Dolar 32,5354
Euro 34,9280
Altın 2.435,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cum 25°C
Cts 24°C
Paz 22°C
Pts 21°C

VATANDAŞ HUZURSUZ VE PERİŞAN

VATANDAŞ HUZURSUZ VE PERİŞAN
1 Haziran 2022 11:19
A+
A-

VATANDAŞ HUZURSUZ VE PERİŞAN

 

Alım gücü her gecen gün kötüye gidiyor, orta tabaka bir esnaf veya memur kesimi piyasadan silinmiş durumda, boğaz tokluğuna çalışanlar her gecen gün artmakta. Gün be gün çoğunluk fakirleşiyor. Dilimle karpuz satışı bunun en büyük örneğidir. Çoğu aile bireyleri karpuzu dilimle, domates ve biberi taneyle almaya başladılar. Bundan evvelki senelerde hiç görülmemiş olaylar yaşanıyor vatandaş huzursuz ve geleceğinden endişeli.

Evi olmayan ve kirada oturanlar hiç bugüne gelinceye kadar ev kiralarının anormal bir şekilde arttığını, bir memurun aldığı maaşının çoğunluğunu kiraya ödediğine bugüne kadar şahit olmamışlardı. Durum hiç iç açıcı değil   bir memur ev kirası başta olmak üzere bir iki çocuklarını okutması, yiyecek ve içecek zaruri masraflar ay başını zor getirmeye başladılar. Bu okula giden çocukların giyimi kuşamı, büyük şehirlerde yol masrafları, öğle yemekleri gibi gider durumlarını da hesaba kadarsak işin içinden nasıl çıkıyorlar bilemiyorum. Allah her kiracı ve okula giden çocuk sahiplerine yardım eylesin. Ben burada normal bir memur maaşını baz alıp bu hesabı yaptım, ya esnaf, gündelikçi çalışanlarımız dükkânda şifte etmeden kepenk kapatan küçük esnaf veya tüccarlar, alışveriş yapamadan dükkân kapatıp birde gelir vergisi başta olmak üzere devlete vergiyi ödemek mecburiyetinde kalan küçük esnaf ve tüccar kardeşlerimiz ne yapsınlar. Durum hiç te iyiye gitmiyor, vatandaşlar huzursuz, insanlarımız gelecekten ümitsiz. Zaruri ihtiyaçlarının faturalarını ödeyemediklerinden yakınıyorlar. Son zamanlarda Cami önünde ellerinde elektrik, su benzer faturaları sallayarak ödeyemedim yardım edin diye para isteyenlerin sayıları her gecen gün artmaya başladı. 600 millet vekili harcayamayacakları kadar maaş alırken, meclis lokantası pirzolayı pişirip 5 liraya önüne getirirken on lira bile ödemeden tatlısı tuzlusuyla karnını tıka basa doyurup dişlerini kürdanla temizlerken bunları düşünebiliyor mu? Acaba, sanmam. Siz bugüne kadar evine karpuz alan vatandaşların aldığı karpuz ve kavunu kesilip dilimlenerek satıldığını hiç gördünüz mü? , normal bir karpuz elli ,altmış lira, vatandaş nasıl alsın. Sene 2022 halk bunuda gördü. Karpuz ve kavun pazarda dilimle satılıyor. Domates ve biberi de taneyle almaya başladılar.

Ey halkım, pahalılıktan şikâyetçi vatandaşım, seçmiş olduğun Millet vekiline bir gün olsun şikâyetçi olduğun pahalılığı, zaruri ihtiyaç faturalarınızı ödemekte zorluk çektiğinizi, bu günkü ülkenin kötüye giden durumunu sordunuz mu? Sanmam. Soracaksın arkadaş, sandığa gidip o çok kıymetli ve mukaddes oy ’unu seni bugün perişan eden durumu, ülkeyi bu duruma getirenlerden hesabını sorup öğreneceksin. Şayet bunu yapmaz da hala onları alkışlamakla, pohpohlamakla her gördüğün yerde hiçbir şey yokmuş gibi susarsan daha kötü günlerin gelmesine vesile olursun. Aklını başına al ve bu yaşananların hesabını sor. Yoksa bu günleride göremeyeceğin zamanlar yakındır. Karpuzu dilimle de bulamayacağın zamanların gelmesini bekleme. İyi düşün hiç bu günlere gelinceye kadar domatesi ve biberi kilo yerine tane ile aldığın oldu mu? Durum hiç te iyiyi gitmiyor benden söylemesi. Tekrar eski iyi günlerin gelmesi dileğiyle hoşça kalın.

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.