Dolar 32,4443
Euro 34,7476
Altın 2.435,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 21°C
Pts 19°C
Sal 20°C

“Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı” Projesi Tamamlandı!

“Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı” Projesi Tamamlandı!
12 Aralık 2022 16:21
A+
A-

“Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı” Projesi Tamamlandı!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen, Dinar Mesleki Eğitim Merkezi’nin hazırlamış olduğu ve 2020 yılında kabul edilen Erasmus + Programı 2020-TR01-KA102-085136 referans numaralı “Geleceğin Teknolojisi Hibrit Araçlarda Bakım ve Onarım Stajı” projesi tamamladı.

Projenin ilk hareketliliği 04 – 22 Nisan 2022 tarihleri arasında, 2. Hareketliliği ise 09 – 27 Mayıs 2022 tarihlerinde gerçekleşti. Yapılan staj çalışmalarına 1. Grup olarak 6 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen, 2. Grup olarak 6 öğrenci ve 1 refakatçi öğretmen katıldı.

Dinar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fahrettin AYGÜNDÜZ, ” Almanya’da iki grup halinde, 3’er hafta devam eden Motorlu Araçlar Teknolojisi alanında eğitim gören 12 öğrencimiz, ilk günden itibaren büyük heyecan ve istekle stajlarını tamamladırlar. Öğrencilerimiz bir yandan mesleki alanda tecrübe sahibi olurken diğer yandan iş etiği, çalışma düzeni, iletişim becerileri konularında önemli kazanımlar elde ettiler. Staj programları dışında ülkeyi ve çevre ülkeleri, sosyal ve kültürel açıdan gözlemleme imkanı buldular. Şehrin mimarisini, ulaşımını, tarihini, kültürel alışkanlıklarını gözlemledirler. Bununla birlikte kendi kültürlerini ev sahibi ortaklarımıza tanıttılar. Öğrencilerimizin başarılı bir staj dönemi geçirdiklerini söyleyebilirim” dedi.

Başarılı bir staj dönemi geçiren öğrenciler, Almanya başta olmak üzere Avrupa’nın farklı ülke ve şehirlerine kültürel gezilere katılarak farklı kültürleri yakından tanıma fırsatını buldular. Öğrencilerin mesleki eğitimin yanında yabancı dillerini de geliştirme fırsatını yakaladıklarını ifade eden AYGÜNDÜZ, “Projede yer alan öğrencilerimiz, uluslararası geçerliliği olan “Europass” belgesine sahip olma fırsatına ulaşmıştır. Rekabetin çok yüksek olduğu günümüzde, mezunlarımızın istihdam edilebilirliğini artırmak ve daha donanımlı olmalarını sağlamak bizim görevimizdir.” diyerek, “Proje aşamasında her türlü destekleri ile yanımızda olan Dinar İlçe Kaymakamlığımıza, Dinar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze okulumuz ve öğrencilerimiz adına teşekkür eder, saygılarımı sunuyorum. Projenin hazırlanmasında ve diğer aşamalarında çok ciddi mesai harcayan kurumumuz öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.

 

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.