Dolar 32,3595
Euro 34,7454
Altın 2.394,51
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 15°C
Pts 20°C

YOLLARDA VE KALDIRIM KENARINDAKİ OTLARI ZABITA GÖRMEZ Mİ?

YOLLARDA VE KALDIRIM KENARINDAKİ OTLARI ZABITA GÖRMEZ Mİ?
7 Nisan 2024 12:40
A+
A-

YOLLARDA VE KALDIRIM KENARINDAKİ OTLARI ZABITA GÖRMEZ Mİ?

Santral caddesi ve Dörtyol’a giden caddeler başta olmak üzere cadde ve kaldırımlardaki otlar yarım metreyi geçtiği halde hala yolunup atılmadı. Geçen sene ve bu sene tekrar tekrar ilgili Memurlarına sıksık söylediğimiz halde konuyla ilgilenilmedi, Zabıta Memurları başta olmak üzere her gün bu yollardan ilgili Memurlar gelip geçtiklerine göre bu durumu bir gören yok mu acaba? Belediye yapılması icabeden hizmetleri yapmayıp hiç işe yaramayan konularla ilgilenmesi biraz tuhaf. Örneğin; İstasyona giden yol, yeni yoldan gelen yol ve Adliye caddesi halkın deyimiyle (kuaförler caddesi) yolunun birleştiği köprünün üzerine yapılan saat kulesi çok acayip bir durum arz ediyor. Şu anda vatandaşlar kollarında bile saat taşımıyor çünkü her vatandaş cep telefonundaki saatle bu işi görüyorlar. Bu acayip saat kulesi hem yolu daraltmış hem de gereksiz bir olaydır. Hiçbir vatandaş bu saat kulesinin yerinde yapıldığını, çok yerinde bir hizmet olduğunu söylemiyorlar, aksine yersiz bir ucube yapıldığını ve seçimde gelecek Belediye başkanının bunu kaldıracağından bahsediliyor. Belediyenin asli görevlerinden biri olan temizlik maalesef yok. Cadde ve sokaklar arzu edilen şekilde temizlenip süpürülmediği, bazı cadde ve sokaklara haftalarca çöpçülerin uğramadığı söylenmektedir. Bu işin takipçi sininde Belediyenin Zabıta birimleridir. Eski yıllarda yapılan temizlik hizmetlerinin onda biri şu anda Dinarda maalesef tapılmamakta, en nadide cadde ve sokaklarda bırakın süpürülmeyi yarım metre boyunda otlar kesilmeyi beklemektedir.

Bundan yarım asır evvel Dinarın en işlek yolları topraktı, özellikle yaz günleri Belediyenin temizlik görevlileri ellerinde teneke veya kovalarla yolun kenarlarında akan arıklardan doldurdukları su ile yolları sular, süpürür tertemiz yaparlardı. O yıllarda asfalt veya beton yollar pek yoktu. Belediye deyince akla hemen temizlik gelir o yıllarda yirmiye yakın çöpçü kadrolu olarak çalışıyorlardı, bugün bile Dinar belediyesinde bu kadar temizlik işçisi olduğunu tahmin etmiyorum. Dinarın en nadide caddelerinden birisi olan santral caddesi yol kenarları, kaldırımlarda yarım metreyi bulmuş yabani otları maalesef zabıta Amir ve memurları görmüyorlar mı? Bu otlar yalnız santral caddesinde değil, dört yola giden caddede bile görülmektedir. Ben emekli bir Belediye yazı işleri çalışanı olduğum için birkaç kez ilgili Memurlarına söyledim fakat bir netice alınmadı. Amir ve Memurları uyararak söylenen konularda hep böyle TAMAM deyip daha sonra bu vadini unutuyorsa işler tabii ki yürümez. Başta santral caddesi ve Dörtyol caddelerindeki yol kenarlarında otların en kısa sürede bir küçük çapa ile yolunmasını görmek dileğiyle hoşça kalın.

SAYGILARIMLA 05326675701

 

 

Dinar'ın En etkin tarafsız siyasi haber sitesi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.