memleketim olan Dinar’da gençlerimize özel güvenlik gibi bir alanda eğitim olanağı sunmak, binlerce insanın hayatına dokunabilmek hem onur hem de gurur verici. Dikkat çekmek istediğim bir noktada yaş sınırı. Benim 43 yaşında kamu personeli olan güvenlik sertifikasını bizden almış arkadaşlarım var. İnandılar, azmettiler, çalıştılar ve başardılar. Aynı şekilde gençler arasında özellikle üniversite mezunları arasında özel güvenlik sertifikası almak neredeyse elzem oldu. Üniversiteyi bitiren gençler hemen güvenlik sertifikası alıp hayata atılmak istiyor. Böyle düşünmeleri aslında her açıdan önemli. Atanma kaygısı yüzünden ekonomik ve sosyal sıkıntılar yaşayan gençlerimiz, iş sahibi olma, çalışabilme mutluluğuyla çok yönlü olarak mücadele etmeye başlıyor, hayattan kopmuyor, umutsuzluğa düşmüyor ” dedi.

Öğrenci potansiyellerinin yalnızca Dinar’la sınırlı kalmadığının, civardaki tüm ilçelerden hatta yakın illerden dahi öğrencilerinin olduğunu belirten Akçin sözlerini “ Kuruluşumuzdan itibaren asıl amacım memleketime hizmet etmekti. Çok şükür bunu başardığımızı görmenin verdiği mutluluk en önemli motivasyon kaynağımız. Dinar nezdinde tüm Afyon’umuza hizmet etmek gençlerimizin elinden tutmak düşüncesiyle hareket ediyoruz” diyerek sürdürdü.

Özel güvenlik sertifikası almak isteyen gençlerin eğitim sürecinde aldıkları derslerden de bahseden Akçin, silah kullanımından ilk yardım bilgisine, özel güvenliğin kanun ve yönetmeliklerinden X- Ray Cihazı ve CCD TV. olmak üzere çeşitli cihazların kullanılmasına, etkili iletişimden madde bağımlılığına kadar çok yönlü bilgilerin teorik ve uygulamalı olarak verildiğinin altını çizdi. Dinar Özel Güvenlik Kurumunda eğitim alan öğrencilerin sınav başarısının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğuna da değinen Akçin açıklamasını “ Hayat boyu eğitim bizim mottomuz. Ben tüm bu yoğunluğun arasında 3. üniversitemi okuyorum. Çünkü gelişmek ve değişmek ancak eğitimle olur. Ayrıca özel güvenlik eğitimi birçok alanı kapsamakta. Öğrencilerimize de aynı düşünceleri aşılamaya çalışıyoruz. Alana yabancı olan ama büyük ilgisi bulunan gençlerin eğitilmesi büyük bir deneyim ve sistemsel bir çalışmayla mümkün. Hele ki silah kullanımı ve atış bilgisinde, hayatında eline hiç silah almamış gençlerimizin gerek atış gerekse teorik eğitimle sınavlarda hedefi büyük ölçüde vurmalarını sağlıyoruz. Etkin ve yeterli bir güvenlik personeli kendini birçok alanda verilen eğitimlerle geliştirmiş olmalı. Gerek toplum gerekse kişilerle iletişimde özgüveni tam, yaptığı işin sorumluluklarını bilen, öngörüleri açık ve olaylara çok yönlü hakimiyeti olan bireyler olarak kursiyerlerimizin yetişmesi için en az 4 yıllık Fakülte mezunu Hocalarımız, uygulama ve teorik sınıflarımız, poligon eğitimimizle, kısa bir süre içerisinde her açıdan hazır güvenlik personelleri yetiştirmeyi amaçlıyoruz” diyerek konuşmasını devam ettirdi.

2024 yılında daha kapsamlı çalışmalara imza atmayı hedeflediklerini belirten Dinar Özel Güvenlik Yöneticisi Fahri Akçin bölgedeki gençleri özel güvenlik konusunda bilgilendirmek amacıyla birçok çalışma başlatacaklarının altını çizdi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.