Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 25°C
Per 20°C

DOĞA DOSTU MİNİK KALPLER YARINLARIMIZI YEŞERTİYOR

14 Mart 2022 10:13
A+
A-

DOĞA DOSTU MİNİK KALPLER YARINLARIMIZI YEŞERTİYOR

Ülkemizde 2021 yılında çıkan orman yangınlarının tahrip ettiği ağaçların yerine yeni ağaçlar yetiştirmek amacıyla Dinar Şehit Muhammet Bayram Anaokulu Okul Müdürü Ali YILDIRIM’ın önderliğinde “Doğa Dostu Minik Kalpler Yarınlarımızı Yeşertiyor” projesi kapsamında okulumuzdaki tüm öğrencilere kestane tohumu ekimi yaptırıldı.

Çocuklara ağaç ve doğa sevgisi aşılamak isteyen öğretmenler tarafından velilerden geri dönüştürülebilecek plastik veya pet materyaller saksı olarak kullanılmak amacıyla istendi. Her öğrenciye bu saksılara kestane ektirerek ağacın tohumdan fidana nasıl yetiştirildiği öğretilmeye çalışıldı. Bu sayede çocuklara yarınlarımıza nefes olacak ağaçlar yetiştirme fırsatı sunuldu. Çocuklar ektikleri tohumların bakımıyla birebir ilgilenerek ağacın yetiştirilmesinde aktif rol aldılar. Çocuklara fidan yetiştirmeyi ve doğayı korumayı öğreten öğretmenler aynı zamanda çocuklarımızın sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmesini sağlıyorlar.

Okul Müdürü Ali YILDIRIM “Bu projeyle ekilen tohumların yeşerip fidan haline geldikten sonra gerekli mercilere başvurup bu fidanları doğayla buluşturarak okulun kendi hatıra ormanının oluşturulması planlanmaktadır” dedi. Ayrıca bu projeyi her yıl aynı şekilde yürüterek hem ülkemize daha çok ağaç kazandırmayı hem de daha çok çocuğa ağaç ve doğa sevgisi kazandırılması hedeflediklerini de belirtti.

DOĞA DOSTU MİNİK KALPLER YARINLARIMIZI YEŞERTİYOR projesinde emeği geçen tüm öğrencilere, velilere, öğretmenlere, yardımcı personellere ve Okul Müdürü Ali YILDIRIM’a teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.